Jump to content

Mazda 3 2009 impressive Brc Seg 32 Lpg montaj

serhanmustu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba deyerli doslar mazda sevenler forumdan edindiğim bilgiler üzerine bu kite karar verdim Bir kaç ufak araştırma yaptım  impressive modelerde Rvm özelli vardır bu lpg moıntajında Obd 2 sistemim takıyorlar arıza ışıgı yanmasın diye bu sistemde aynı Obd 2 sistemin kullanan Rvm özelliğini bozuyormuş ,Ankarada yaşan biri olarak önce mazda servisleri bu işi yapıyormu diye bir araştırma yaptım ismini vermek istemediğin bir sevis Lavato takıyoruz fakat rvm özelliğiniz çalışmaz dedi bunu üzerine Mavidenizler lpg Hasan beyle görüştüm oda bana Obd 2 sistemlerinin var olduğunu ama arabanın arıza ışığının söndürmenin doğru olmadığını daha sonra doğabilecek arızaları tespit edilmesinin zor olacağını etik olmadığını konusunda bilgi aldıktan sonra bir Muhasebe yaparak zaten bizim arabalarımız arıza ışığını yakarsa lpg montajı sonrası ayar hatası  fakir zengin karışımından yada o2 sensörü hatasından yaktıgı biliyoruz ayrıca Brc nin bu sisteminde motor içi ısıyı düşürmek için 3500 devir sonrası yüzde 5 benzin göndererek yağlama veya ısı düşümüne yardımcı oluyormuş ,Hasan usta dan bu ayarı 4000 devir sevisyesine cekmesini istedim sonuçta 3500 deviri devam lı görüyoruz bu extra yakıt masrafı demekti 4000 devir sadece ihtiyaç anlarında arasıra yolda en az 3-4 kullanılar bir devir olgundan daha iyi olacağını düşünüyorum Montaj sonrası izlenimlerim Lpg taktırdığımı 3 .cü mazda 2004 2006 2009 sonuncusu aralarında en iyi lpg montajı olduğu kanısıdayım enjetörlerin mesafesi ve yeri hortumları çok iyi olmuş beyendim kalibrasyona gelince arabayı hem durduğu yerde hemde yolda giderken kalibre ediyorlar böylece yük durumunda oluşacak fakir zengin karışım miktarı tam ayarlandığından arabanın arıza ışığının yanmayacağını düşünüyorum zaten yanmıyor :D ayrıca o2 sensörüne gelince bazı lpg kullanan arkadaşlar ara sıra benzinde kullananların bu ışığı yakmadığıdı bildiğimden 4000 devir de yüzde 5 benzin karışımı ne kadar faydalı olacak görecez izlenimlerimi buradan yazacağım yakıta gelince 30 km kadar bir yol yaptım bunu yarısı trafikde geldim 11.7 gibi bir sonuç çıktı arabanın normal benzin yakıtıyla aynı Benden tavsiye istiyorsanız Lpg takacaksız Brc Seg 32 Ankarada montaj yapacaksınız Mavidenizler tasiyemdir Arızasız kazasız belasız sürüşler diyeğimle hoşcakalın  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BRC nin sequent 32 si OBD li bir sistem değildir. Bu OBD verisi sadece ayar yaparken yardımcı olmak için aracın obd portundan bilgi almaktadır, sürüş esnasında yakıt trimine müdahale edememektedir. Bu nedenledir ki, brc de arıza lambasını söndürdüğünü bildikleri için diğer OBD li sistemlerin de böyle olduğunu zannediyorlar.

Keşke Lovato ya da Atiker in obd li kitinden taktırsaydınız, ayar derdiniz hiç olmazdı. Ama iyi bir yol ayarı ile diğer kitler de memnun edecektir.

Forumda açtığım konulara da bakarsanız, arıza ışığının yanmaması motorun düzgün çalıştığını değil, lpg den dolayı hatalı ayarı tolere edebilme kapasitesini göstermektedir.

Lpg de de, göstergedekinin %20 fazlasını yakacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba dostlar yapmış olduğum yakıt denemelerinde yaz ayındayız 250 kr yakıyor aracım LPG Opet 2,07 bazen klima acık gititğim halde değisiklik yok ayrıca yokuşlarda bayılma perfonmans kaybı da yok ilerki deneyimlerimi tekrar aktaracağım kazasız belazı sürüşler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...