Jump to content

3. Nesil Mazda 3 - Android 6.0 Marshmallow Uyumsuzluğu

cihan_s
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar Arkadaşlar,

Zaten Bluetooth ve Wifi sistemini doğru düzgün kullanamamış olmakla birlikte şimdi yeni bir sorun çıktı ortaya.

Bildiğiniz gibi Android'in yeni sürümü (Android 6.0 Marshmallow) bir çok üretici marka tarafından yayınlanıp cihazlara gönderildi.

Bu güncellemeyi açıkçası hem yapmak istedim hem istemedim. Güncelleme yapmak istedim çünkü "Acaba" diye soru işareti vardı kafamda... Belki bağlantı sorunum , kesilme sorunum çözülür diye düşündüm... Ama beklediğim gibi olmadı... İşte bunu düşünerekte güncelleme yapmak istememiştim. Açıkçası şeytana uydum :)

Adroid yeni sürüm ile birlikte bluetooth bağlantım uzun zaman problem çıkarmadan çalışıyordu , şimdi dakikada bir bağlantı kesiliyor.

Sorunu yaşadıktan sonra yine hem aracın multimedia sistemini hem telefonu resetledim... Sonuç aynı...

Şimdi , android cihaz kullanıpta yeni sürüme geçen arkadaşlar var mı aramızda? Güncelleme yapanlar sorun yaşadılar mı? Yoksa bana mı denk geliyor bu pis işler anlamadım :D

Şayet yeni sürüm ile uyumsuzluk var ise Mazda'nın mecburi bir güncelleme yapması şart gibi görünüyor, bu uyumsuzluk problemi için...

Şimdilik herkese iyi akşamlar dilerim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

3.nesil aracı olupta telefonuna android 6 güncellemesini yapan var mı bilmiyorum ama benim sorunum devam ediyor.

Hoş gerçi benim cmu değişecek. .Cihaz bekliyoruz şuanda ama yeni cmu'da da böyle bir sıkıntı yapar mı o da ayrı bir handikap.

Android 6 Marshmallow kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirme yapmasını rica ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim cihaz Nexus 5X, yani saf android var üzerinde ve google nın son yayınladığı 6.0.1 sürümünü kullanıyorum ve yaklaşık 2 aydır aracımla telefon arasında bir sıkıntı yaşamadım. hatta google ın nexus cihazlar için yayınladığı android 7.0 dev. edition ı telefona kurup 3-4 gün test ettim onda dahi bir sıkıntı olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu biraz araştırayım derken şöyle bir siteye denk geldim , ingilizce bilmediğimden bazı gönderileri google translate ile çevirip birşeyler yakalamaya çalıştım. Güncelleme sonrası bu tür problemi yaşayanlar var anladığım kadarıyla. Şimdi bunun için telefon mu değiştireceğiz yani :)

(Sorun belirten bir kullanıcının gönderisi : 

Experiencing same issues on Nexus 6, Marhmallow update, 2015 Mazda 3 infotainment system.  Initiate calls, lose bluetooth audio, once call is connected, like 5 seconds later, it reconnects.  

Tried factory resetting, full flash, and wiping cache. )

https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=189188

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Z3 Comnpact ıma yeni Andorid 6.01 geldi ve sorunsuz olarak kullanıyorum. Ben açıkcası sorununuzun Mazda Connect ile değil telefonunuz ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü 1 den fazla bluetooth versiyonu var ama bluetooth haberleşme standartları tek.

Eğer Mazda Connect ile alakalı olduğunu düşünüyorsanız, sitede yayınlanmış olan Mazda Connect güncellemelerini aracınıza yükleyerek bir de böyle deneme yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...