Jump to content

PlastiDip Boya İle Aracımızı İstediğiniz Renge Ucuza Boyamak

Ömer626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet yine ben yine yeni ve ilginç bir konu :) 626 mızı boyacılardan kurtaracağız artık :) Başka bir form da bir arkadaşımızın yapmış olduğu ve tavsiyesi üzerine plasti dip boya sparişi verdim (sprey şeklinde) bugün elime ulaştı.arabamın kaputundan önce iş yerinde ki çöp kutusunun kapağını boyadım,Ama kullanım amaç şekli de tek kat değil,kolay sökülbilirlik açısından 4-5 kat atılması gerek..Ben de öyle yaptım..4-5 kat çöp kovasının kapağını boyadım..Kuruduktan sonra sökmesi o kadar kolay ve zevk verici ki tahmin edemezsiniz :D Kolay ve pratik..Hafta sonu tamponlardan başlamak üzere aracı mat beyaz ve mat siyah renklerle kaplayacağım..Benim tamponlarda rutuşlanacak yerler vardı,kaporta da da öyle ufak tefek işlemler vardı..Boyacı beyfendi 700 tl masraf çıkardı,Ben 150-200 tl ye halledecem bu işi :) Fotoğraflar gelecek az sabır :D

Şunun şurasında cumartesiye ne kaldi canım :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömer bari tadımlık olarak boyamış olduğun çöp kutusunun kapağının fotoğrafını koysaydın. :D

Yarın pc başına geçince bende birşeyler paylaşırım bu konuda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Ömer626 :

Evet yine ben yine yeni ve ilginç bir konu :) 626 mızı boyacılardan kurtaracağız artık :) Başka bir form da bir arkadaşımızın yapmış olduğu ve tavsiyesi üzerine plasti dip boya sparişi verdim (sprey şeklinde) bugün elime ulaştı.arabamın kaputundan önce iş yerinde ki çöp kutusunun kapağını boyadım,Ama kullanım amaç şekli de tek kat değil,kolay sökülbilirlik açısından 4-5 kat atılması gerek..Ben de öyle yaptım..4-5 kat çöp kovasının kapağını boyadım..Kuruduktan sonra sökmesi o kadar kolay ve zevk verici ki tahmin edemezsiniz :D Kolay ve pratik..Hafta sonu tamponlardan başlamak üzere aracı mat beyaz ve mat siyah renklerle kaplayacağım..Benim tamponlarda rutuşlanacak yerler vardı,kaporta da da öyle ufak tefek işlemler vardı..Boyacı beyfendi 700 tl masraf çıkardı,Ben 150-200 tl ye halledecem bu işi :) Fotoğraflar gelecek az sabır :D

Şunun şurasında cumartesiye ne kaldi canım :D

4 gozle bekliyorum sonucunu 

:) 121 in de boyaya ihtiyacı var:) sokulemesi kolay olmasinin dezavantajlı cabuk atmasi yonunde olmaz demi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, Dagiki :

:) 121 in de boyaya ihtiyacı var:) sokulemesi kolay olmasinin dezavantajlı cabuk atmasi yonunde olmaz demi? 

Aracın en çok darbe ve taş alan yeri ön tampon ve kaputtur. Aynı şekilde park halinde iken ufak tefek sürtmeler yine tamponlara olur. Bu tip dış darbelere ne kadar dirençlidir ? Aynı keza iklim koşulları aşırı sıcak, soğuk, yağmur, kar...bunlardan ne kadar etkilenir. Çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum, Ömer'de zaten bunu göze almış bence. Çünkü çok kolay soyularak temizlendiğini belirtmiş. 

SubaruClubTR'de bir arkadaşım jant, ön panjur ve aynalarına bu uygulamayı yapmıştı. Jantların ömrü kısa olmuştu. Diğer yerlerle ilgili daha bir bilgi vermedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sesim gerçekten kötü gelebilir,kusura bakmayın..Video yu yeni çekip sizler için yükledim..

Hazır bir metin olmadığı için bazı söyleyeceklerimi de unuttum,sormak istediğiniz bölümü sorabilirsiniz tekrar.

Ürünün uygulaması bitince tanzikli su fırça şampuan dan oluşan üçlü ile güzelce yıkayıp sonucu göstereceğim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Dagiki :

Benim orda kolay sökülebilir dememin altında yatan şey şu ki ; Bi ucunu dek getirdiğinizde yavaş yavaş açarak (video da da görüldüğü üzere) strech film gibi geliyor.. Ard niyetli insanlarda bu yöntem ile sökebilir..En kötü tarafı bence bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava muhalefeti ile ertelemek zorunda kaldım..Hafta sonu konya da bitmek bilmeyen aşırı rüzgar ve yağmur vardı..Üzgünüm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elle sökülebiliyorsa dış etkenlerden çarpma ve sürtmelerden etkilenerek yırtılıp gidecektir. Ben verimli olacağını düşünmüyorum malesef boşuna masraf.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu uygulama ilk çıktığında millet milyarlar verip 300-400 bin liralık araçlarına uyguladı. Bence yapılır eğer biri söökerse o parça sökülüp komple baştan da yapılır. Gayet mantıklı. Ben kaput koruma yerine plasti dip düşünüyorum doğrusu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesınlıkle uzun omurlu olmaz, basınclı yıkamada bıle acılabılır bozulabılır. kısa surelı zevk amaçlı  kullanılabılır dıye dusunuyorum. ben bu boyayla mazda logolarımı boyadım, logolar kucuk aksaam oldugu ıcın bozulma yırtılma olmadı.

IMG_3983.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Nihayet konuyu açtıktan 2,5 ay sonra işlemlere dün start verdim.

Daha önce ufak bi denememde boyanın aktığını görünce tamponu sökme kararı aldım,İşlem yaklaşık 3-4 gün sürecek (Gündüz çalıştığım için  işten geldikten sonra başlıyorum,akşam üzeri 7 gibi) büyük ihtimal pazar günü tamponu yerine takacağım (boyalı bir şekilde) Bakalım işlem bittikten sonra aşırı hız da yırtılma denemesi,tanzikli su da açma var mı yok mu hep beraber göreceğiz.

Bu arada pancuru boyadım bile :) Geçenlerde bi konuda sislerin altını üstünü kapat daha güzel olur dediler,onu da yapacağım.

20160720_190342.jpg

20160720_190344.jpg

20160720_193740.jpg

20160720_193752.jpg

20160721_071709.jpg

20160720_201134.jpg

20160720_201138.jpg

20160721_071729.jpg

20160721_071751.jpg

20160721_071825.jpg

20160721_071949.jpg

20160721_072002.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Henüz tadilat işi bitmedi..Amarikan park montajını yapacağım daha..Pazar günü montajı biter,face de paylaşırım pazartesi de iş yerinde burda paylaşırım :) 2,5 ay sabrettiniz pazartesiye kadar daha sabır :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu plasti dip olayını bende uzun zamandır arastiyorum.

Dipart marka plasti dip boya ile jantlari siyaha boyamayı dusunuyorum. 

Araştırmalarıma gore sağlıklı sonuç almak için 15'er dk ara ile en az 4-5 kat boya atmak gerekiyor ve uygulamaya başlamadan önce boyanacak yerin çok titiz bir şekilde temizlenmesi & kurulanmasi gerekiyor. 

3 kutu boya 100 tl gibi bir maliyetle 4 jantı da boyuyor.

Boyamaya başlamadan önce, kutuyu 5 dk sıcak suda bekletmenizi daha sonra da 5-10 dk calkalamanizi tavsiye ederim.

Bir de Amerikan malı boya tabancası var 20 tl felan. Temin ederseniz daha profesyonel iş çıkar.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...