Jump to content

Mazda 626 Kalorifer Peteği Nasıl Sökülür ?

mustafa26
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

26.11.2012 at 11:40, dogan_u :

Merhabalar;

Uzun süredir forumdan uzak kalmıştım. Fırsatını buldum ve paylaşmak istedim. Benim için bilgisayar ve cep telefonundan sonra yüzyılın icadıdır kendisi :) Kalörifer petek açıcı...

93 Model 626 sedanım var. Kendisi 2 yıldır bende ve 2 yıldır beni üşütüyordu. Kalorifer peteği tıkalıydı. Ama göğüsün inmesi gerektiği için yaptırmadım. Sonrasında oluşacak zangırtılar beni delirteceği için soğuğu tercih ettim. Fakat bu yıl henüz kara kış gelmeden ben soğuktan zangırdamaya başlayınca yaptırmaya karar verdim. Göğüsü söktürmeden bu işin halledilebileceğini biliyordum fakat bu modellerde motor kısmından peteğe giren hortumlarda doğalgaz kilidi gibi geçmeli bir sistem var. Ve üzerindeki petek orjinal olduğu için birbirine kaynamış. Zaten çok zor yerde sökülmesi emme manifoldunu almadan imkansız gibiydi.

14 saat önce, mustafa26 :

98 626 kalorifer peteği göğsü sökmeden değişirmi 

Merhaba yukarıda paylaştığım konunun sahibi arkadaş, göğüsün sökülmesi gerektiğini belirtmiş. Sizin sorununuz tam olarak ne bilmiyorum ama, arkadaşımız petek temizliği yaparak sorununu çözmüş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kalorifer peteği delik iptal edilip düz bağlanmış kalorifer peteği değişecek dediler ama göğüs sökülecek miş bu işlemi sökmeden yapamıyor lar mı yada Eskişehir de kime yaptıra biliriz. bilgisi olan varmı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, mustafa26 :

kalorifer peteği delik iptal edilip düz bağlanmış kalorifer peteği değişecek dediler ama göğüs sökülecek miş bu işlemi sökmeden yapamıyor lar mı yada Eskişehir de kime yaptıra biliriz. bilgisi olan varmı

Eskişehir'den size kimler yardımcı olabilir ?

Evet @Oziyal, @fotifoti, @Semih Uluca, @Burç Küçükaslan, @hsgrn bu konu @mustafa26 arkadaşımıza tavsiyeniz ne olabilir ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, İlhan :

Eskişehir'den size kimler yardımcı olabilir ?

Evet @Oziyal, @fotifoti, @Semih Uluca, @Burç Küçükaslan, @hsgrn bu konu @mustafa26 arkadaşımıza tavsiyeniz ne olabilir ?

Ben Eskişehirde sanayide Dostlar oto ya götürüyorum arabayı motor konusunda falan ve japon otolarda adamlar usta işçilikleride çok iyi ama kalorifer içinde oradan kime yaptırılır diye destek alınabilir sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz önçe sanayide ünlü radyatör var uğradım iyi birisi bundan önçeki aracımı da ona yaptırmıştım 400 500 gibi tutar dedi klima dahil herşey kendine ait  işi sadece radyatör olduğu için işi bilen yaptırmak daha iyi dir herhalde

Ve çıkan radyatör bakacak şipariş verecek bulamazsa fabrikaya yaptıracağını söyledi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

70 tl ye petek temizleme makinasına bağlatirsaniz bayağı verim alırsınız ben denedim tavsiye ederim göğüs sokturmek riskli

Oğuzhan Altuğ

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...