Jump to content

2016 Mazda 3 Dizel 1.5 SKYACTIV-D Fiyatları Belli Oldu

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

7 dakika önce, Erceylan :

Şimdi benim geçen hafta yaptığım 1250 km.yolculuk var.49 LT. benzinle 925 km.yol yaptım.ort.5.3 lt.oldu.yoldaki hızım ort.80-100 arasıydı.bu şartlarda 15-20 bin fark verip dizel gürültüsü çekemem.

İsmet abi,

Ben kendi 2.nesil manuel Mazda 3 dizel otomobilimle, uzun yolda 42 litre mazot ile 965 Km yol yapmışlığım var. Haliyle senin benzinli bir otomobil için vermiş olduğun, bu değerlerler oldukça iyi değerler. Forumda konusu geçtikçe söylüyorum her seferinde. Bir dizel kullanıcısı olarak, 3.nesil benzinli Mazda 3'ü gözüm kapalı alırım ben. Şehir içinde 7 - 7,5 değerlerde giderim, şehirler arasında ise çok büyük olasılıkla fabrika verilerine yaklaşırım yada yakalarım. 

Kendi otomobilimde şehirler arasında 3.9'litereyi yakaladığım oldu (Eskişehir-İstanbul) arasında.

Benzinli - Dizel farkı o kadar değmez kesinlikle.. Dizel otomobil benim otomobil zevkimi törpülemiş farkında değilmişim. Geçen günkü uzun soluklu MX- 5 testinden sonra, gün yüzüne çıktı bu durumum. :D

7 dakika önce, M.E.G :

Panpalar videoları var abi onları kesin izle :)

Otopark ekibinde bir bölünme oldu yakın zamanda. Bundan ötürü bir dünya içerik ve video silindi/yayından kaldırıldı. Şimdileri daha bir kurumsal kimlikle yol alma kararı aldılar. Daha önceleri sanırım bireyler üzerinden gittikleri için bunu yaşadılar. İçeride bir kavga tartışmadan ötürü, siteye bir süre erişilmedi bile.

Yanlış duymadıysam dergi yayınınada başlayacaklarmış..

İlk fırsatta izleyeceğim o videoyu..Belkide izlemişimdir ama.. Tabi bahsi geçen video kaldırılmadıysa..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, İlhan :

Otopark ekibinde bir bölünme oldu yakın zamanda. Bundan ötürü bir dünya içerik ve video silindi/yayından kaldırıldı. Şimdileri daha bir kurumsal kimlikle yol alma kararı aldılar. Daha önceleri sanırım bireyler üzerinden gittikleri için bunu yaşadılar. İçeride bir kavga tartışmadan ötürü, siteye bir süre erişilmedi bile.

Yanlış duymadıysam dergi yayınınada başlayacaklarmış..

İlk fırsatta izleyeceğim o videoyu..Belkide izlemişimdir ama.. Tabi bahsi geçen video kaldırılmadıysa..

Çok ayrılmadılar diye biliyorum yanlış biliyor da olabilirim. Top Gear dergisini çıkaracaklar haziran ayında ilk sayıları çıkacak. Doğan diye birini aldılar ekibe. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni dizel sessiz, istekli, bir çok insan için yeterli hatta fazla bile olacaktır. Cx3'den aerodinamik avantajı var, awd yok. Mutlaka daha az yakar. Bu ara şehir içi/dışı 6lt yakıyorum. Bu kullanımla 5 yaksa daha ne istenir? Araç gelince çok insanı cezbedeceğine eminim. Ama bütçe konusunu bilemem. Yorum yapmaya gerek yok. Kısmeti olan alır, keyfine bakar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bu kadranın sağ tarafındaki LCD dizele özel birşey mi yoksa 2016 modellere mi özel. Şuan satılan benzinlilerde bu şekilde bir LCD yok orada diye biliyorum. Kısa zamanda kısmet olursa benzinli bir mazda 3 hb almak niyetimdeyim ben de. Dizel mi acaba diye düşünüyordum ama bu fiyat farkını görünce sadece güldüm. Power Sense + Kırmızı renkle 107 yi bulur heralde.

v4RgRv.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, tarahumara :

Arkadaşlar bu kadranın sağ tarafındaki LCD dizele özel birşey mi yoksa 2016 modellere mi özel. Şuan satılan benzinlilerde bu şekilde bir LCD yok orada diye biliyorum. Kısa zamanda kısmet olursa benzinli bir mazda 3 hb almak niyetimdeyim ben de. Dizel mi acaba diye düşünüyordum ama bu fiyat farkını görünce sadece güldüm. Power Sense + Kırmızı renkle 107 yi bulur heralde.

v4RgRv.jpg

Bu kadran benzinlinin alt modellerinde var. Otomobil dünyam videosunda da aynı şeyi demişler. Bu kadran alt donanım paketlerde sunulan kadran, otomobil dünyamın test ettiği araç ta alt donanım paketli araç. Dizelde de benzinde de üst modelin kadranı farklı, alt modelin kadranı farklı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Just now, EgeG said:

Bu kadran benzinlinin alt modellerinde var. Otomobil dünyam videosunda da aynı şeyi demişler. Bu kadran alt donanım paketlerde sunulan kadran, otomobil dünyamın test ettiği araç ta alt donanım paketli araç. Dizelde de benzinde de üst modelin kadranı farklı, alt modelin kadranı farklı

Sağ taraftaki LCD den bahsediyorum yalnız, sol taraftakinden değil. Normalde sağ tafata sabit figürlü bir ekran vardı. Şimdi ise mazda 6 daki gibi bir LCD var sanki orada. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet tam da düşündüğüm gibi. Sağ taraf LCD. Bu iki araç da 1.5 dizel ama bakıyorum sahibindene reflex modellerde de sağ tarafta LCD var. Dediğin doğru sanırım EgeG. Power modelinde de LCD olsaymış keşke o zaman.

X4JBa5.jpg

QMWR6j.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

v4RgRv.jpg

Bir de beyaz deri ekle :)

Kadran powerda daha güzel. O lcd hiç dikkatimi çekmedi, daha çok devir saatinin zor okumam dikkatimi çekmişti.

Motorin 4₺, ben arabayı değişene kadar inmez sanırım :) sen arabayı al da hayırlıya gel :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 minutes ago, fotifoti said:

Bir de beyaz deri ekle :)

Kadran powerda daha güzel. O lcd hiç dikkatimi çekmedi, daha çok devir saatinin zor okumam dikkatimi çekmişti.

Motorin 4₺, ben arabayı değişene kadar inmez sanırım :) sen arabayı al da hayırlıya gel :)

İnanıyorum Fatih abi bu kez olacak gibi. Alıcam Mazda 3 ü. Binicem üstüne vurucam kırbacı, vurucam kırbacı.:D

7vPb5r.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnanıyorum Fatih abi bu kez olacak gibi. Alıcam Mazda 3 ü. Binicem üstüne vurucam kırbacı, vurucam kırbacı.[emoji3]

Lpg taksan 10kr yakarsın [emoji12] vereyim Gazı hehe

Tapatalk sapıttı . Bakayım güncelleme var mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, fotifoti said:

Lpg taksan 10kr yakarsın emoji12.png vereyim Gazı hehe

İnan yakışında değilim. Bıktım dizellerle uğraşmaktan. 3 sene 330ci kullandım 15 lt/100km bundan gayrı koymaz bana benzin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haberin metnine de ekledim, Mazda Türkiye'den aldığımız bilgilere göre 2016 Mazda 3 Dizel araçlar Haziran sonu veya Temmuz başı gibi showroomlarda yerlerini alacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese selamlar,

Teknik verilere çok takılmamak lazım. Biraz karamsar gördüm sizleri.

Gerçekten çok şık ve güzel bir araba. Ben her gördüğümde hayranlıkla bakıyorum. E işte ne güzel dizel ve otomatik ve 1.5 motor. Türkiye şartlarında bundan daha iyi bir kombinasyon olamaz. Para kolay kazanılmıyor, ha deyince 100 bin cepten çıkmıyor bunları biliyorum ama en kalitesiz giriş seviyesi araçlar bile 50 - 60 bin lira olmuş. 100 bin bu kıyaslamada normal. Dizel isteyenler, sevenler için alınabilecek en güzel araç. Biz burada ince eleyip sık dokuyoruz ama mesela babam rahat satar mıyım, sorun çıkarmasın, az yaksın bunlara bakıyor. Genel alıcı kitlesi de bunlara bakıyor. Hedeflenen satışlara ulaşacağını umuyorum. Survivor'da Mazda reklamı görüyorum, dizel otomatiğin de reklamını yapsalar hedeflerine ulaşır bence.

Kendi hissiyatıma gelince, gönlümde Mazda CX-5 var, ülkemizin acımasız ve çağ dışı vergi sistemi yüzünden sıfır almam imkansıza yakın, inşallah ikinci el alabilirim. Hedefimde o var.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Hey maşallah mazda.com.tr ye gelmiş dizeller. Dizel otomatik power sense fiyatı 108.600.  Benzinliyle dizel arasında 14.850 tl fiyat farkı var. Şöyle bir hesap yaptım. İki aracın da fabrika verisi ortalama yakıt tüketimini aldım. Dizel 4,4 lt/100km, benzin 5,2 lt/100km (gerçek kullanımdaki değerleri baz almadım zira herkesin kullanım şekli farklı). Birisi kmde 0,044 lt harcıyor diğeri ise 0,052 lt. Şuan ki benzin ve dizel fiyatlarını kullandım. Dizel 3,82 benzin 4,46. Hesaplamalarım sonucu sıkı durun. Tam 232,613 km sonra arada verdiğiniz 14.850 tl farkı çıkarıyorsunuz. Birinin torku yüksektir, diğerinin beygiri. Birinin bakım masrafı azdır, diğerinin çoktur. Yok o kadar sene sonra benzin/dizel fiyatları ne olur. Yok satarken fiyatı düşer/düşmez. Yok daha az/çok yakar muhabbetleri başka bir tartışma konusu.

Bu arada İngiltere'deki fiyatlara baktım. Aynı araçlar orada da var. Benzinli ile dizel arasında £1.500 fark var. 6.300TL yapıyor. Bu işte bir gariplik var. Burada dizel alanı seviyorlar nedense..

X46Ld6.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 minutes ago, Felixus said:

Broşüre göre Power ve Power Sense de arka kamera standart olmuş. Erken alanlar (benim gibi) zarardayız o halde.

Evet kamera standart, yolcu koltuğu yükseklik ayarlı ve sedanlar için bagaj kapağı demiri için koruma var. Fotolarını paylaşmıştım daha önce. Merser Koşuyolunda var araç. Benzinli 2016 üretim modeli ama 2015 çıkışlı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...