Jump to content

2016 Mazda MX-5 - Tam Bir Keyif Makinası

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

25.12.2017 at 19:40, Zealot :

Jantlar yakışmış, inşallah replika değildir. 

yok kardeşim orjinal  italyadan geldi 

cok dusundum sonra superturismo modelinde karar verdim 

lastikleride 205 tuttum abartmadım ama cok memmunum

25.12.2017 at 20:46, AKayhan :

Üniversitede ögrenci iken Mazda RX-7 isminde bir spor otomobil tanidim.  Mazda markasi ile ilk tanisikligim bu araba vesilesiyle oldu.  Tabii o zamanlar ne cebimizde otomobil alabilecek kadar para vardi, ne de böyle bir arabaya gereksinim.  Mazda RX-7 diger otomobillerden çok farkli idi.  Bir kere Wankel motoru vardi.  Tabii o zamanlar nedir bu Wankel motor diye arastirmistim.  Internet bile yoktu o zamanlar.

O zamandan bu yana Mazda deyince bende hep bir spor otomobil imaji olusur.  Mazda MX-5 de bir spor otomobil.  Arastirdigim ve bildigim kadariyla kendi kulvarinda dünyadaki en basarili otomobillerden biri.  Muhtemelen bugün Mazda Türkiye tarafindan ithal edilen en iyi otomobil (kendi kulvarinda).

Bizim ülkemizde ne yazik ki otomobilden gerçekten anlayan çok az insan vardir.  Bunu iyi biliyorum.  Bana sorarsaniz en iyi spor otomobiller manuel vitesli olanlardir.  Manuel vitesin tanimi ise debriyaj pedali olan otomobildir.  "Paddle shift" otomatik otomobiller, vitesi elle kendiniz degistirseniz bile manuel degildir, onlar otomatiktir.  Yani direksiyondan "paddle shift" yapmaniz o aracin manuel oldugunu göstermez.

aynen kardeşim mesela bu araca otomatik binen usa de cok az insan var onlarda bayan zaten  sahsen ist içinde bende düz vitese normalde binmem ama bu aracı alıyorsak düz olmalı. Zaten arac devirlenmiyor seviyor bunu manuel de yapıp o hazı alabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.12.2017 at 02:46, ozansway :

suan garajımda yazın gelmesini bekliyorum

Garajda durduğu gibi durmaz bu meret :) Hafif yağmurda, en ufak güneşli havada dışarı çıkmak ister, gezmek görülmek ister. Çok zorlayınca yoldan bile çıkartır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.12.2017 at 21:26, Zealot :

ilgilenenler veya merak edenler için  ND MX-5 Süspansiyon sistemi 

anlayanlar vardır,  olabilecek en iyi bağlantı sistemleri tercih edilmiş.. 

WhatsApp Image 2017-12-17 at 15.03.52(1).jpeg

WhatsApp Image 2017-12-17 at 15.03.52(3).jpeg

WhatsApp Image 2017-12-17 at 15.03.52(7).jpeg

WhatsApp Image 2017-12-17 at 15.03.52.jpeg

çok anlamam ama normal bir arabada o iki kolun olmadıgını soyleyebilirim :)

2 dakika önce, Burak :

Garajda durduğu gibi durmaz bu meret :) Hafif yağmurda, en ufak güneşli havada dışarı çıkmak ister, gezmek görülmek ister. Çok zorlayınca yoldan bile çıkartır :)

aynen  :) bugun cıktım ustunu actım koltuk ısıtmayla soguk pek etkilemedi.

birde jant lastık degısımınden sonra cok tatlı arkadan bırakıyor tam kıvama geldi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, ozansway :

bugun cıktım ustunu actım koltuk ısıtmayla soguk pek etkilemedi.

Soğuk havada üstü aç, camları kaldır, klimayı daya 25 e ver kabin içine tamam :D Tek problem kafayı hafif sıyıran soğuk hava oluyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, M.E.G :

4 bijon mu mx5?

evet

2 dakika önce, Burak :

Soğuk havada üstü aç, camları kaldır, klimayı daya 25 e ver kabin içine tamam :D Tek problem kafayı hafif sıyıran soğuk hava oluyor :D

hocam benim boy 1.74 cuk oturuyorum uzun boylu olanlar dusunsun :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bijon sayısı, lastik tabanı  gibi parametreler,  keyfi sebeplerle değil, esas olarak araç ağırlığı ile ilgili tasarlanır..

örneğin escalade 6 bijondur..   ağır sedanlar m14 bijondur.        travego otobüsler 10dan fazladır.. falan filan.. 

o yüzden  sorun yok..

resimler 2.0 mx5 e ait amortisörler billstein marka 

mx5 e kışın binmeye gelirsek,  yan camları mutlaka kaldırıp, üstünü açabilirsiniz..   kaloriferi ön cama veya normal ön ızgaralara verirseniz, sıcak hava  üstünüzden rüzgar perdesi yapacaktır.. ama 100km hıza kadar.. sonra yetersiz kalıyor..

öte yandan 100-120 den sonra üstü açıkken aracın üzerinden akıp geçen rüzgar,  arkasını yerden kaldırıyor ve arkası çok kayıyor.  Tente açıkken 120 den fazla hızlanmanızı tavsiye etmem..  hızlansanız bile  sert ve ani hareketler yapmayın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, Zealot :

bijon sayısı, lastik tabanı  gibi parametreler,  keyfi sebeplerle değil, esas olarak araç ağırlığı ile ilgili tasarlanır..

örneğin escalade 6 bijondur..   ağır sedanlar m14 bijondur.        travego otobüsler 10dan fazladır.. falan filan.. 

o yüzden  sorun yok..

resimler 2.0 mx5 e ait amortisörler billstein marka 

mx5 e kışın binmeye gelirsek,  yan camları mutlaka kaldırıp, üstünü açabilirsiniz..   kaloriferi ön cama veya normal ön ızgaralara verirseniz, sıcak hava  üstünüzden rüzgar perdesi yapacaktır.. ama 100km hıza kadar.. sonra yetersiz kalıyor..

öte yandan 100-120 den sonra üstü açıkken aracın üzerinden akıp geçen rüzgar,  arkasını yerden kaldırıyor ve arkası çok kayıyor.  Tente açıkken 120 den fazla hızlanmanızı tavsiye etmem..  hızlansanız bile  sert ve ani hareketler yapmayın. 

faydalı bir bilgi olmus sagol. Üstü açıkken o hızlara çıkmadım.

ama zaten ciddi bir rüzgar sesi var daha da hızlanmayalım diye herhalde yalıtım çok iyi değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Zealot :

üstü açıkken ben en fazla 180 e kadar dayanabildim.  

bende maxium o hızları gördüm bir kere sonra durup kapadım.

aracı ankaradan aldım istanbul yolunda 225 e kadar gördüm kapalı haliyle. Kesınlıkle ustu acık ve kapalıyken hızlanma farkı var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.12.2017 at 00:03, Burak :

şapkasız çıkmıyorum ben :) her an bir mx5 gelir binerim falan diye :P 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...