Jump to content

Hep Birlikte Mutlu ve Sağlıklı Yıllara..

Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Miş tabii :D Ama Hz.İsa nın doğumgününü sorsam hemen bilirsin :) Diyanet işleri başkanının da bahsettiği bu işte.. ;)

Burak Abi, Hz. İsa'nın doğumgünü miladi takvime göre olduğu ve her sene yer değiştirmediği için, ve tabi ki yabacı menşeli her şeyde gözümüze sokulduğu için biliyoruz. Ayrıca yıl olarak da 0 kabul ediliyor, hiçbi zorluğu yok yani.

Hicri takvime göre olan Hz. Muhammed'in doğumgünü ise miladi takvimde her sene farklı bi tarihe denk geliyor. Hicri takvim aylarını zaten 3 aylar haricinde bilmem, Rebiülevvel ayını hayatımda ilk defa böyle bi vesileyle duydum mesela ama Mevlit kandili'nin doğumgünü olduğunu biliyorum.

Yani demem o ki, biz de Hicri takvimi kullansak kimse Noel'i bilmez, herkes Hz. Muhammed'in doğum tarihini bilirdi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 67
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

16

• OveRMinD

6

• Selman

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Sonuçta ilgi olsa 24 Aralıkın hemen aklına gelmesi gibi 12 Rebiulevvel de aklına gelirdi. :) Neyse bu vesile ile bunun öğrenilmesinde bir katkımız oldu sanırım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak Abi benim noel'le de bil ilgim yok ki, Rabiülevvel'i de yaklaşık 22 dakika sonra yine unutucam, ama mesela 20 Nisan 571 aklımda kalır artık çünkü bize yabancı olan bi ay ismi değil, ayrıca benim doğumgünüme de yakın olması daha da kolaylaştırıyo hatırlamayı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendimizi kandırmaya gerek yok herşey aynı da, hani ilerisi için bir dua gibi düşünülerek; 2008 ile birlikte sıkıntıların, savaşların, haksızlıkların olmadığı bir dünyaya doğru ilerleyebilmek temennisiyle...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az kaldı ben de senenin son mesajlarından birini yazayım bari :D 2008 in 2007 den çok daha iyi geçmesi dileği ile.

Bu arada Selman Abi senin dediklerine yakın birşey okudum . Arkadaşımın biri Facebooktaki durumuna şunu yazmış

"celebrates a Pagan holy day today" ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...