Jump to content

98 Mazda 626 Patlatma Sorunu

Foks35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1998 model mazda 626 var arabayı yıkamıştım ertesi gün dışarı çıktığımda araba patlatma yapmaya başladı araç 91binde hiç tüp takılmamış benzinli patlatma yapmaya başlayınca yavaş yavaş hemen sanayiye gittim baktık anlayamadık sorunu çözemedik şimdi ise araba hiç çalışmıyo daha önce araç akü biticekmiş gibi marş basıyodu akü değişti düzelmedi marş dinamosu dediler ama emin değilim patlatma sorunu bunlarla bağlantılı olabilirmi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ufuk öncelikli olarak geçmiş olsun. Hiç lpg takılmamış ve araç 91 Bin Km'de ! Aracın km'si orijinal mi ? Eğer öyleyse süpermiş gerçekten.

Forumda benzer sorun yaşayanlardan şöyle izlenim ve öneriler gelmiş.

1- Ateşlemenin birinci devresinde zaman zaman kesilme vardır. Bu halde ampermetre ibresi dinamo şarj ederken sıfırın sağına çok kaçarak fazla şarj gösterecektir.

2- Ateşleme birinci devresinde kısa devre vardır. (Ampermetre ibresi sola saparak dinamo şarj ederken deşarj gösterecektir).

3- Bobin içinde, ikinci devrede, yahut bobinle distribütör arasında kısa devre vardır.

4- Eğer egzozda bir kaç patlama duyulduktan sonra, muayyen bir süre hatta bir kaç gün ses duyulmuyor, sonra yine duyuluyorsa, kondansatör arızalıdır

5- Buji kablolarından kaynaklı patlama yapabilir. Motor soğukken araç yakıtı yakmak üzere emdiği havayı kullanamadığı için tekrar geri atar. Buda hava filtresinde patlamaya yol açar.

6- Sübapların olduğu yerden yani üst kapaktan içeri hava almasıymış, sübap yuvaları çelik yuvalarla değiştirildi ve düzeldi.

Kaynak:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Foks35 :

Aracın km si orjinal yardımcı olduğun için teşekkür ederim bunları bi ustaya göstereyim sorun inşallah çözülür

Ufuk bence sen ustayı foruma üye yap. :D:geyik:

Bu arada 98 model Mazda 626 91 Bin km'de oluşu gerçekten muhteşem..

18 yılda 91 Bin km.  Yılda 5 bin km..Puff bu bir rekor olabilir forumda. Yeri geliyor yazın 1 ayda yapıyorum ben o km'yi..

Cidden aman aracının kıymetini bil.

Bu arada Mazda kolay kolay bozulmaz..

Ama çok kolay Mazda'yı bozarlar.

O yüzden sana tavsiyem İşini bilmeyen adamlara aracını kurcalatma..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hahaha :D ben hemen gösteriyorum ona zaten :D birde babamla konuştum patlatma hava filitresinin ordan yapıyormuş 6 7 km gitmiş hala devam etmiş sanayide şu an araba marş basıyormuş ancak basarken sibop yatağı vurur gibi ses geliyormuş araba çalışmıyomuş grank sensörüyle bağlantılı bişide olabilirmi acaba ? Kmsi gerçekten çok iyi tanıdığımız bi ustaya götürdük ama inşallah sizin yardımınızlada sorunu çözücez teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...