Jump to content

Otomobilinizin Yakıt Türü Nedir ?

İlhan
 Paylaş

Otomobilinizin Yakıt Türü Nedir ?  

278 oy

1. 1. Otomobilinizin Yakıt Türü Nedir ?

Tavsiye Edilen Mesajlar

4 dakika önce, zealot :

lpg yazılımına müdahale ettim. 

gaza %50 den fazla basarken

tam 4000 devirden sonra lpg enjektörleri usulca görevini benzin enjektörlerine devrediyor ve araba %100 benzin ile ilerliyor.  ve water injection motora methanol+su püskürtüyor. 

gazı bıraktığında yada devir azaldığında lpg ile devam ediyor. ve bu esnada bir işaret. bir ses vermiyor. sessizce görevini yapıyor. 

Allah'ım kendimle gurur duyuyorum.. =)) 

O senin değil LPG Kitinin özelliği :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kıskanmayınız 8)     lpg kiti nerden bilsin ethanol methanol  .  

hem ben o yazılımı  öğrenene kadar ecu yu 2 kere sıfırladım =)

[emoji1][emoji1]

Peki hocam, neden su?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
01.09.2016 at 13:13, Burak :

İstatistiklere baş kaldıran forum :D Dizel bizim siteye pek uğramıyor anlaşılan :P 

çok esprisi kalmadı dizelin. Gerçi çok yol yapana ya lpg ya dizel. lpg daha ucuza geliyor bu arada :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, fotifoti :

çok esprisi kalmadı dizelin. Gerçi çok yol yapana ya lpg ya dizel. lpg daha ucuza geliyor bu arada :) 

Dizel - Benzin fiyatlarının yakınlığı ve yeni nesil benzinli araçlardaki sarfiyat düşüklüğü sebebi ile dediğin doğru. En ucuzu şu anda LPG görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
" 2 lt lik olsa olsa meyve suyu olur " diyor Türkce cevirisinde )))
ille de Benzin [emoji4]
ffe.thumb.JPG.b71c792eee96a19d87a1916ddf573374.JPG

1.2'ler 1.5'ler ne oluyor bu durumda [emoji1]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

termos , semaver ))  Bu da Ruslarin  "hacmi 1.5 lt " duyduklarinda verdikleri esprili cevap )))  

burada gaz petrol den cok.. ama daha pahali ve kesinlikle kimse tercih etmiyor. Ne yaman celiski dimi :) ?  (tamamen politika)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

Oralarda zaten dizele bakan yoktur :D

Valla aynen dedigin gibiydi Burakcim. Ama bu yil ne olduysa ozellikle Range Rover, Mercedes GL , Jaguar , BMW X5, X6 yi benzinli alan goremiyorum ))) Herkes dizel e yoneldi bu ara. Bir tek biz mi tavsan gibi atliyoruz uygun fiyatli ve benzinli yeni araclara taxi yapicaz diye nedir ))) Eskiden dizel donuyor  kis sartlarina uygun degil , heryerde kaliteli dizel yok  ve de servis-bakimi kulfetli vs diye millet korkup uzak duruyordu. Su an resmen altin a hucum modundalar ))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. nesil Mazda 3'ün dizel otomatiği olsa ikinci elde 10.000-15.000 lira fazla verir alırdım ama maalesef yok ve maalesef bu aracın tadını bir kez aldığım için 3. nesil almadığım sürece, diğer dizel otomatik araçlar isterse 500nm torka sahip olsunlar bu tadı vermeyecek. Benzinli araç sırf dizelin gürültüsü yerine o sesi duymak için, 6500 deviri görebilmek için, sadece 1500d/d aralığına hapsolmamak için alınır, birde yoğun trafikte 12-13 litre yakmasaydı LPG ile hiç tanıştırmazdım, yazlık lastikler ve sıcak havayla 10un altına düşsün söz benzinle ödüllendireceğim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yogun trafikte 12-13 lt mi ? :ohmy:

Rusya kis sartlarinda ve Moskova en yogun trafikte GL63 AMG (5.5 lt. 557 bg) ortalama 13,4 lt yaktiriyorum ben nromal kullanimda ))  245 bg 5.28 X-Drive a da ortalama 9,3 lt.  Guzu da ortalama 8,5 - 9 lt yakiyor. Hatta hatunun yeni 3 lt 340bg F-Pace'i bile ortalama 9,6 - 9,8 lt yakip sasirtti bizi markaya gore.  TR ye nazaran burada benzin daha ucuz da dert etmiyoruz biz. Ama 12-13 lt nedir hocam ya? )) Angara nin yokuslarindandir bence ya :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...