Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Lpg Benzin Karışımı

Ali01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar herkeze selamlar 2007 model mazda 3 Sedan aldım alalı 15 gün olmadı hemen tüp taktırdım Brc marka bugün ikinci gün lpg Takılalı sorunum şu ki aracım da sanki lpg takılı değilmiş gibi benzin gostergesinden düşüyor ama araç tüp te benzinle ikisi aynı andami yanıyor yoksa başka bir sorun olabilirmi Teşekkürler yardımlarınız için 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belli bir devrin üstünde kısmen  %15-20 gibi  ilave benzin puskurtmesi yapılıyor,   motor da,  hep benzin gidiyor sanıp,  ibreyi indiriyor.. 

Herşey normal,  50 tl benzin alınca,  şamadra dan ölçüm yapıp,  ibre düzeliyor.  

Sorun yok aracinizda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belli bir devrin üstünde kısmen  %15-20 gibi  ilave benzin puskurtmesi yapılıyor,   motor da,  hep benzin gidiyor sanıp,  ibreyi indiriyor.. 

Herşey normal,  50 tl benzin alınca,  şamadra dan ölçüm yapıp,  ibre düzeliyor.  

Sorun yok aracinizda

Nasıl yani ibre şamandıraya bağlı değil mi? Benzin eksilmediği halde nasıl düşürüyor başkanım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı araçlarda yazılımsal olarak hesaplıyor kalan yakıtı kimisinde ise şamandıra ile. Benim 2. Nesilde düşme yok. 1. Nesilde demek ki kontak açıldığı zamanki seviyeyi ölçüyor ve gidilen yol ve yakıt ortalamasına göre de düşürüyor yazılımsal olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı araçlarda yazılımsal olarak hesaplıyor kalan yakıtı kimisinde ise şamandıra ile. Benim 2. Nesilde düşme yok. 1. Nesilde demek ki kontak açıldığı zamanki seviyeyi ölçüyor ve gidilen yol ve yakıt ortalamasına göre de düşürüyor yazılımsal olarak.

Bende 1. nesil de vardı Lpgli hiç düştüğünü görmedim. 2. nesilde de düşmüyor. Sadece menzil düşüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi brc lerde  lpg ile benzin gönderme ayarı var.  onu açıyor servisler..  4000 devirden sonra filan %10 veya ayara göre %20 filan benzin gönderiyor. 

bazı arabalar da yakıt seviyesini  ilk yakıt koyduğunuzda  şamandıra dan ölçüyor..  

sonra sizin depodan benzin çekecek haliniz yok ya. diyerek,  yol bilgisayarından ölçüyor.  

sonra 50 tl alınca tekrar şamandıradan ölçüp düzeltiyor..   

bunu neden yapıyor diye bende kendi kendime sordum..  sanırım şundan dolayı.   siz yokuş çıkarsınız. inersiniz. rampaya park edersiniz. yolda çalkalanır filan.. kafanız karışmasn. aklınız bulanmasın die  böle düşünmüşler..   

bu sadece  lpg ile benzin aynı anda gönderildiğinde oluyor. çünkü benzin enjektörleri çalışmazsa   sistem  benzin eksilmedi sanıyor..   

az da olsa benzin gidince..  o çok gitti sanıp  düşürüyor.      olay  bundan ibaret. 

kendi aracımdaki gözlemlerimden bahsedeyim

eskiden %25 benzin püskürtme ayarı vardı..  çok devirli kullanırsam yada uzun yolda 160 dan hızlı gidersem  benzin ibresi  su gibi iniyordu.. çünkü 160 da sanırım 4000 devirle gidio benim araba. 

sonra 20 tl yakıt alıyordum. ibre kalkmıyordu. sonra 20 daha alıyordum yine kalkmıyordu.  hatta lamba yanıyordu. allah belanı versin diyip 50 tl alıyordum.  bir anda içindeki + 20 + 20+50 tl kadar benzin oluyordu. sonra anladım ki   en az 7-8 litre girmezse  şamandıradan kontrol etmiyor..

bir çok arabada bu şekilde..  ama sadece lpg + benzin gönderen kit ler  ile ilgili..  

hatta ben lpg ayarına başlamadan öne  brc nin honda için servis kitapçığını okudum. orda  bunu yazmışlardı ve müşetirileri uyarın yazıyordu. ( fabrika çıkışı sonrası civiclere brc takıyolar ya)     

uzun lafın kısası 40-50 tl lik benzin alın arada sırada..  sorununuz çözülür.       yada 10 litre iniyorsa  2.5 litre gitmiştir. 7.5 litre kalmıştır diye düşünebilrisiniz. mercedes de olsa böyle olcak. mazda ile alakası yok...      brc ile alakası var.. kendileri bunun sübapları koruduğunu iddaa ediyorlar.. doğruluğu tartışılır faydası vardır muhtemelen...  > ama enjeksiyonlu yağlama kiti gibi sübap koruyabilen bir sistem  asla değil ve olamaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 araçta da ben benzini tamamen kapattırmıştım bu yüzden problem yaşamadım demek ki. Hiç benzin yakmıyordu. Sadece ilk çalıştırmada motor sıcaklığı 40 dereceye ulaşana kadar benzin sonrası hep tüp.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunu bulduk benzinin düşmesi yol bilgisayariyla filan alakası yokmuş.  Tüpcüye güvenerek aracın içinde benzin var zannederek akşam yaylaya gitmek için yola çıktım 80 km filan gittim yayla yoluna girdim araç hareket halindeyken stop etti sonra hemen Tüpcüyü aradım tüp düğmesine basılı tut kontağı çevir dedi yaptım ama çalışmadı sonra bana ateşleme de sorun alabilir dedi bende tabiki usta peşine düştüm dağın başında kaldım usta filan bulamadık çekiciyle aracı cektirdik gece 11 oldu ben ustaya dükkanı açtirdim sonra usta inceledi tüp de sıkıntı yok dedi araçta benzin bitmiş benzin aldık geldik çalıştı ertesi gün ben Tüpcü ye gittim sonra montaj yapan arkadaş ateşleme kablolarını yanlış bağlamış araç tüp de gösteriyor ama benzin yakıyor mus düzeltiler şuanda ne benzin de ne de menzil de bir düşme yapmadı tabi bu sorun bize biraz pahalıya patladı gece rezil olmamız çekici falan filan yani sorun montaj yapan ustanın yanlış bağlantı yapması 

Şimdi içimde şüphe var acaba başka bir hata varmi diye sürekli tedirginim ilk defa mazda kullanıyorum ve ilk sahibi çok temiz bakmış araca bende aracımı çok seviyorum ama böyle ustalar olunca ağız tadiyla arabaya binemiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...