Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Bose Sistemi Hışırtı

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bose sistemi kullanan, özellikle de Mazda 3 kullanan arkadaşlar, ses kaynağı bluetooth ya da usb de iken. Ses seviyesini yükselttikçe hoparlörlerden bir hışırtı sesi geliyor. Bir şey çalsanız da çalmasanız da geliyor bu ses. Tiz ayarını yükseltip alçalttıkça bu ses de paralel olarak alçalıp yükseliyor. Acaba, anfinin şasi bağlantısında mı bir sorun var, yoksa bütün araçlarda mı böyle. Çok rahatsız edici bir ses. Yavaş parçalarda müziğin azaldığı yerlerde direk bu hışırtı sesi duyuluyor. Video kaydını ekledim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 minutes ago, Servet said:

Tarifin dip gürültü. Preamfi kaynaklı olur anca. Ses kaynağı olan nötr bağlantısı iyi olmaz ise de olur bu sıkıntı

Ses kaynağı bluetooth mesela ya da usb. Aracı almadan önce orjinal ayak aydınlatma ledi, geri görüş kamerası ve ayna katlama kiti takıldı. Acaba bunların takılması sırasında mı bir terslik oldu. Bagaj kapağı üzerindeki anahtarsız kilitleme tuşum da çalışmıyor. Sanki kablosu takılı değil gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 minutes ago, Servet said:

Durum değişti, muhtemel soketlerden biri oturmadı yada eksi hattını yanlış yerden alıp ses ünitesi üzerinde hasara neden olundu

Anladım abi. Peki ne yapmalı sence? Nasıl kontrol edilmeli?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, Devrim Babacan said:

Bana normal geldi bu dip.

Dediğiniz gibi belki normaldir. Yani diğer boseli mazda araçlarda da böyledir. Rahatsız edici bir ses ve olmaması gerekiyor bence. Tabi sistemi yaparken bana ne düşündüğümü soran olmadı :D hışırtı 30-35 seviyesinden sonra belirmeye başlıyor kademeli olarak.

Bu arada garip bir şeyi daha farkettim dün gece. Bu hışırtı sesi, ön camın arkasındaki 3 hoparlörde, arka kapılardaki hoparlörlerde ve çok az c sütunundaki hoparlörlerden geliyor. Ön iki kapıdaki hoparlörlerde herhangi bir hışırtı yok. Centerpoint i ya da audiopilotu açıp kapattığımda hiçbir değişiklik olmuyor.

Daha önce kullandığım premium markalı ses sistemine sahip bir araçta böyle birşeyle karşılaşmadım. Fiesta da sony vardı 8 hoparlörlü. BMW de harman kardon vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Kendi aracında bu sorunu tespit eden olmadı mı arkadaşlar. Hangi Mazda'da test ettiysem var bu sorun. Herhangi bir kaynak seçin müzik çalmazken. Örneğin bluetooth. Sonrada sesi sonuna kadar açın. Acayip rahatsız edici bir hışırtı var. 2016 model Mazda 6 da test ettim aynı sorun birebir var. Muhtemelen sizin araçlarınızda da var. Servise gösterdim gördüler. Bir yazalım Mazda'ya dediler ama eminim bir şey çıkmayacak. Bu işten iyi anlayan bir ses tesisatçısına göstereceğim en son çare.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...
04.08.2016 at 17:12, Tarahumara :

Kendi aracında bu sorunu tespit eden olmadı mı arkadaşlar. Hangi Mazda'da test ettiysem var bu sorun. Herhangi bir kaynak seçin müzik çalmazken. Örneğin bluetooth. Sonrada sesi sonuna kadar açın. Acayip rahatsız edici bir hışırtı var. 2016 model Mazda 6 da test ettim aynı sorun birebir var. Muhtemelen sizin araçlarınızda da var. Servise gösterdim gördüler. Bir yazalım Mazda'ya dediler ama eminim bir şey çıkmayacak. Bu işten iyi anlayan bir ses tesisatçısına göstereceğim en son çare.

Abi aynı problemi bende yaşıyorum. Nasıl çözdünüz acaba?

saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, omer1989 :

Abi aynı problemi bende yaşıyorum. Nasıl çözdünüz acaba?

saygılar

Çözmedim. Yeni aracımda da aynı şekilde devam ediyor. Daha doğrusu bütün bose sistemli Mazda araçlarında durum bu şekilde. Çözebileni de bulamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çözecek birşey yok, herkezde vardır dip ses. İyi yalıtılmamış, kalitesiz Bose amfi bağlantıları, tesisatı yüzünden olan bir durum, düşük-orta seviye ev amfilerinde de karşılaşılır meraklısı tesisatla çok uğraşır bu "dip ses"i almak için çözmek için, her parçayı kabloyu devreyi söküp tek tek yalıtırlar, gerekli malzemeleri değiştirirler, test ederler, tekrar tekrar en ufak devre ihtimalini ortadan kaldırmak için tekrar test edilir vs. kolay değildir. Marantz'ın, Yamaha'nın üst seviye amfi'lerinde hiçbirşey duymazsınız. Tamamen dizayn ve kalite ile ilgili bir durum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...