Jump to content

2009 Mazda3 Touring MT - Temmuz sonu satışlı

universitely76

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, eskisi kadar online olamadığımdan forumu uzaktan takip ediyordum..

Aktif olarak foruma katkı sağlayamadım ama satılık araç alanına bir katkım olsun istedim. Daha önce de satılığa çıkarıp kurtarabildiğim Mazda'mı bu sefer kurtaramayacağım. Severek kullandığım aracımın benden sonra da değerini bilen ellere geçmesi için önce forumdaki arkadaşların beğenisine sunuyorum. Duruma göre daha sonra ilan sitesinde satışa çıkaracağım.

Ev almak uğruna uzun yıllar binebilmek dileğiyle 2015 yılbaşından önce Diyarbakır'dan aldığım aracı satılığa çıkarıyorum.

Araç 1. Nesil 2009 makyajlı kasa Mazda3 Touring 1.6 Manuel vites olup şu an 92bin km'dedir. Sağ kapılarda bel altında ve sağ arka çamurlukta lokal boya vardır. Eski sahibinin eşinin şoförlük öğrenirken önden çarpması sonucu kaput yetkili serviste değişmiştir (servis kayıtları elimizdedir). Bu işlemler sonucu Tramerde 3875 TL gibi bir hasar kaydı vardır. Araçta sağ ön-arka tamponda sürtme izi ve yer yer taş izleri ve çizik bulunmaktadır.

Araçta BRC marka LPG vardır, LPG ile İstanbul-Yalova/Armutlu arasında stabil bir sürüş ile 16 kr. yakarak oldukça ekonomik bir yakıt harcaması yakalamıştım. (LPG Lt. 2.10 TL)

Araç, Kocaeli Haldız çıkışlı, daha sonra Gaziantep'e geçen aracı benim aldığım arkadaş görev icabı Elazığ-Diyarbakır'da kullanmış, tüm bu süreçte (6 yıl) 73bin km yapılmış idi.

Aracın son vizesi Kasım 2015'te 87163 KM'de iken yapılmış, 2017 Kasım'a kadar vize gerekmemektedir. Yine Kasım 2015'te aracın periyodik bakımları (Mobil 5/30 yağ-yağ/hava/polen filtresi) yapılmıştır.

Şubat 2016'da Mazda Ekinci - Adem Usta ile tanışmamıza vesile olan bakımlarını yaptırmıştım. Valeo baskı balata takıldı, volant tornalandı, bilya değişti, Ustamızın tavsiyesi ile şanzıman yağı değişti. Sağ ön amortisördeki yağ kaçağını görünce "el değmişken" orjinal 2 adet Fomoco amortisör değişimi ile bunu da aradan çıkardık. Daha sonradan tüp tankının vida-somunlarından geldiğini anladığım sağ arka gıcırdak seslerin sebebi olarak gördüğüm Z rotlar da yine aynı bakım sırasında değiştirilmişti:

Fiyat olarak da oynak piyasada ederi nedir ona karar vermek zor ancak şu an sadece forumda paylaştığımdan beni yoracak insanlarla uğraşmadan değerini bilecek ellere gitmesi için makul bir fiyat yazmak istedim. Bu düşünce ile aracımın fiyatı 37.500 TL'dır.

Aşağıda aracın resimlerini paylaşıyorum. Tanıtıcı resimler/ benden önceki sahibinin Gaziantep'te yaptırdığı ekspertiz raporu (bu rapordan sonra sadece kaput değişimi olmuştur)/kaputun değişimine sebep olan kaza resimleri.

IMG_20160214_173038.jpg

DSCF4469.jpg

DSCF4474.jpg

DSCF4470.jpg

IMG_20160525_071636.jpg

Ekspertiz.jpg

Mazda3%20Kaput%20Kapal.jpg

Mazda%203%20Kaza%20Accedilk.jpg

NOT:Şu an son demlerini beklediğimiz ailemizin yeni bireyi dolayısıyla aracın satışı Temmuzun sonu gibi öngörülmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı aracın dynamic versiyonu vardı 2006 model 109 binde. Sahibinden com'da 15 günde sattım. Yaklaşık 40 kişide aramıştır, nerdeyse günde iki kişide gelip baktı. siteye koysanız çok daha hızlanır satılması

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgilendirme için teşekkürler.

Çok acelemizin olmadığı bir satış olduğundan önceliği foruma vermek istedim. Ancak forumdaki arkadaşların görebileceği kadar bir süre geçtiği kanaati ile bu sabah ilan sitesinde ilanımızı yayınladık.

Artık hayırlısı olsun diyeceğiz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar beklediğimiz misafiri şükürler olsun sağ-salim kucağımıza aldık. Arayışta olduğumuz evi de bulduk, artık iş Gri-Şimşekle yolları ayırmaya kaldı.

Müteahhiti daha da fazla bekletmemek için fiyat düşümü yapıyorum. 36.750 TL olarak malum sitede ilana çıkmak için onay beklemektedir.

Ben bugüne kadar aracımdan oldukça memnun kaldım, temiz araç arayan forumdaşlarımızdan birisine nasip olması için forumdan ulaşan arkadaşlara nispeten yine bir güzellik yapabilirim, ilgilenler ne beni çok bekletsinler ne de kendileri çok beklesinler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...