Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Ön Konsolda Açılma

montoyajp
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu tamamıyle servisin insiyatifinde olan bir şey bir servis değişir diğeri değişmez İstanbul da bu iş yapılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

merhabalar 2010 mazda3 aracımda ön konsolda erime var yapış yapış oldu . bu duruma yapılacak bişey var mı garantiye girer mi ? güneşli havalarda ve akşamları sokak lambalarında çok parlıyor ve görüşü engelliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neredeyse bir yıl olacak ben başvuru yapalı. Aracım servisten başka usta tanımaz. Gerek merser gerekse müşteri hizmetleri konudan haberdar.

Mazda bizi sevmiyor artik :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba bu konuyla ilgili forumda ilk yazan bendim. Yani bu konudan Türkiye'de ilk muzdarip olan da diyebiliriz. Yazdığım konuyu bulamadığım için buraya yazacağım. 2016 nisan ayından bu yana uğraşmadığım şey kalmadı hatta forumda eski olan arkadaşlar hatırlar bana araban kazalıdır, bu kronik bir şey olsa sadece sende olmazdı, güneşte fazla kalmıştır, daha önce oynanmıştır, klimada sürekli üst seviyede sıcak açılmıştır ısınmadan olmuştur diyen arkadaşlar bile oldu sağolsunlar. Sonra konu burada tekrar hortlayınca bir facebook grubu kurdum bütün bulduğum resimleri ve ruhsat fotokopierini konudan muzdariip olan arkadaşlarla toplayıp mazda japonyaya mail attık.Sonuç olumsuzdu ve ben 1 yıl uğraştıktan sona pes ettim. Diğer arkadaşlar işin peşini bırakmayarak sonuçlandırmışlar sağolsunlar. Bende buna istinaden Eylül 2017 de Erzurum mazdaya başvuru yaptım. Ocak ayına kadar bu gün yarın diye oyalandım. Sonra Ocakta tekrar başvuru açtık, bu ay parçam geldi ve değişimi yapıldı. Değişimden 1 hafta sonra aracı sattım. Çok sancılı ve üzücü bir süreçti yazışmalar telefon görüşmeleri vs. Bu hafta 2018 mazda 3 dizel power siparişi verdim. Hala aranızdayım. Merak edenler için söyleyeyim; Aracım servis bakımlı değildi (bazı servisler bu konuda baskı yapıyorlarmış) Aracınız servis bakımlı olmasa dahi kabullenilmiş bir durum söz konusu. 3-5 aydır bekleyen arkadaşlar sabırlı olsunlar biz 2 yıl uğraş verdik öyle kavuşabildik :)

Ayrıca bu sorunu çözen arkadaşların çözdüğü servislerin isimleri; İzmir Mazda Yeni - Antalya Mazda Mepaz - Diyarbakır Unat Otomotiv - Erzurum Yılmaz Yılmazlar -Trabzon Mazda Adn Ben Erzurum serviste yaptırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, coyote :

Herkese merhaba bu konuyla ilgili forumda ilk yazan bendim. Yani bu konudan Türkiye'de ilk muzdarip olan da diyebiliriz. Yazdığım konuyu bulamadığım için buraya yazacağım. 2016 nisan ayından bu yana uğraşmadığım şey kalmadı hatta forumda eski olan arkadaşlar hatırlar bana araban kazalıdır, bu kronik bir şey olsa sadece sende olmazdı, güneşte fazla kalmıştır, daha önce oynanmıştır, klimada sürekli üst seviyede sıcak açılmıştır ısınmadan olmuştur diyen arkadaşlar bile oldu sağolsunlar. Sonra konu burada tekrar hortlayınca bir facebook grubu kurdum bütün bulduğum resimleri ve ruhsat fotokopierini konudan muzdariip olan arkadaşlarla toplayıp mazda japonyaya mail attık.Sonuç olumsuzdu ve ben 1 yıl uğraştıktan sona pes ettim. Diğer arkadaşlar işin peşini bırakmayarak sonuçlandırmışlar sağolsunlar. Bende buna istinaden Eylül 2017 de Erzurum mazdaya başvuru yaptım. Ocak ayına kadar bu gün yarın diye oyalandım. Sonra Ocakta tekrar başvuru açtık, bu ay parçam geldi ve değişimi yapıldı. Değişimden 1 hafta sonra aracı sattım. Çok sancılı ve üzücü bir süreçti yazışmalar telefon görüşmeleri vs. Bu hafta 2018 mazda 3 dizel power siparişi verdim. Hala aranızdayım. Merak edenler için söyleyeyim; Aracım servis bakımlı değildi (bazı servisler bu konuda baskı yapıyorlarmış) Aracınız servis bakımlı olmasa dahi kabullenilmiş bir durum söz konusu. 3-5 aydır bekleyen arkadaşlar sabırlı olsunlar biz 2 yıl uğraş verdik öyle kavuşabildik :)

Ayrıca bu sorunu çözen arkadaşların çözdüğü servislerin isimleri; İzmir Mazda Yeni - Antalya Mazda Mepaz - Diyarbakır Unat Otomotiv - Erzurum Yılmaz Yılmazlar -Trabzon Mazda Adn Ben Erzurum serviste yaptırdım.

Hayırlı olsun . Ayrıca sorunun çözümü içerisinde Erzurum ve Trabzon servislerinin olması sevindirdi beni.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.05.2018 at 16:08, musa-kağan :

merhabalar 2010 mazda3 aracımda ön konsolda erime var yapış yapış oldu . bu duruma yapılacak bişey var mı garantiye girer mi ? güneşli havalarda ve akşamları sokak lambalarında çok parlıyor ve görüşü engelliyor.

Burada bahsi geçen konu bundan biraz farklı. Belki başka bir konuda tartışmak daha doğru olur. Konsola bir işlem / kaplama v.s yapıldı mı acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, coyote :

deeğrli bir bilgi çözümün geri dönüşü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, coyote :

Orhan abi Diyarbakir unatlar yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, korayoz7 :

Orhan abi Diyarbakir unatlar yapmıyor.

Kardeşim grupta yaptıran bir arkadaş vardı. Hatta başka bir şey için uğramış göğüslüğü gösterince kayıt açmışlar 3 ay sonra parça gelince değiştirmişler.

23 saat önce, NeW3 :

Hayırlı olsun . Ayrıca sorunun çözümü içerisinde Erzurum ve Trabzon servislerinin olması sevindirdi beni.

Teşekkürler en sorunsuz değişimi Trabzon yaptı

8 saat önce, Çağlar Bayur :

deeğrli bir bilgi çözümün geri dönüşü

Çok şükür. İnşallah herkesin sorunu çözülür. gerçekten çok can sıkıcı bir durum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.04.2018 at 18:00, korayoz7 :

Bugün mazda unatlar diyarbakıra gittim öglen kaydımı yaptırdım bagaj havuzu aksesuar falan alıyım dedim yokmuş batmana geldim geri ,aradilar malesef ön göğüs degısiminiz onaylanmamıştır dediler bakımları yetkili servis olmadığından dolayı en son bakım 20-30 Bin arası yapılmış şuan 78 binde gözüküyor aracınız dediler hiç bakım yaptirmayan götürüp değistirebiliyor ama bize gelince mi boyle oluyo anlamadim ilk aracımı servise götürüyordum hep bakım için 2010 modeldi onun böyle bi problemi yoktu neyse bunun peşini birakmiycam

Kesinlikle bırakma kardeşim benim aracım 1 kere bile servise girmedi alındığından beri ama değişimi yapıldı. Diyarbakır servis iyice çığrığından çıktı. Adamına göre muamele yapıyorlar sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende aynı sorunla karşılaştım. Mazda 3'ümü 2.el aldım,  90bin km.de aldım ve hiç bakıma girmedim. 100 bin olunca Muğla Gören yetkili serviste bakım yaptırdım. 104bin km.de aynı sorunu fark ettim ve Muğla Görenle görüştüm. Denizliden kalktım gittim fotoğraf form felan dolduruldu. UMUTLANDIM. 3 ay kadar sonra yine ben aradım ve değişim yapılacağını, Onay alındığını hatta ön gögüsün geldiğini ve 2 parça daha beklediklerini söylediler.  Aradan geçen yaklaşık 15 gün sonra tekrar aradığımda 2.nci onaydan geçmediğini, işte servise sadece 30, 40, 60 ve 100binde girdiğini söylediler. Bende demedim o zaman ön konsol nerden geldi, ikinci onay neymiş diye... ŞİMDİ İKİNCİ BİR SERVİSTE ŞANSIMI DENEMELİMİYİM, Sonuçta TEK MERKEZDEN ONAY ALINMIYOR MU ACABA... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence ortada bir yanlış anlaşılma mevcut. Tek onay var. Hatta servisin bekledikleri diğer parçalar da bagaj amortisörleri filan olması lazım. Ön konsol ile alakalı değildir. Bence siz Gören ile tekrar irtibata geçip aklınızdaki soruları sorun ve işin doğrusunu öğrenin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Muti :

Arkadaşlar bende aynı sorunla karşılaştım. Mazda 3'ümü 2.el aldım,  90bin km.de aldım ve hiç bakıma girmedim. 100 bin olunca Muğla Gören yetkili serviste bakım yaptırdım. 104bin km.de aynı sorunu fark ettim ve Muğla Görenle görüştüm. Denizliden kalktım gittim fotoğraf form felan dolduruldu. UMUTLANDIM. 3 ay kadar sonra yine ben aradım ve değişim yapılacağını, Onay alındığını hatta ön gögüsün geldiğini ve 2 parça daha beklediklerini söylediler.  Aradan geçen yaklaşık 15 gün sonra tekrar aradığımda 2.nci onaydan geçmediğini, işte servise sadece 30, 40, 60 ve 100binde girdiğini söylediler. Bende demedim o zaman ön konsol nerden geldi, ikinci onay neymiş diye... ŞİMDİ İKİNCİ BİR SERVİSTE ŞANSIMI DENEMELİMİYİM, Sonuçta TEK MERKEZDEN ONAY ALINMIYOR MU ACABA... 

Ben konuyu bir araştıracağım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, okkko :

Okan abi benim anlamadığım bunu neye göre belirliyorlar bi abimiz aldığımdan beri hiç bakım yaptırmadım dedi erzurum adn de 2 hafta önce yaptırdı.ılla servis kaydının olması gerekiyorsa benim 30 bin bakımına kadar yaptırılmış kitapcikdada 10 yıl plastik aksam garantisi yazıyor 3-5 yıl garantili olan bi araç 10 yıl boyunca servisemi gelmesi lazım?Bide iyi niyet garantisi öne sürüyorlar 2 bakım yaptırın iyi niyet garantisi olarak yapalım diyolar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, okkko :

Saygılar, araştırma sonucunuzu beklerim ve 100 bin bakım 07.07.2017 günü 101.922 km girdim. Fatura Nu:94152.  OE nu: 4368... 42 ST 168... Aslında baştan yardımcı olamayız, elimizden bir şey gelmez vs. deseniz benim için bu kadar sorun olmazdı da, neyse daha fazla detay yapmayayım. Forumlar da genel olarak Gören.den memnun mazdacılar. Bende memnundum ... teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neticede konsol garantisinde biz insiyatif sahibi değiliz. Bunun parasını da Mazda ödüyor, olurunu Mazda veriyor. Memnuniyetiniz de Görenden değil Mazdadan olmalı sizin durumunuzda. Yani biz elçiyiz. Sonuç olarak dediğim gibi konuyla ilgileniyorum. Elimizden ne gelirse yaparız...

34 dakika önce, Muti :

Saygılar, araştırma sonucunuzu beklerim ve 100 bin bakım 07.07.2017 günü 101.922 km girdim. Fatura Nu:94152.  OE nu: 4368... 42 ST 168... Aslında baştan yardımcı olamayız, elimizden bir şey gelmez vs. deseniz benim için bu kadar sorun olmazdı da, neyse daha fazla detay yapmayayım. Forumlar da genel olarak Gören.den memnun mazdacılar. Bende memnundum ... teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, kindness :

Bence ortada bir yanlış anlaşılma mevcut. Tek onay var. Hatta servisin bekledikleri diğer parçalar da bagaj amortisörleri filan olması lazım. Ön konsol ile alakalı değildir. Bence siz Gören ile tekrar irtibata geçip aklınızdaki soruları sorun ve işin doğrusunu öğrenin. 

bagaj amortisörleri derken nükte yaptığınızı düşünmek isterim. Konumuz ön gögüste ki genel güneşte kalma algısı olsa da,  kronik şekilde yaşandığından şüphem kalmayan açılma sorunu... Bagaj amartisörü, bu iyiydi :) Tek onay derken anlatmak istediğim tam olarak şu ki;  farzedelim Gören.de reddedildi, işte Antalya Mepaz.da tekrar başvuru yapılabilir mi. sonucun değişme ihtimali varmı. tek merkezden cevap gelmiyormu sonuçta.  Aynı plakalı araç, A Bayi.de garantiye girmeyip, B Bayide garanti kapsamına girme şansı varmı... bagaj amartisörü demek :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, Muti :

bagaj amortisörleri derken nükte yaptığınızı düşünmek isterim. Konumuz ön gögüste ki genel güneşte kalma algısı olsa da,  kronik şekilde yaşandığından şüphem kalmayan açılma sorunu... Bagaj amartisörü, bu iyiydi :) Tek onay derken anlatmak istediğim tam olarak şu ki;  farzedelim Gören.de reddedildi, işte Antalya Mepaz.da tekrar başvuru yapılabilir mi. sonucun değişme ihtimali varmı. tek merkezden cevap gelmiyormu sonuçta.  Aynı plakalı araç, A Bayi.de garantiye girmeyip, B Bayide garanti kapsamına girme şansı varmı... bagaj amartisörü demek :) 

Bagaj amortisörü meselesini bilmiyorum hatlar karıştı galiba. Öte yandan garanti onayları tek merkezden bayi adı farketmeksizin veriliyor. Yani garantiye girmeyen hiçbir yerde girmez, giren de her yerde girer. Konsol konusunda bayi insiyatifi yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Muti :

Evet ciddiyim bagaj amortisörü. 🙃

Şimdi olay şöyle; ben EVO’ya ön konsol değişimi için başvurdum. EVO "biz onay gelince size döneriz" dedi. Neyse 2-3 hafta geçti ama dönen olmadı ben aradım onlar da ön konsol değişiminin onayladığını hatta ön konsolun geldiğini ama daha önceden çıkartılan bültenler gereği değişmesi gereken başka parçalar da olduğunu, sipariş verdiklerini ve onları beklediklerini söylemişlerdi. Aradan 2 hafta daha geçti ve ön konsol değişimi için EVO’ya gittiğimde ön konsol ile birlikte bagaj amortisörü de hiç bir şikayetim olmamasına rağmen  bülten gereği garantiden değişti. Hatta bagaj amortisörünün haricinde başka bir parça daha vardı ama adını unuttum 🙃

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...