Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Ön Konsolda Açılma

montoyajp
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçmiş olsun. Eskisine oranla çok güzel olmuş. 
Usta ise evet ustaymış. Yani şu her şeyi ben bilirim ustalarından değil. Mazda'nın yaptığı bile açılmış, benim yapacağım 3-4 yıl götürür demesi çok gerçekçi bir ifade. 

Tamir yapılan ürün yenisi gibi olmayacağı için ileri de bu tür sorunu tekrar oluşturabilir. Tabi kullanım şekli de bu süreyi etkiler. Direk güneş ışığında bırakmadığınızı zaten belirtmişsiniz tabi ama bundan sonra biraz daha dikkat etmekte fayda var. Ben güneşlik harici komple kalın bir bez parçası koyuyorum konsolun üzerine güneşte bırakacağım zaman. Güneşlikte sağ, sol alt taraflar tam kapanmıyor benim içime sinmiyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar rastgele forumda geziniyordum, şu çözüm yöntemi bana ilaç gibi geldi...     Benimde Ankara da gezmediğim usta kalmamıştı bu sorun için,  en son çare dolgu bir malzemeyle kapatmayı düşünüyordum bende..  Çok Teşekkür ediyorum en yakın zamanda verdiğiniz adrese uğramayı düşünüyorum..  Merak ettiğim husus yaz sıcaklarında tekrardan açılma yapar mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı durum benim aracımda da var. Arabamı 2. el olarak izmir mazda yeni otomotiv'den aldım ve aldığımda fark etmemiştim. Daha sonra tekrardan götürdüğümde servis yetkilisi Tarık bey fotoğraflarını çekti. Mazda'ya yollayacaklarını belki garanti kapsamında (garantisi bitmiş olsa bile) değiştirilebileceğini söyledi. Açıkçası umutluyum. Sonuçta bu durum bir çok mazda 3 araçta yaşanır hale gelmiş. Ve çözümü o kısımı yapıştırarak olamaz bence. Çünkü yeri uygun değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin yazınızı okur okumaz gidip bakmıştım. Benim araçda da aynı sorun var mı diye. :-) Güle güle kullanın. İçinize sindiyse sorun yok. İthal ve sihirli vaaaaaaaa çok iyi :-) ustanın cevabı mükemmel....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
29.06.2016 at 23:48, montoyajp :

Herkese merhaba,

2011 model Mazda 3 Impressive sahibiyim. 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum ancak canımı sıkan bir durum var. Eklediğim resimden de görebileceğiniz üzere, yol bilgisayarı ve klima göstergesinin bulunduğu kısım ile konsol arasında bir ayrılma oluştu. Aslında yaklaşık 6 aydır bu durum var ancak bir türlü elim değmedi ilgilenmeye. Gördükçe çok canımı sıkmaya başladı. Yetkili servis MEB Başayar (Ankara) ile görüştüğümde konsolu (göğüsü) komple değiştirmek dışında yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Şaşmaz Sanayinde gezmediğim usta kalmadı (döşemeci, air bagci, kaportacı,vs) ve kimse sorunu düzeltmek adına bir fikir yürütemedi. Sadece gençten bir delikanlı "abi siyah silikon ile giriş, bir gün beklesin düzelir" dedi ki bu fikir hiç aklıma yatmadı; bir diğeri de "piyasadaki bazı yapıştırıcılarla geçici olarak düzelme sağlarsın, o arada da (tekrar açılana kadar) satarsın" gibisinden edepsizce bir cevap verdi. 

Aracımdan çok memnunum ve satmayı düşünmüyorum, zira düşünsem bile böyle bir hile! yapacak insan da değilim. Ancak tek istediğim bu durumun düzeltilebilmesi.

Buna benzer sorunların özellikle Peugeot ve eski kasa BMW'lerde olduğunu söylüyorlar (teyite muhtaç bilgidir). Çevresinde buna benzer bir sorun yaşayan ve daha da önemlisi çözüm yolu önerebilecek birileri var mı acaba? 

Herkese şimdiden teşekkürler.

DSC_0018.JPG

Resimdeki açılmayı görünce aaa benim araba dedim, arkadaşlar bu sorun kişisel değil, kullanım kaynaklı değil, 2. nesil mazda 3 lerde genel bir sorun, bence mazda gibi duyarlı bir kurum bizlere yardımcı olacaktır, koordine bir şekilde iletişime geçmeliyiz Mazda ile.

25.01.2017 at 08:39, Axela3 :

Aynı durum benim aracımda da var. Arabamı 2. el olarak izmir mazda yeni otomotiv'den aldım ve aldığımda fark etmemiştim. Daha sonra tekrardan götürdüğümde servis yetkilisi Tarık bey fotoğraflarını çekti. Mazda'ya yollayacaklarını belki garanti kapsamında (garantisi bitmiş olsa bile) değiştirilebileceğini söyledi. Açıkçası umutluyum. Sonuçta bu durum bir çok mazda 3 araçta yaşanır hale gelmiş. Ve çözümü o kısımı yapıştırarak olamaz bence. Çünkü yeri uygun değil. 

koordine olmalı ve toplu iletişime geçmeliyiz mazda ile, bi şekilde yaptıranlar dahil.

aykut ankara tarafından düzenlendi
daha iyi anlaşılması için
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Merhaba..  malum ön konsoldaki aynı sorun bende de mevcut, geçtiğimiz hafta Ankara Herter servisle bu konuyu görüştüğümde bana çözüm olarak ön konsolun tamamen değişmesi gerektiğini, başka türlü bu sorunun çözülemeyeceğini söylediler malesef..  Ön konsoldaki o görüntü yüzünden aracımdan soğudum diyebilirim.. En son çare bende yukarıdaki arkadaşın yaptırdığı gibi Başkent Sanayi sitesinde Hilal Air bag e göstereceğim... Lakin merak ettğim husus, yaz sıcaklarında tekrar eski halini alır mı acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar mazda ile iletişime geçmiştim ama maalesef netice alamadığım için yukarıda bahsettiğim yolu denedim zaten. Ama netice alabilen olursa ne ala. Aykut bey ayrıca mesajınızı aldım,durum yukarıda bahsettiğim gibi. Yaptırıp yaptırmamak size kalmış,bu konuda öyle yada böyle birşey söyleyemem. Şu ana kadar açılma olmadı ama yaz geldiğinde durum ne olur bilemem. İnşallah aksi bişey olmaz ama olursa da buradan paylaşurım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Mazda genel merkeze tekrar durumu bildiren bir şikayet yazısı yazdım. Arayıp geri döneceklerini söylediler. Ama hala olumlu olumsuz bir geri dönüş olmadı.Servis yapıştırma işine girmeyince ben kendim yapıştırmayı denedim. Önce epoksi yapıştırıcı ile neredeyse 1 gün boyunca uğraştım. O açılan kısımda bu sefer yapıştırıcı kaldı beyaz beyaz. Daha sonra bir arkadaşın tavsiyesi ile hızlı yapıştırıcı denedim yine olmadı. Çok kötü bir hal aldı o kısım. Her gün o kısımı görmek beni de aracımdan inanılmaz soğuttu. İzmir'de bu açılan kısmı yapıştırabilecek bir yer var mı bilmiyorum. Torpido tamiri yapan bir kaç yeri aradım. Daha önceden siz yapmaya çalıştıysanız tekrardan yapamayız gibi şeyler söylediler. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar liste yapalım, plakaları yazalım isim soyisim ve imza ile toplu başvuralım mazdaya.. diğer sitelerde de facebook daki grupta da çok kişi var bu sorunu yaşayan, öncü olacak var mı, ben yaparım diyen?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bi standart yok, mazda bazı kişilere yapıp bazılarına yapmaması olmaz, sonuçta kronik bir rahatsızlık var 2. nesil mazda 3' lerde, iletişime geçmek için bir dilekçe yazıp, toplu imzalı yollayalım mazdaya, alttaki arkadaşın arabasını yapmış mesela mazda, eminim bizlere de yardımcı olacaktır, yeterki toplu hareket edelim.

Aykut kardeşim bende de 2012 dıesel var 45 binde boya kaza bela yok aynı sorunu Ben de yaşadım arabama iyi baktığım için iyi niyet garantisi uyguladılar 've değişimi gerçekleştiler tabi ki bunda bayinin rolü büyük ve tek kuruş ödemedim .MAZDA aşkım dahada büyüdü.Bilginize....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, aykut ankara :

arkadaşlar bi standart yok, mazda bazı kişilere yapıp bazılarına yapmaması olmaz, sonuçta kronik bir rahatsızlık var 2. nesil mazda 3' lerde, iletişime geçmek için bir dilekçe yazıp, toplu imzalı yollayalım mazdaya, alttaki arkadaşın arabasını yapmış mesela mazda, eminim bizlere de yardımcı olacaktır, yeterki toplu hareket edelim.

Aykut kardeşim bende de 2012 dıesel var 45 binde boya kaza bela yok aynı sorunu Ben de yaşadım arabama iyi baktığım için iyi niyet garantisi uyguladılar 've değişimi gerçekleştiler tabi ki bunda bayinin rolü büyük ve tek kuruş ödemedim .MAZDA aşkım dahada büyüdü.Bilginize....

Valla Aykut bey ben Amerika'da ki mazda 3 sahiplerinin bu göğüslük değişimini Mazda Amerika'ya kabul ettirdiklerini okudum. Onların yaşadığı problem ekran ile üzerindeki malzemenin ayrılması değil. O malzemenin üst kısmının erimesi. Kesinlikle kullanılan malzemeden kaynaklı bir durum bu. Ben Mazda Türkiye'ye şikayetimi dile getirdiğimde bu durumdan da bahsettim emsal olması açısından. Hem yetkili servis iyi niyet garantisi kapsamında değişim için aracın fotoğraflarını gönderdi hem de ben yazı yazdım. Ancak 2 ay olacak neredeyse, hala bir dönüş olmaz mı? Olumsuz bir dönüş bile yok. Neyi bu kadar inceliyorlar anlamıyorum ki. Ortadaki sorun belli. Ben aracın ilk sahibi değilim. Ama yaşanan sorun aracın 2. 3. sahipliği ile ilgili bir durum değil. Bence de ortak hareket edersek sonuç alınabilir diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorunu yaşamış olan herkes (mazdaya yada dışarda bi ustaya bi şekilde yaptırmış olsada) lütfen aykutapakk@mynet.com adresine adını, aracın marka, model bilgisini ve iletişim bilgisini atsın, resmide atabilirse onu da atabilir ama mecburi değil, yeterli sayıya ulaşınca sizlere ulaşıp bilgi vericem ve mazdaya toplu olarak tek bir dilekçe yazıcaz arkadaşlar. Tekil başvuru bende yaptım, 1000 tl filan indirim yapalım dediler, çözüm bu değil, çok kişi olursak kesinlikle dikkate alınırız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada bu arızanın nasıl onarılacağına dair mazdanın amerikada yayınladığı bir broşüre ulaştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

izin verilen dosyalara pdf girmiyor dedi dosya eklerken, o yüzden ekleyemedim, ama özetle mazda amerika mazdanın teknik servislerine bu problemle gelen olursa şunları yapın diye bi katalog vermiş resimli anlatmış, göğüsü komple söküp geri takıyolar filan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimkini komple baştan aşağıya söküp taksalar da pek değişeceğini sanmıyorum. Çünkü yapıştırıcılarla mahvettim o kısmı. Hep yapıştırıcı kaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce burada palaşmıştım, benim yakıt bilgilerini gösteren ekran, kaloriferi 23 dereceden yukarı çıkarınca bir müddet sonra kararıyordu, uzun süre bu sorunu M.Tekir ile paylaşmıştım, kaloriferi açıp ısıyı yükselttiğimde (25-28 derece) ekranın olduğu o bölümün olduğu yerler aşırı ısınma gösteriyordu. Daha sonra fark ettimki, ön döş bölümünde bulunan havalandırma kanallarını yaz klimasından korunmak için yuvarlak düğmelerden her ikisinide kapatmışım, onları açınca hiç bir sorun kalmadı, ısıyı 30 dereceye getirsem bile. Acaba diyorum, sizin araçlarda da bu şekilde aşırı ısınmadan dolayı açılmamı oldu, normalde açılmaması gerekiyor. Siz veya sizden önceki kullanıcı kışın ön havalandırma düğmelerini kapatıp yüksek derecelerde ön cam'a ve ayak kısmına ısıyı yönlendirip ön konsolun bulunduğu yer ısı transferi yapamadığından aşırı ısınması ile açılma olmuş olabilirmi?

14 saat önce, Axela3 :

Benimkini komple baştan aşağıya söküp taksalar da pek değişeceğini sanmıyorum. Çünkü yapıştırıcılarla mahvettim o kısmı. Hep yapıştırıcı kaldı.

Kötü görüntü sağlayan yapıştırıcı yerine, siyah kalite silikon ile doldurup, aşağıdaki aksesuvar ürünlerinden açıklığa uygun kalınlıkta bir şerit ile izole etseydiniz iyi olurdu. Hala bunu yapabilirsiniz, taşmış yapışkanı temizleyip bu ürün boyutuna göre kesip yapıştırabilirsiniz, en azından kötü görüntü yok olur.

OA_3298686.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...