Jump to content

1988 - 1992 Model Mazda 626 Yakıt Tüketimi (Ortak Konu)

hellsrider
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Soyle soyliyim mazda 3 imp m/t cok cok az yakiyor sattigima pismanim dogrusu ve kesinlikle tavsiye ederim bu araci esim kullanabilmis olsaydi kesinlikle satmayacagim bir arabaydi

LG-E986 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

O kadar maceranın ardından, senin aracına yazık oldu bence, keşke hak eden birisine gitseydi, otomatik olsaydı ben bile gözümü karartmıştım ama nasip değilmiş. Hayırlısı inşallah

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar maceranın ardından, senin aracına yazık oldu bence, keşke hak eden birisine gitseydi, otomatik olsaydı ben bile gözümü karartmıştım ama nasip değilmiş. Hayırlısı inşallah

Dogru diyorsun abi de hanim kullanmadi mazda 3 vitesleri falan.kemikli biraz ama abi ben soyle soyleyeyim essekler gibi pismanim sattigima kesinlikle bundan sonraki tercihim yine bir mazda almak olacak abi benim benzinli mazda 3 yakit degerim harikaydi cook pismanim abi cookkk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dogru diyorsun abi de hanim kullanmadi mazda 3 vitesleri falan.kemikli biraz ama abi ben soyle soyleyeyim essekler gibi pismanim sattigima kesinlikle bundan sonraki tercihim yine bir mazda almak olacak abi benim benzinli mazda 3 yakit degerim harikaydi cook pismanim abi cookkk

Ben o kadar koşturacam, o kadar meşakkat çekecem ve hanım bana ben bunu kullanamıyorum diyecek yemezler... Valla kusura bakma, ben hanımı gönderirdim, arabayı değil...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben o kadar koşturacam, o kadar meşakkat çekecem ve hanım bana ben bunu kullanamıyorum diyecek yemezler... Valla kusura bakma, ben hanımı gönderirdim, arabayı değil...

Eyvallah abi mazda 6 ile donucem kafaya koydum abi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah abi mazda 6 ile donucem kafaya koydum abi

Evet senin arabayı verdiğin galeriyi aradığımda onlar da söyledi; bunu sattı ama mazda 6 alacakmış diye...

Allah gönlüne göre versin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

şu an aracım performans için 10.80 emisyonla çalışıyor normal emisyon 3.68 aracım lpgde iken benzinden farksız performans gösteriyor diyebilirim benzinde göstergemin teli koparken lpgde 190 km/h de kalıyor :D fakat 626 kullanan arkadaşların özellikle karbüratölü kullanan arkadaşların 1 kmde nekadar yakıt yaktıklarını yazmalarını rica ediyorum çünkü aracım gereğinden fazla yakıyor diye düşünüyorum hattaa lpgyi iptal edeyim sadece benzinde kullanayım dediğim bile oluyor

benim canavarın yaklaşık değerleri

lpg:

100 km/h altında        :35 ykr

100 km/h üzerinde      :45 ykr

benzin:

100 km/h altında          :50 ykr

100 km/h  üzerinde      :57 ykr     

2000 model 626 uzun yolda 120 km ve altı gidersen 8.5 ortalama yakıyor. 150 yi geçersen artar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Üst kapak değişiminden önce 22 kuruş olan lpg tüketimi 28 kuruş oldu..

1992 Mazda 626 FS motor Otomatik vites...

Şehir içi ise 50 Kuruş.....

Ne dersiniz arkadaşlar....

Buji-Kablo yağ, filtreler herşey sıfır Japon imalat alındı....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz kullan düşmesi gerekir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bogaz kelebegi avans ayari lpg ayari bakilmasi lazim normalde en fazla 35 krs enfazla oda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2001 yılında 1991 Model 626 2.0 motor 102 Beygir Manuel ve klimasız , gök mavi renkte aracımız vardı 190.000 Km den 301.000 km ye kadar 2 yıl  kullanmıştık;

(Sürekli orjinal parça kullanılan Yetkili servis bakımlı ve Hiç Lpg takılmamış benzinli bir araçtı)

Şehir içi ; 10 Litre

Şehirler arası yolda ; 7 Litre benzin yakıyordu.

(Amerikalıların evlerindeki gibi kapalı garajımız olsaydı satmaz saklardık o kadar çok seviyorduk o arabayı, klasik araç yapılabilecek temizlikte tamamı orjinal çok güzel arabaydı)

87-91 kasa 626 ların zirve noktası olan 91 kasalar işçilik kalitesi, donanım , malzeme kalitesi ,ince detayları,  tasarım ve karizma olarak çok muhteşem araçlardı. Tam bir lüks araç  tasarımı ve detayları olan araçlardı . Mazda Japon mercedes'i lakabınıda o yıllarda aldı zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

2001 yılında 1991 Model 626 2.0 motor 102 Beygir Manuel ve klimasız , gök mavi renkte aracımız vardı 190.000 Km den 301.000 km ye kadar 2 yıl  kullanmıştık;

(Sürekli orjinal parça kullanılan Yetkili servis bakımlı ve Hiç Lpg takılmamış benzinli bir araçtı)

Şehir içi ; 10 Litre

Şehirler arası yolda ; 7 Litre benzin yakıyordu.

(Amerikalıların evlerindeki gibi kapalı garajımız olsaydı satmaz saklardık o kadar çok seviyorduk o arabayı, klasik araç yapılabilecek temizlikte tamamı orjinal çok güzel arabaydı)

87-91 kasa 626 ların zirve noktası olan 91 kasalar işçilik kalitesi, donanım , malzeme kalitesi ,ince detayları,  tasarım ve karizma olarak çok muhteşem araçlardı. Tam bir lüks araç  tasarımı ve detayları olan araçlardı . Mazda Japon mercedes'i lakabınıda o yıllarda aldı zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

1990 model mazda 626 2.0

şehir içi 30krş.

şehirler arası 27krş

100/ 120 km de normalmi

rolantiyi 11 de idi 9 düşürdüm... :) :) :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Benim de 1990 626 AT var.Şehir için de LPG de 32 Krş. yakıyor.Arabamdan çok memnunum her yönden.Klimalı modeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen hafta Ankara içerisinde biraderimin düğün telaşı 3-4 günde 500-600 km yol yaptım tüketimim;

ilk depoda lukoil den aldım 11.37 litre yaktım 

ikinci depoda aygazdan aldım 9.66 litre yakıt tüketimi oldu ( 1 tur gaz vanasını "açtım" birde 1-2 kez havalanına gidiş geliş )

rolatim 1.300 d/dk civarında sabitledim çünkü vitesdeyken rolantinin düşüp titremesi hoşuma gitmiyor

tüketim gayet iyi performans mikserle bi yere kadar :) araç 90" 626 2.0 AT 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne zaman aygaz veya shellden gaz alsam litre hesabıyla da olsa az km gidiyor ben erzurum da şehiriçi iş ev arası yapıyorum ısınana kadar ancak gidiyorum işe 12L civarı yakıyor. şehirlerarası çok değişken, 160km sabit otobanda 10L yakmıştım. kayseri gaziantep arası cut-off devredeyken 7.8L yakmıştım. ama ortalama 8-9L arası şehirlerarası yakıtım var LPG de. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyidir, karbüratörlü ve lpg li bir araç için bence çok ideal benim arabada hemen hemen aynı yakıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne zaman aygaz veya shellden gaz alsam litre hesabıyla da olsa az km gidiyor ben erzurum da şehiriçi iş ev arası yapıyorum ısınana kadar ancak gidiyorum işe 12L civarı yakıyor. şehirlerarası çok değişken, 160km sabit otobanda 10L yakmıştım. kayseri gaziantep arası cut-off devredeyken 7.8L yakmıştım. ama ortalama 8-9L arası şehirlerarası yakıtım var LPG de.

Cut of devresini nasıl yapabiliriz hocama ben manuel olarak rampa inislerinde yapıyorum lpg anahtarindan [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...