Jump to content

Mazda 626 Debriyaja Basınca Stop Ediyor

Dawence
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abiler öncelikle hayırlı günler, Dün otobanda klimam açık halde giderken yol ayrımından dönmek için viraja doğru yavaşlarken ortalama 80-90 kmh den 30 a düşmek için debriyaj ve frene basmaya başladım devir cuk diye indi stop etti virajda kazadan son anda kurtuldum debriyaj dan ayağımı geri kaldırdım silkelendi çalıştı. Korkudan viraja vites küçülterek giriyorum debriyaja 1 saniyeden fazla basmaz oldum. rölanti normalde 900 devirde dururken hareket halinde debriyaja basında 200 e kadar hızla düşüp sonra 900 e çıkıyor klima açıksa stop ediyor. Rölanti 1000 e yükseltmek nasıl olur. Sizce bu sorun ne ile alakalıdır. İlgilenen herkese şimdiden Teşekkür ederim... Araç 94 mod lpg li  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu düz yolda ve direksiyon sabitken yapıyor mu ?

Direksiyon sağa sola çevirirken bir ses vs var mı ? Ve bu esnada rolantide bir değişiklik oluyor mu ?

Direksiyon pompasından kaynaklı benzer sorun yaşayanlar var.  Diğer ihtimal ise boğaz kelebeğinden kaynaklı olma durumu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Bunu düz yolda ve direksiyon sabitken yapıyor mu ?

Direksiyon sağa sola çevirirken bir ses vs var mı ? Ve bu esnada rolantide bir değişiklik oluyor mu ?

Direksiyon pompasından kaynaklı benzer sorun yaşayanlar var.  Diğer ihtimal ise boğaz kelebeğinden kaynaklı olma durumu..

Direksiyon dan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, sağa sola çevirince rölanti değişiklik olmuyor düz yolda. viraj da yaptı anlattığım olayı. Ustam temizlediğini söylemişti ama herhalde yapmamış bugün tekrar göstereceğim. 

- Peki rölanti 1000 devire nasıl çıkartırız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gaz kelebeği  / boğaz kelebeği temizlendiyse  bundan dolayı yapar.   

aracınız lpg li ise  benzin / lpg de  ne gibi fark oluyor onu gözlemleyin. lpg ayarından da yapar. 

aracınız telli gazlı. teoride gaz kelebeğinin yanında bir ayar vidası olması lazım.  ve bununla gaz ayarı yapılabiliyor olması lazım.

bende bu araca sahiptim bir zamanlar.. kimse  rölantiyi yükseltememişti..  en son biri birşeyler ayarlamıştı ama tam anımsayamıyorum.. sizde bir denersiniz. 

rölantiyi yükseltmek sorununuzu gidermez.  üstünü örten geçici bir çözüm oluşturur.  

benzin de yapıyor mu ona bakın. yapıyorsa   gaz kelebeğindendir.  

benzinde yapmıyorsa  lpg ayarındandır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de benzer bir sorun vardı. Şöyle tarif edeyim; 1 hafta hiç problem yok fakat 1 gün arabayla işe gittiğimde arabayı bir yere park ediyorum, yarım saat sonra çalıştırıp park halinden caddeye çıkarken rolanti inanılmaz düşüyor ve stop edebiliyordu. Bunu uzun yolda hiç yapmadı, hep şehir içinde ama her zaman değil ara sıra yapıyordu. En son geçen hafta sanayiye giderken yaptı hatta sanayide 5-6 defa stop etti. Tosun Usta'nın yanına gidiyordum. 1-2 gün sonra bakım için gittiğimde durumu anlattım ve manifoldun sağ tarafında bir yerde vida ayarı yaptı Ozan Usta. O günden sonra şehir içinde hiç problem yaşamadım. Fakat dediğim gibi ara sıra yaptığı için kesin bir şey de söyleyemiyorum. 1-2 ay hiç problem yaşamazsam sorun halledilmiş diyebilirim ancak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Bir güncelleme geçeyim. Bahsettiğim sorun Tosun Usta'nın orada, Ozan Usta'nın yaptığı ufak bir ayar ile çözülmüş oldu. Ufak diyebilirim ama işini bilene yaptırdığınızda ufak oluyor. Başkasına yaptırsak kim bilir neler yaptıracaktı. Artık rolanti düşecek derdi yok. Klima açık kapalı farketmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmis olsun

GALAXY J7

Çok şükür bu tarz sorunlarım yok insallah sizinkilerdede olmaz sadece klimayı açınca rolantideyken arada sırada tırrr tıırrr diye ses geliyor sadece klimayı açınca geliyor lpg vey benzinde her ikisindede var bu ses hafif gaza basınca kesiliyor bunu neden yapar acaba

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Böcek, senin sorunun ayrı bir konu. Fakat pervaneden gelmediğine eminsen o ses muhtemelen klima motorundan geliyordur. Birçok 626 kullanıcısında o ses var. Bence kurcalatma ya da açtıracaksan bile İstanbul'da Adem Usta'ya danış derim. Ben bugün denedim, sadece radyatörün oradaki pervane sesi geliyor. Ekstra bir ses duyamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok benim pervaneden deil kompresorden geliyor eminim az gaza dokunim kesiyor açtırmıycam zaten pek rahatsız etmiyor gittigi yere kadar gitsin sonra bi kompreör alırım ihtiyaç durumunda kalsın öyle soğutmada bi sorun yok çünkü

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konudan uzaklaşmamak adına @Dawencenin sorununa geri dönelim istedim,O sorun bende de var..Yüksek devirlerdeyken debraj a basınca ani devir düşmesinden dolayı stop edebilir,o sorun devir dalgalanması olan tüm arabalarda olur..Ben o sorun olmasın diye boşa attığımda ya da debriyaj a bastığımda ufaktan bir ara gaz çekerim,stop etmesini engellerim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Aracınızda bunu engelleyen bir sistem var. Ve işin güzel yanı tamamen elle ayarlanabilir mekanik bir sistem. Karburatörün araca göre sağda kaputu açınca size göre solda vakuma benzeyen fakat hiçbiryere bağlı olmadan çalışan yuvarlak bir hırdavat var. gaz sona geldiğinde gazın yavaşça sona dayanmasını sağlıyor. Altındaki küçük somunu gevşeterek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ahanda resimlerini buldum. Ortasını delip küçük bir vidayla Cut-Off için şase sinyali alıyordum. Hey gidi günler...

58JpOz.jpg

07db5Z.jpg

Bu arada Tampondaki plastidiplerin durumu nedir? kalkmadılar değil mi? 

Kolay gelsin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş bulabildin mi parçayı? Ayarladın mı? Düzeldi mi stop etme olayı? 

Bu şekilde LPG ciye gidersen KESİNLİKLE hava filtrene bant vurarak çözer. Gerek yok. Bantsız da ayarlanır. Sadece yakıt ekonomisini ayağınla yapmak zorunda kalırsın o kadar. Aracın gerçek gücünü hiçbir zaman yakıt ekonomisine değişmem :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...