Jump to content

Mazda 626 Kapı Işıkları Sorunu

kaşif
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

90 model 626 aracım var ve kapı ışıkları yanmamaya başladı kontorl ettim ampullere elektrik geliyo şase gelmiyo hatta şase kablosundada elektirik var tahminime göre ampullerden geri dönen elektirik sorun ne olabilir yardımınızı bekliyorum saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o kablo siggorta panosunun üzerindeki sabit bi sokete bağlı fakat panonun neresine gidiyo bilmiyorum panoyu sökmek sıkıntı çıkarır diye fazla dağıtmadım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O sıkıntı ben de de var ancak sadece şoför kapısının ampulu yanmıyor..Sorunu çözebilirsek çok güzel olacak :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.07.2016 at 08:30, Ömer626 :

Vallaha ben hafta sonu açıp kurcalayacağım.. Birşeyler bulmaya çalışacağım..Paslaşırız yine @kaşif

sorunu bulursanız muhakkak haber verin, benimde sadece ön sol kapı yanmıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
29.07.2016 at 10:19, barhonda :

sorunu bulursanız muhakkak haber verin, benimde sadece ön sol kapı yanmıyor.

@barhonda ve @kaşif ben size haber etmedim ama bakmama rağmen bulamadım sorunu..Galiba bu benlik bir iş değil,oto elektrikçi ye bırakacağız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapı lambaları yanmayan araçların tavan lambası yaniyrmu onu kontrol etsinler. Mesela sol kapı lambası yanmayan araç sol kapıyı açınca tavan lambası da yanmıyorsa kapı üzerindeki şase veren swichte sorun vardır o switch bozulacak bir parca değil en çok biraz oksitlenmiş olabilir temizlenip takılırsa büyük ihtimal çalışır. Eğer switch sağlam yani tavan lambası yanıyor ama sadece kapı lambası yanmıyorsa önce ampul kontrol edilmelidir ampul sağlamsa elektrik hattında problem vardır. Elektrik hattındaki problem için en kolay yöntemi söyleyeyim çünkü zamanında bende bu yöntemi kullanmistim. Öncelikle kapı lambasının kabloları araç iç kısmına geçer buradan kablo uçlarını bulmamız gerekiyor. Yani lambanın araç içindeki uçlarını bulup keseceğiz daha sonra bizim araçlarda şoför tarafında orjinal ayak aydınlatma vardır. Bu ayak aydınlatması tavan lambalarıyla paralel çalışır. Kestiğimiz kabloları bu ayak aydınlatmasına paralel bagliyoruz. Bu şekilde hangi kapıda sorun varsa çozebilirsiniz .

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Benzer sikintida benim 91 model mazda 626 da var kapi lambalari yaniyor tavan lambasi yanmiyor + elektrik var sasede sikinti var  onunda sigortasinda patlak yok bulamadim sikintiyi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...