Jump to content

Lastiklerim Sonunda Değişti

Guest helin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• Mücahit

6

• serkanbjk

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest uyumsuzelement

Ya da arada eğitici program yayınlatırlar :D

sorun deil gece 12 den sonra yayınlarız nasılsa  basarız kaptan kustoyu bol bol :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaslar bende BSA marka jant var 264 modelı mazda3 arabam ve arkaya 3 kısı oturdugunda camurluga yapısıyor dıstan surtuyuor buna ne cozum onerırsınız aracı yenı aldım ıkıncı el boyle bır sorunla karsılastım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o iş jantın ebatıyla alakalı ve lastiğin... küçültmek zorundasın veya biraz çamurluğu açtıracaksın..

jantlarının ve lastiklerinin ölçüsü ne ona göre çare düşünelim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o iş jantın ebatıyla alakalı ve lastiğin... küçültmek zorundasın veya biraz çamurluğu açtıracaksın..

jantlarının ve lastiklerinin ölçüsü ne ona göre çare düşünelim..

jant lastık ebatı 17"

post-3259-14169527826_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pekı bu  R17 JANT ve lastık kalsa da bunun yerıne suspansıyonlarda yaylarda degısım yapma ımkanı varmıdır bsa 264 modelı korom jant arabanın sadece arka tarafına 3 . yolcu bınınce agırlıktan dolayı vıraj ve tumsek gıbı yerlerde lastık dısına surtuyor duz gıderken sorun olmuyor

post-3259-141695278264_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lastıktekı bu surtme sadece arka tarafta oluyor ön tarafta hıc bır sorun olmuyor Arkadaslar yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3. kişiden bahsediyosan arkada fazla bi sürtme yok ozaman!

--------------------------------------------------------------------------------

arka çamurlukları 1cm kadar dışa esnetiyorlar, bide çamurluğun içe bükülen sacının iç kısmındaki bombesini eziyorlar fakat boya azcık çatlar uzun vadede sen kontrol edip rutüş yaptırcan hava almasın diye boya çatlağından, çatlak kesitte olduğundan yere eğilip bakmassan göremessin, 2cm lik sürtme için yay işine girme, deneyimli bi kaportacı işini görür, kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jantın offseti fazlaysa sürtme ondanda kaynaklanıyor olabilir. Benim tavsiyem spor yay almanızdan yanadır ;) Aracınız 2.5-3cm düştüğünü varsayın arka tarafa bakın eğer o düşmüş hali sürtme yapmıyorsa yay takın. Yay arabayı düşürür fakat esnemesini azaltacağından araba yüklendiğinde çok fazla alçalmayacaktır.Tabi sert olan bir yay seçmenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki bu sert yay servisdenmı alınmalı yoksa dışarıdanmı ve belirli bir marka varmı ben ben sornunu servıse sordugumda lastıklerı ve jantı degıştit dedıler ama on tarafta sert yaylar takılı ımıs arkadakı yaylar daha esnekmıs belkıde dedıgınız gıbı sert yay ısımı gorebılır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön tarafın sert olmasının nedeni önde motor olup cukur ve kasislerde salınımı azaltmak amaçlı fabrika mühendislik verilerine göre tüm araçlar için standarttır (tabi motor önde ise) ayrıca frenajda yük öne bineceği içinde önlerin o motorla ve aracın kendini öne basmasıyla binen yükü taşımak için sert olması gerekir izafi kanunlara göre! gelelim arka tarafa, eğer niyetin zaten önler sertmiş arkayıda sertleştireyim şeklinde ise başlangıç noktan hatalı olur, araç süratte iken yoldaki hafif gözüken yanına varıncaya kadar farkına varmadığımız geniş asfalt çökeltilerinden hani şöle tatlıca bi yaylanırızya araba bi iner biçıkar işte orda bide viraj olursa yağmuru tozu veya ani manevra gereksinimini sölemiyorum bile arabanın önü salınım yaparken arkası kütük gibi girip çıkacaktır oraya, (yada yol düz sert manevra yaptın) işte o an araba direk yolu  arkadan bırakır, çünkü ön taraf arkanın çukurun şiddetini emmemesinden doğan extra kuvvetinde etkisinde kalır yani amörtisörler birlikte uyumlu çalışmaz!

yani yay değişeceksen dördünüde değişeceksin ve yay amörtisör uyumu içinde aldığın yaya uygun spor amortisörle kullanacaksın!

Ha bana şekil lazım aktif güvenlik çokta mühim değil diyorsan yayları kesen bile var dilediğin gibi yürüyeninle uğraşabilirsin!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler tavsiyelerin için hakan ben şekil derdinde degılım yanı aracı alcaktayım sekıl olsun gıbı bır nıyetım yok sadece arbamın arka tarafında 3 kısı oturabılmelı ve ne bıleyım bır kac çantayı bagajıma koyabılyım tek derdım bu suan bunu arkaya 2 kısı oturdugunda yapabılıyorum ama bır 3 kısı benı ve arabayı bıtırıyor gecen kayıncoyu almadım arbaya mecburen annesını babası fılan alabılmdım mecburen sorun bu yonde yarın sabah servıse aracın 10.000 bakımına gıdecegım sorunu tekrar dıle getırecegım bakalım ne dıyecekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lastiklerin boyunun ufalması gerek

arkadaş lastiklerin resmini koymuş o lastik kanımca 50 yanak filan, 40' +45'e düşürse artık balon yapma riski...... ve oto parfümüde değil değişeceği lastik baya para yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun helın arabanın en onemlı parcasıdır lastıkler.mıchelın marka lastıkler de ıyı bır secım olmus

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki bu sert yay servisdenmı alınmalı yoksa dışarıdanmı ve belirli bir marka varmı ben ben sornunu servıse sordugumda lastıklerı ve jantı degıştit dedıler ama on tarafta sert yaylar takılı ımıs arkadakı yaylar daha esnekmıs belkıde dedıgınız gıbı sert yay ısımı gorebılır

Servistende alabilirsin dışarıdanda, ben dışarıdan aldım yaylar Eibach Pro-Kit, servisten aldığındada aynı yaylar takılıyor mazda orj. alçaltma kiti diyen geçen yaylarda eibach. Servisten alırsan büyük ihtimalle ellerinde yoktur 2 veya 3 hafta gibi bir süre söylüyorlar. Tabi ki dışarıdan aldığım için amortisörlerim garantiden çıktı benim ;) Fakat eibachlar çok sert yaylar değiller, bence farklı bir marka düşünmelisin sürtme olayını çözümleyebilmen için.

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...