Jump to content

2.Nesil Mazda 3 3200-3500 rpm arası fark edilen güç artışı

hfmtekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese iyi forumlar aracımda fark ettiğim bir ayrıntı var bu bir hatamı yoksa normal bir durum mu , merak ettiğim için sizlerle paylaşıp görüşlerinizi öğrenmek istedim.Aracımda giderken 3.200-3.500 rpm arasında özellikle 1-2 ve 3. vitesde çok belli olan bi güç artışı var acaba bu sizlerdede mevcut mu şimdiden teşekkürler.Aracım 2010 1.6 Manuel Benzin-Lpg Brc takılı 120.000 de , 90.000 de lpg takıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam bilmiyorum ondan dolayımı ama çok sert bir güç artışı oluyo bir anda tam 3200 rpm de fln başlıyor özellikle yokuş yukarı falan çıkarken çok iyi oluyo ama normal bi durummu bilmiyorum yoksa gayet güzel sanki dizellerdeki turboyu tam doldurmus gibi yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1) aracınız  3500 de Değişken sübap zamanlamasını devreye sokuyordur. bu ani sıçrama olarak hissedilir  (honda diliyle  vtec açıyordur)

veya

2) brc de lpg ayarlarında şöyle bir şey var.    

"" X devrinde ve Y basıncında  Z kadar ilave benzin gönder.""

yani 3000 devirden sonra ve atıyorum 900mbar emme manifoldu basıncından sonra  %20  veya %z   veya %100 benzin e geçebilir.

şartlardan birisi değiştiğinde tekrar lpg ye geçebilir. bunun için herhangi bir sesli veya görüntülü ikaz vermemekte.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim lpg de benzine geçme 4000 devirde, benzin püskürtme yok, aynı devirde güç artışı oluyor. Onun da sebebi zealotun dediği gibi değişken subap zamanlaması kaynaklı. Düşük devirlerde ekonomi, yüksek devirlerde performans sunmasını sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...