Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Otomatik Kapı Kilidi

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 hafta sonra ...

@tarahumara Kilit menüsünü hallettim teşekkürler

Ayrıca Mazda As built sitesine benim gibi giremeyen günlerce uğraşan arkadaşlara bir tavsiyem olacak.

Internet explorer ın sürümünden dolayı siteye giriş yapılamıyor.Bendeki sürüm 11 di ve giremiyordum.Sürümü 8 e düşürünce sorunsuz şekilde giriş yapılıyor.

Hala ihtiyaç duyanlar olabilir diye paylaşmak istedim

Site adres : https://web.b2b.mazda.co.jp/AsBuilt/AsBuiltSearchPage.aspx

yutel tarafından düzenlendi
Site adresini tekrar ekleyeyim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba benim bir sorunum var çinden aldığım Elm 327 aşağıdaki resimlerdeki gibi farklı bir kablolama şeklinde bu konuda bir bilgisi olan var mı? 

Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. 

IMG_20160927_170504.jpg

IMG_20160927_170519.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7B7-01-01 0550 0006 A3BE
7B7-01-02 A50A 0300 087B

Orjinal kodlarım yukarıda, yeni kodlar ne olmalı yardımcı olabilecek var mı acaba?

Bana göre aşağıdaki gibi oluyor.

7B7-01-01 05D0 0006 A3FC
7B7-01-02 A50A 0300 200E

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 hours ago, Mehmet Hayri Genç said:

7B7-01-01 0550 0006 A3BE
7B7-01-02 A50A 0300 087B

Orjinal kodlarım yukarıda, yeni kodlar ne olmalı yardımcı olabilecek var mı acaba?

Bana göre aşağıdaki gibi oluyor.

7B7-01-01 05D0 0006 A3FC
7B7-01-02 A50A 0300 200E

Yanlış hesaplama yapmışsınız. Doğrusu bu şekilde olacak:

7B7-01-01 05D0 0006 A33E 

7B7-01-02 A50A 0300 2093

07 + B7 + 01 + 01 + 05 + D0 + 00 + 06 + A3 = 2(3E)

07 + B7 + 01 + 02 + A5 + 0A + 03 + 00 + 20 = 1(93) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkürler, sistem kabul etmedi, kendisi düzeltti. Emeğinize, elinize sağlık, ben de hallettim aşağıdaki cihazı satın alarak
2016 ELM 327 V 1.5 BT adapter Works On Android Torque Elm327 Bluetooth V1.5 Interface OBD2 / OBD II Auto Car Diagnostic-Scanner~
http://s.aliexpress.com/ieAveYFV
(from AliExpress Android)

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba şöyle bir hatayla karşılaşan var mı?

Araçla bağlantı bir türlü kurulamıyor.
Henüz Forscan forum üyeliğini tamamlamadım bundan kaynaklı bir durum olabilir mi? Üyelik sonrası ne gibi bir işlem yapılacak arkadaşlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In contrast to obdII applications, Forscan requires an adapter FULLY compatible with original ELM327.
This adapter is not fully compatible

OBDII uygulamalarda aksine, Forscan orijinal ELM327 ile TAM uyumlu bir adaptör gerektirir.
Bu adaptör tam uyumlu değil

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resim1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 minutes ago, Mustafa Yılmaz said:

Arkadaşlar merhaba şöyle bir hatayla karşılaşan var mı?

Kullandığınız ELM cihazının kötü bir kopya olduğunu ve bu yüzden bağlantı kurulamadığını söylüyor. Bazı kalitesiz ELM cihazlarında çıkıyor bu sorun. İşlem yaparken araca zarar vermemeniz için de böyle bir korumaya alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, tarahumara :

Kullandığınız ELM cihazının kötü bir kopya olduğunu ve bu yüzden bağlantı kurulamadığını söylüyor. Bazı kalitesiz ELM cihazlarında çıkıyor bu sorun. İşlem yaparken araca zarar vermemeniz için de böyle bir korumaya alıyor.

@tarahumara teşekkür ederim. Bize yeni bir ELM327 almak düşüyor galiba. Yardımlarınız için teşekkürler tekrar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mustafa Yılmaz :

@tarahumara teşekkür ederim. Bize yeni bir ELM327 almak düşüyor galiba. Yardımlarınız için teşekkürler tekrar.

Mustafa bey iyi akşamlar benimde aldığım ilk ürün sizdeki gibi çıkmıştı ve aynı hatayı verdi hiçbir işe yaramadı sonra farklı bir ürün aldım linkini veriyorum kendinden hs/ms uyumlu ve araçla tam uyumlu

https://m.tr.aliexpress.com/item/32705482514.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32705482514&productSubject=ELM327-USB-modified-for-Ford-ELMconfig-FTDI-chip-HS-CAN-MS-CAN-Forscan-OBD&spm=2114.010208.3.10.4iFeqa&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_1_10065_10068_112_10069_110_111_418_10017_109_108_10060_10061_10062_10057_10056_10055_10054_10059_10058_10073_10070_10052_10053_10050_10051,searchweb201603_3&btsid=eac8fac0-98ab-465f-bef4-54ea9a1cfebd

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, bassman :

Teşekkür ederim. Bunu almak mantıklı bu şekilde hazır olacağını düşünmemiştim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar arabadan çıktıktan sonra farların belli bir süre daha yanması (30-60-90-120 sn) özelliğini diğer adıyla "coming home" aktif ettim.Yapılacak işlemin fotoğrafını ekliyorum.Yine değişiklikler rbcm modülünde yapılacak.Konunun nasıl yapılır bölümüne eklenirse daha iyi olacağı kanaatindeyim.Herkese iyi forumlar iyi akşamlar.

Ekran Alıntısı.JPG

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 minutes ago, ikarayel said:

Arkadaşlar arabadan çıktıktan sonra farların belli bir süre daha yanması (30-60-90-120 sn) özelliğini diğer adıyla "coming home" aktif ettim.Yapılacak işlemin fotoğrafını ekliyorum.Yine değişiklikler rbcm modülünde yapılacak.Konunun nasıl yapılır bölümüne eklenirse daha iyi olacağı kanaatindeyim.Herkese iyi forumlar iyi akşamlar.

Farlarin, arabadan ciktiktan sonra yanmasi icin sellektor yapiyor musunuz cikmadan once yoksa her defasinda kendi acik birakiyor mu belirttiginiz sure boyuca?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam selektör yapmıyorsunuz.Farları açık pozisyona(auto mod değil) alıyorsunuz,Arabadan çıkıp kapıyı kitliyorsunuz, belirttiğim süre boyunca farlar açık kalıyor sonra otomatik sönüyor.Bu özellikten önce farlar açık ikaz sesi vardı şimdi farları açık unutsanızda kapanıyor ve ikaz sesi yok.Menüde Araç-Aydınlatma kısmında yeni bir kısım ekleniyor ayarları buradan yapıyorsunuz.Anahtarla tekrar kapıları açtığınızda farlar yanmıyor bu ise leaving home henüz başarılı bir deneme olmadı.Bu özellik içinde ilgili siteleri takip etmeye devam ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, ikarayel said:

Hocam selektör yapmıyorsunuz.Farları açık pozisyona(auto mod değil) alıyorsunuz,Arabadan çıkıp kapıyı kitliyorsunuz, belirttiğim süre boyunca farlar açık kalıyor sonra otomatik sönüyor.Bu özellikten önce farlar açık ikaz sesi vardı şimdi farları açık unutsanızda kapanıyor ve ikaz sesi yok.Menüde Araç-Aydınlatma kısmında yeni bir kısım ekleniyor ayarları buradan yapıyorsunuz.Anahtarla tekrar kapıları açtığınızda farlar yanmıyor bu ise leaving home henüz başarılı bir deneme olmadı.Bu özellik içinde ilgili siteleri takip etmeye devam ediyorum.

Benim aracimda coming home da leaving home da acik halde geldi. Belirttiginizden biraz daha farkli calisiyor. Auto modda olsa da olmasa da, sellektor yapmadigim surece acik birakmiyor belirtilen sure boyunca. Ama sellektor yapip isiklarin acik kalmasi icin auto modda olmasi ya da olmamasi farketmiyor. Leaving home icin ise, sadece acik modda kalmasi gerekiyor. Auto modda iken calismiyor. Eger acik modda iken arabanin kilitlerini kumandadan acarsam, on farlar, arka ledler ve plaka lambalari yaniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam benim arabamda bu özellikler malesef yoktu.Hex kodlarıyla mazda skyactive modül programlama henüz yeni olduğu için değişiklikler belli modüllerde belli özellikler için aktif ediliyor.Yani aracın bir işlevi için birden çok modül devrede olduğu durumlarda tek değişiklikle,ilgili özelliği aktif edemiyorsunuz.Bu metod yalın bir işlem.Bu işlemde farı açık pozisyona almazsanız çalışmıyor.Bende ilk başta böyle olmaması gerektiğini düşündüm sanki daha çok farları açık unutup unutmamakla ilgili diye ama deneyince çok hoşuma gitti.Eksikte olsa artık aktif bir özellik.İlerleyen dönemlerde yeni kodlarla düzeltilir.

Bu arada hocam bende sayenizde bu konuda bilgi sahibi oldum.Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar coming home özelliği için yukarda paylaştığım bilgilerin bazılarında değişiklik oldu.Bugün araçtan indiğimde far auto pozisyonundayken bu özellik çalıştı.Daha önce far açık pozisyonu dışındayken denediğimde olmamıştı.Buradan şunu çıkardım.Yaptığınız değişikliklerden sonra arabayı 1-2 saat sonra yeniden çalıştırıp farlar auto moddayken deneyin sizlerde de çalışacağına eminim.Farı auto pozisyonunda bıraktığınızda da aktif oluyor.Selektör yapmanız gerekmiyor.Araçtan çıkın kapılarınızı kitleyin minumum 30 sn içinde farlarınız sönecektir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...