Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Otomatik Kapı Kilidi

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6 minutes ago, hakbay said:

Merhaba, rica etsem kontrol edebilir misiniz.

7B7-01-01   0550 0006 A3BE

7B7-01-02   A50A 0300 087B

7B7-01-01   05D0 0006 A3FC

7B7-01-02   A50A 0300 20E

7B7-01-01   05D0 0006 A33E

7B7-01-02   A50A 0300 2093 

Checksum ı yanlış hesaplamışsınız. Doğrusu bu şekilde olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.01.2017 at 23:26, Tarahumara :

7B7-01-01   05D0 0006 A33E

7B7-01-02   A50A 0300 2093 

Checksum ı yanlış hesaplamışsınız. Doğrusu bu şekilde olacak.

Nerede hata yaptım acaba? Excel'e yazarak adım adım ilerledim ama...

Kablo da geldi, sizin dediğiniz gibi deneyeceğim.

Teşekkürler.

Adsız.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nerede hata yaptım acaba? Excel'e yazarak adım adım ilerledim ama...
Kablo da geldi, sizin dediğiniz gibi deneyeceğim.
Teşekkürler.
Adsız.jpg

Hexleri toplarken sondakileri dahil etmemelisiniz
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, Tarahumara :

Hexleri toplarken sondakileri dahil etmemelisiniz

Tamamdır, teşekkürler.

Forscan'i aktifleştirmeye çalışıyorum. Module configuration menüsünü henüz açamadım.

Forscan forumuna üye oldum, admin onayı bekliyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.08.2016 at 13:43, Tarahumara :

Yine yukarıdaki yazıdaki FORScan programını indirip, tam fonksiyonlu deneme sürümünü aktif etmeniz gerekiyor. FORScan forumlarında var bunu nasıl yapacağınız.

Ardından araca bağlantı kurup RBCM modülüne erişebiliyoruz. İşin cafcaflı kısmı bundan sonra başlıyor. Örneğin aşağıdaki resim benim aracımın RBCM HEX codeları:

Merhaba, Forscan'da RBCM modülü listede çıkmıyor. Nedendir? Swich ile mi ilgilidir?

Adsız.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, hakbay :

Merhaba, Forscan'da RBCM modülü listede çıkmıyor. Nedendir? Swich ile mi ilgilidir?

Adsız.jpg

Merhaba aynı problem benim başıma geldi. Çok büyük bir ihtimalle ELM 327 cihazınız da lehimleme ilgili problem var açıp bakmanız gerek. Ben lehimleme yaparak sorunu çözdüm. 

Bunu hs/ms dönüşümü var mı? Sorusunu sorduğu alandan anlayabilirsiniz. Siz hs/ms dönüşümü yaptıktan sonra listeleme ekranında yeni modüllerini alt alta sıralaması gerek.

Sıralanmıyorsa lehimleme kontrol edin sorun cihazla ilgili

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Merhaba aynı problem benim başıma geldi. Çok büyük bir ihtimalle ELM 327 cihazınız da lehimleme ilgili problem var açıp bakmanız gerek. Ben lehimleme yaparak sorunu çözdüm. 

Bunu hs/ms dönüşümü var mı? Sorusunu sorduğu alandan anlayabilirsiniz. Siz hs/ms dönüşümü yaptıktan sonra listeleme ekranında yeni modüllerini alt alta sıralaması gerek.

Sıralanmıyorsa lehimleme kontrol edin sorun cihazla ilgili

Merhaba, teşekkür ederim ancak benim gibi bu işlerden çok anlamayanlar için konuyu biraz daha açarsanız sevinirim.

Ürün bu:  http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ford-elm327-usb-turkce-arac-ariza-tespit-cihazi-modifiye-edilmis-elm-327-259679997

Forumun 7. sayfasında detaylı olarak bahsetmiştim. Yeni aldığım bir şeyin içini açmak istemem açıkçası. Olmazsa iade/değişim yoluna gideyim.

Peki benim işimi görecek cihazı nasıl tarif edeceğim? Lehimle ilgili demişsiniz. 16 tane pin var. Hangi noktalar/bağlantıların lehimli olması gerekmekte?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, hakbay :

Merhaba, teşekkür ederim ancak benim gibi bu işlerden çok anlamayanlar için konuyu biraz daha açarsanız sevinirim.

Ürün bu:  http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ford-elm327-usb-turkce-arac-ariza-tespit-cihazi-modifiye-edilmis-elm-327-259679997

Forumun 7. sayfasında detaylı olarak bahsetmiştim. Yeni aldığım bir şeyin içini açmak istemem açıkçası. Olmazsa iade/değişim yoluna gideyim.

Peki benim işimi görecek cihazı nasıl tarif edeceğim? Lehimle ilgili demişsiniz. 16 tane pin var. Hangi noktalar/bağlantıların lehimli olması gerekmekte?

Belirttiğiniz iki üründe işinizi görür. Ancak sizin sorununuz Forscan programı HS/MS dönüşümünü size sorduğunda düğmeyi diğer tarafa geçirip RBCM modülünü sıralanan modüller arasında görmelisin

o08JJ9.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Belirttiğiniz iki üründe işinizi görür. Ancak sizin sorununuz Forscan programı HS/MS dönüşümünü size sorduğunda düğmeyi diğer tarafa geçirip RBCM modülünü sıralanan modüller arasında görmelisin

o08JJ9.jpg

Çok şükür oldu, görebildim R_BCM'yi. Ben bağlanmadan anahtarın yönünü değiştiriyordum ve bağlanmıyordu. Teşekkürler.

Ancak şimdi de şöyle bir sıkıntım var. :) Kodları değiştirip Write All yaptım, kodlar değişti. 

Programı kapatıp, aracı kapatıp geri açtım.

Fakat menüde otomatik kilit menüsü çıkmıyor. :)

Son bir yardım rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, hakbay :

Çok şükür oldu, görebildim R_BCM'yi. Ben bağlanmadan anahtarın yönünü değiştiriyordum ve bağlanmıyordu. Teşekkürler.

Ancak şimdi de şöyle bir sıkıntım var. :) Kodları değiştirip Write All yaptım, kodlar değişti. 

RBCM modülü ekran görüntüsünü paylaşırsanız yardımcı olurum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soldaki gibiydi, sağdakine çevirdim.

Adsız.jpg

14 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

RBCM modülü ekran görüntüsünü paylaşırsanız yardımcı olurum. 

Yukarıdaki gibidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, hakbay :

Soldaki gibiydi, sağdakine çevirdim.

Adsız.jpg

Yukarıdaki gibidir.

Hesaplamalarınız doğru görünüyor. İşlemi Forscan'da üzerinden tekrar kontrol edip deneyin. Şu an menüde bu seçeneği görmeniz gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Islemi bitirdikten sonra cmu ya reset atin. Mute + Nav + Back tuslarina 10 saniye basili tutun.

Menü çıkmıyor ama sürüşe geçtikten sonra otomatik kitliyor :) sanırım 10 km hıza ulaşınca. CMU reset attım yine aynı. Neyse bu da yeter. :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, hakbay :

MERHABA;

07 B7 01 02 A5 0A 03 00 28 9B

ikinci bölümü bu şekilde değiştirip dener misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MERHABA;
07 B7 01 02 A5 0A 03 00 28 9B

ikinci bölümü bu şekilde değiştirip dener misiniz?

Maalesef yemedi [emoji17]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

2014 cx5 sahibiyim. Araçta otomatik kilitleme olmaması en çok canımı sıkan özellikği. Bizim araçta bu yöntemin işe yarayacağına dair bir bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2014 cx5 sahibiyim. Araçta otomatik kilitleme olmaması en çok canımı sıkan özellikği. Bizim araçta bu yöntemin işe yarayacağına dair bir bilgisi olan var mı?

2016 mazda 6'da calisiyor. Cx5 icin de sorun cikacagini zannetmiyorum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Selam.

Ta yazın alıp rafa koyduğum ürün (ilk sayfada linki verilen ürün) çalışmadı. Fotoğrafta görünen klasik hatayı aldım; "Bad copy", "Not fully compatible".

AliExpress'ten şu VINT adlı, hazır modifiyeli olanı satın aldım tekrar. Bakalım, gelsin de, sıradaki problemlere bakalım. :)

Hayırlısı...

NOT: Bu arada bu hatayı, ODB'yi araca bağlamadan alıyorum. "Unable to connect to vehicle" hatası bundan tamam, ama araca bağlasam da yine "orijinal değil" hatası alacağım değil mi?

forscan_fckdup.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...