Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Otomatik Kapı Kilidi

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

10.02.2020 at 22:56, teklifsiz :

Herkese merhaba , sayfalardir konuyu okuyorum fakat hiçbir şey anlamadım.

Sizi şahsen anlıyorum ama biraz bu işlerde tecrübeniz yoksa bulaşmamak daha sağlıklı derim ben.

Şahsen sıfır değilim bu konularda, kendi aracımda da yaptım bir sürü şey, hatta şimdi eşimin aracı CX-3'te aktif etmeyi düşünüyorum bu kapı kilitleme işini ama ne kadar da olsa hafif bir tırsma durumu her zaman var. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Devrim Babacan :

Sizi şahsen anlıyorum ama biraz bu işlerde tecrübeniz yoksa bulaşmamak daha sağlıklı derim ben.

Şahsen sıfır değilim bu konularda, kendi aracımda da yaptım bir sürü şey, hatta şimdi eşimin aracı CX-3'te aktif etmeyi düşünüyorum bu kapı kilitleme işini ama ne kadar da olsa hafif bir tırsma durumu her zaman var. :)

Tırsma bu işin şanından Devrim hocam :D 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
1 dakika önce, Mazda1453 :

Merhaba Mersinde bu işten anlayan varmı.Yönlendirebileceğiniz birileri varmıdır.Aracım 2015 Model Mazda 3 Power. @Tarahumara

Maalesef Mersin'de tanıdığım yok. Gerekli OBD adaptörünü temin ederek kendiniz de yapabilirsiniz. İstanbul da olsaydınız yardımcı olurdum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Tarahumara :

Maalesef Mersin'de tanıdığım yok. Gerekli OBD adaptörünü temin ederek kendiniz de yapabilirsiniz. İstanbul da olsaydınız yardımcı olurdum. 

Hocam bu işlerden hiç anlamıyorum.Şu bahsetmiş olduğunuz OBD adaptörünü nerden temin edebiliriz peki?Biraz sitede dolandımda kardeşim bu işten üstesinden gelebiliri gibide ben hiç anlamıyorum malasef.Valla yardımcı olursanız çok sevinirim.Birde geçen gün Diyarbakırdaki servise gittim bana dediki senin sürümünde android auto var ama baktımda aktif kullanamıyorum o da kafamı karıştırdı.Aracı yeni aldım çözmeye çalışıyorum doğrusu.Birde Araçta Akü seviyesi gösterge panelinde göremiyorum,yağ sıcaklığınıda göremiyorum.Bunlarda aklımda soru işareti bırakıyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Mazda1453 :

Hocam bu işlerden hiç anlamıyorum.Şu bahsetmiş olduğunuz OBD adaptörünü nerden temin edebiliriz peki?Biraz sitede dolandımda kardeşim bu işten üstesinden gelebiliri gibide ben hiç anlamıyorum malasef.Valla yardımcı olursanız çok sevinirim.Birde geçen gün Diyarbakırdaki servise gittim bana dediki senin sürümünde android auto var ama baktımda aktif kullanamıyorum o da kafamı karıştırdı.Aracı yeni aldım çözmeye çalışıyorum doğrusu.Birde Araçta Akü seviyesi gösterge panelinde göremiyorum,yağ sıcaklığınıda göremiyorum.Bunlarda aklımda soru işareti bırakıyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim:)

https://www.aliexpress.com/item/32945945878.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7e124f1b9vTM5o&algo_pvid=7dc84448-bbf4-4421-8ab1-5135f8c100d3&algo_expid=7dc84448-bbf4-4421-8ab1-5135f8c100d3-2&btsid=0b0a182b16020082947603565eda9a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Öncelikle bu ürünü alacaksınız. Ardından pc ye forscan programını indireceksiniz. Bu ikisini hallettikten sonra konu başında detaylı anlatımını yapmıştım. Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz. Akü seviyesi, yağ sıcaklığı vs. bunları da bu cihaz ve forscan ile bilgisayara bağlayarak görebilirsiniz. Haricinde araç üzerinde görme şansınız yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tarahumara :

https://www.aliexpress.com/item/32945945878.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7e124f1b9vTM5o&algo_pvid=7dc84448-bbf4-4421-8ab1-5135f8c100d3&algo_expid=7dc84448-bbf4-4421-8ab1-5135f8c100d3-2&btsid=0b0a182b16020082947603565eda9a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Öncelikle bu ürünü alacaksınız. Ardından pc ye forscan programını indireceksiniz. Bu ikisini hallettikten sonra konu başında detaylı anlatımını yapmıştım. Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz. Akü seviyesi, yağ sıcaklığı vs. bunları da bu cihaz ve forscan ile bilgisayara bağlayarak görebilirsiniz. Haricinde araç üzerinde görme şansınız yok.

Tamam alacağım bu cihazı hocam.Bi sorum daha olacak,aracımda navigasyon var ama aktif değil nette biraz araştırım navigasyon sd kart ile çalışıyormuş, bunu aktif etmenin başka bir yolu varmıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Mazda1453 :

Tamam alacağım bu cihazı hocam.Bi sorum daha olacak,aracımda navigasyon var ama aktif değil nette biraz araştırım navigasyon sd kart ile çalışıyormuş, bunu aktif etmenin başka bir yolu varmıdır acaba?

Hayır SD kart almanız lazım. Kart olmadan navigasyon çalışmıyor ama tavsiye etmem. Ona ödeyeceğiniz paraya serviste Android Auto/Carplay kiti taktırmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Tarahumara :

Hayır SD kart almanız lazım. Kart olmadan navigasyon çalışmıyor ama tavsiye etmem. Ona ödeyeceğiniz paraya serviste Android Auto/Carplay kiti taktırmanızı öneririm.

Araçta android auto var,fakat aktif nasıl kullanacağımı bilmiyorum.Bahsetmiş olduğunuz Android Auto/Carplay Kiti servisteki güncel ücretinin ne kadar olduğu konusunda bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Mazda1453 :

Araçta android auto var,fakat aktif nasıl kullanacağımı bilmiyorum.Bahsetmiş olduğunuz Android Auto/Carplay Kiti servisteki güncel ücretinin ne kadar olduğu konusunda bilginiz var mı?

Fiyat konusunda bilgim yok. Aracınızda android auto varsa, telefonunuza da android auto apk sini yükleyip, usb baglantisi kurduğunuzda çalışması lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Tarahumara :

Fiyat konusunda bilgim yok. Aracınızda android auto varsa, telefonunuza da android auto apk sini yükleyip, usb baglantisi kurduğunuzda çalışması lazım. 

Telefonum İphone Hocam İphone'da nasıl kullanabiliriz bu özelliği?Kafanızı şişirdimse kusura bakmayın:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Mazda1453 :

Telefonum İphone Hocam İphone'da nasıl kullanabiliriz bu özelliği?Kafanızı şişirdimse kusura bakmayın:)

iPhone da kullanamazsınız. Orjinal kit yoksa aracınızda onu almanız lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Tarahumara :

iPhone da kullanamazsınız. Orjinal kit yoksa aracınızda onu almanız lazım. 

Tamam hocam ,çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim.
Hayırlı Akşamlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Tarahumara :

Bu olur mu hocam sahibinden.com da buldum.Size danismadan almak istemedim.

D241C0A3-D288-4ABF-8666-C5C7534608D3-dönüştürüldü.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tarahumara :

Hayır olmaz. Modifiye edilip switch eklenmiş olmalı. 

O zaman gonderiginiz aliexpress linkindeki urunu alayim.Hic bulasmiyayim sahibinden.com a

8 dakika önce, Tarahumara :

Hayır olmaz. Modifiye edilip switch eklenmiş olmalı. 

Bide bu var hocam wifi li elm 327 yaziyor obd 2 yaziyor

086E4931-FF23-4657-9BDA-981BC66C04BA-dönüştürüldü.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Merhaba;

Uzun zamandır foruma üyeyim ama foruma katılım sağlayamayanlardanım. En sonunda hayallimi gerçekleştirdim ve 2016 Power Sense bir Mazda 3 sahibi oldum.  Aracı aldığımdan beri bu konu canımı sıkıyordu ve bende bu işe girişmeye başladım.

Öncelikle konuyu açan ve öncülük eden @Tarahumara sonrasında ise 9. sayfada benim anlayacağım dilde konuyu özetleyen @Devrim Babacan arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

İleride yeniden bu işlemi uygulamak isteyenler için ben de bir şeyler eklemek istedim.

1 - Cihaz Çin'den geldiğinde kutu içinde sürücü cd'si çıkmadı ve internette aşağıda linkini verdiğim sayfadaki tüm sürücüleri indirerek bu sorunu çözdüm. Sitede beş tane yama var ama ben ilk dört tanesinde bilgisayara tanımlatabildim.

http://www.totalcardiagnostics.com/support/Knowledgebase/Article/View/1/0/how-to-install-elm327-usb-cable-on-windows-and-obd2-software

2 - Forscan forumundaki en son sürümü bilgisayarıma yükledim fakat en son sürümde cihaz üzerindeki anahtarın yönlendirileceği (HS/MS) bir uyarı ve sonrasındaki modüller (bize lazım olan modül R_BCM) görünmüyor. Bu nedenle de otomatik kapı kilitleme kısmını göremedim ve müdahale edemedim.

3 - @Devrim Babacan'ın anlatımının olduğu tarihe denk gelen program sürümünü (2.3.8 beta, 2017-03-24) bularak mevcut yazılımı silmeden üzerine kurdum. Sonrasında da bahsedilen adımları takip ederek özelliği aktif ettim. Bahsi geçen sürümün  indirileceği linki de aşağıya paylaşıyorum.

https://forscan.org/changes_history.html

Herkese keyifli sürüşler dilerim.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhabalar, izmirde veya manisada olup elinde elm kablosu olan varmıdır bu otomatik kapı menüsünü aktifleştirme için ? Yardımcı olabilecek birileri var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Yardımlarınız ve dönüşler iin teşekkürler. Kendim normal elm 327 alıp hs / ms dönüştürdüm. I- dm açtım şimdi otomatik kapı kilidini ve arka kamera asist line aktif etmeye çalışacağım.

25.08.2022 at 22:42, sunayylmz :

Merhabalar, izmirde veya manisada olup elinde elm kablosu olan varmıdır bu otomatik kapı menüsünü aktifleştirme için ? Yardımcı olabilecek birileri var mı?

Yardımlarınız ve dönüşler iin teşekkürler. Kendim normal elm 327 alıp hs / ms dönüştürdüm. I- dm açtım şimdi otomatik kapı kilidini ve arka kamera asist line aktif etmeye çalışacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Ankara'da olup bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı? Cihazım yok, cihazınız var ise emeğinizin karşılığını verebilir veya isterseniz güzel bir yemek ile ödeyebilirim.

Araçta herşey var birtek bu özellik açık değil :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...