Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Otomatik Kapı Kilidi

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mehmet Hayri Genç

Bu durumda Sayın Tarahumara'nın torpili Mazda Japonya'dan mı Avrupa'dan mı onu sorgulamak lazım herhalde...

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, Mehmet Hayri Genç said:

Bu durumda Sayın Tarahumara'nın torpili Mazda Japonya'dan mı Avrupa'dan mı onu sorgulamak lazım herhalde...

Sizin araclar Japonya uretimi mi yoksa Meksika mi? Benim arac Meksika'da uretilmis.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet Hayri Genç
Sizin araclar Japonya uretimi mi yoksa Meksika mi? Benim arac Meksika'da uretilmis.

Nasıl öğrenebilirim, ben bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 hour ago, Mehmet Hayri Genç said:

Nasıl öğrenebilirim, ben bilmiyorum.

VIN (Şasi) numaranızın ilk 2 harfi 3M ise Meksika, JM ise Japonya üretimidir. Aracın ön camından, ön yolcu paspasının altındaki bölümden ya da ruhsatınızdan bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet Hayri Genç

Benimki de çakma Mazda çıktı [emoji23] Meksika üretimiymiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Tarahumara :

v56 513B. Sizin surumle ayni.

Ama bu haksızlık. :D

Benimki de Meksika. Çakma makma konu o değil. Araçlarımız Tarahumara ile aynı ama özellik farklı. Neden?! :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 minutes ago, Devrim Babacan said:

Ama bu haksızlık. :D

Benimki de Meksika. Çakma makma konu o değil. Araçlarımız Tarahumara ile aynı ama özellik farklı. Neden?! :)

Belki sedan ve hatchback farkıdır. Başka bir ihtimal gelmiyor aklıma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, Tarahumara :

Belki sedan ve hatchback farkıdır. Başka bir ihtimal gelmiyor aklıma.

Arkadaşlar araçlarımız çakma diyerek üzmeyelim :rolleyes: benim araç orjinal Japon ama bende de bu seçenek yok. @Tarahumara da kesin torpil var bu durumda :tey::tey:

Söylediğiniz gibi sedan heçbek farkı olabilir benim araç heçbek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada; Şu Otomatik Far Kapama olayını bir iki defa denemiştim, 30 saniyeye ayarlı, ama bugün öğlen hoş bir şey oldu.

Benim araçla çarşıya yemeğe çıktık 5 arkadaş. Merkezdeki kapalı otoparka indim. Koldaki far ayarı AUTO'da olduğu için farlar yandı doğal olarak. Gidip bir yere park ettim. P'ye alınca kapılar açıldı, motoru stop ettim, çıktık araçtan falan.

Kapattım kapıyı, araçtan uzaklaşırken farların -bildiğiniz- yanıyor olduğunu gördüm. Bir an tereddüt ettim (özellik yeni ya) ama hemen sonra "hatırladım" bu yeni fonksiyonu. :)

Bir arkadaşım (sanırım aracı Fluence), "Selektör mü yaptın çıkarken?" dedi. Ben de sanki dünyanın en doğal şeyiyle karşılaşmış ses tonuyla, "Yoo." dedim. "İlginçmiş" der gibi bir yüz ifadesi takındı. "Bizde böyle olm. Ortam karanlık işte. Belli ki sahibim yürüyecek diyor araba. Daha ne selektörmüş falanü falan. Geçtik o işleri!" diye de artistlik yaptım. :)

Fakat bilmiyordu ki benim de bunu ilk defa tecrübe ettiğimi. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba,

ELM327 siparişi verdim, geldiği zaman kapı otomatik kilitleme için yardımlarınızı rica edeceğim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Merhaba

ELB327 elime ulaştı. Yarın ilk iş otomatik kapı kilitleme işini halletmeye çalışacağım inşallah bir aksilik olmaz. 

Bu arada aşağıda belirttiğiniz sayfadan araca ait kodları indirmek istedim ama sanırım sayfa kapalı açılmıyor.

Alıntı

Chrome tarayıcınıza bir eklenti kurarak ya da Internet Explorer v6 ve üstü bir sürümle As Built Search Page sayfasına girin. Aracınızın VIN numarasıyla buradan (PCM modülü, BCE modülleri, CCC verileri vb.) aracınıza ait tüm kodlarınızı indirebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Sedetmen :

Merhaba

ELB327 elime ulaştı. Yarın ilk iş otomatik kapı kilitleme işini halletmeye çalışacağım inşallah bir aksilik olmaz. 

Bu arada aşağıda belirttiğiniz sayfadan araca ait kodları indirmek istedim ama sanırım sayfa kapalı açılmıyor.

Sayfada bir sorun olabilir. Siz yarın RBCM modülünün yedeğini alın hatta resmini çekin işinizi görecektir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi Akşamlar,

ELB 327 ile araçta Kapıları Otomatik kilitleme işlemini gerçekleştirdim. Hiç sorun çıkmadı, Anlatım yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Uygulamanın bir videosunu çektim ayrıca yükleyeceğim, sizlerle paylaşmak isterim.

IMG_0014.JPG

Videoyu Youtube ye yükledim...

Merhaba,

Benim arabanın yazılım versiyonları ekteki resimde görünmekte. Güncel versiyon var mı yoksa bunlar güncel mi.? 

IMG_20170512_164932.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nereden yükleye bilirim güncel versiyonları acaba.?link yollarsanız memnun olurum.

en son ulaştığım 56.00.513 dür

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5/12/2017 at 21:09, Sedetmen :

Kapıları Otomatik kilitleme işlemini gerçekleştirdim. Hiç sorun çıkmadı

Sizin menüde de bizde olmayan (ve @Tarahumara'da olan) seçenek var! Acayip uyuz oldum yalnız. :D

@Sedetmen; Sizin araç nere üretimi acaba?

Gerçi üretim yeri ile ilgisi olmadğını düşünüyorum. Acaba tekrar mı fabrika ayarına getirip kod üzerinde oynasam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Devrim Babacan :

Sizin menüde de bizde olmayan (ve @Tarahumara'da olan) seçenek var! Acayip uyuz oldum yalnız. :D

@Sedetmen; Sizin araç nere üretimi acaba?

Gerçi üretim yeri ile ilgisi olmadğını düşünüyorum. Acaba tekrar mı fabrika ayarına getirip kod üzerinde oynasam...

Benim araç Japonya üretimi 2014 Refleks bende de yok. Bende aynı durumdayım çok gıcık bir olay. :-X Model ve Donanımsal bir fark mı diye düşünmeye başladım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

formlarda belirttiğiniz kod mantığına göre MEKSİKA yapımı gibi görünüyor.

Bu arada müzik veritabanını güncelledim

00.05.000 di 07 olarak güncelleştirme ilk önce hata verdi sonra sistemi sıfırlayıp İngilizce ye çevirdim tekrar yükledim başarıyla yüklendi cevabını verdi. Ancak 5 den 7 ye geçtik ama ne gibi değişiklikler oldu belli değil bilen varmı acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...