Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Otomatik Kapı Kilidi

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 saat önce, yeppaandela :

Evet verdiğiniz talimatları izledim

Sanıyorum bir yerde yanlış yapıyorsunuz. VIN numaranıza göre kontrol ettim. RBCM kodlarınız aşağıdaki gibi.

Orjinal kod:

07B7-01-01 0550   0006   A3BE
07B7-01-02 A50A   0308   0883

Aşağıdaki gibi değiştirip kaydettiğinizde otomatik kapı kilidi aktif hale gelecektir.

Olması gereken kod:

07B7-01-01 05D0   0006   A33E
07B7-01-02 A50A   0308   209B
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Hala birşeyler yapamadım kodu yazdın çok teşekkürler tarahumara  ama bu noktada ne yapmam gerektiği konusunda çıkmazdayım. Yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Elm cihazı mı almam gerek?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, yeppaandela :

Hala birşeyler yapamadım kodu yazdın çok teşekkürler tarahumara  ama bu noktada ne yapmam gerektiği konusunda çıkmazdayım. Yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Elm cihazı mı almam gerek?

Nerede yanlış yaptığınızı ben de anlayamadım. Yaptığınız işlemleri adım adım resimleriyle birlikte paylaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışayım. Kullandığınız elm cihazı üzerinde bir switch (anahtar) olmalı. Bağlantı sırasında sizden o anahtarı değiştirmenizi istemesi lazım forscan programının. Eğer bu switch yoksa bu işlemi yapamazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anahtarlı doğru kabloyu konun başına nasıl koyulur acaba konuyu açanmı düzeltebilir, sırf bu yüzden baya kişi problem yaşıyor ben dahil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Medi76 :

Anahtarlı doğru kabloyu konun başına nasıl koyulur acaba konuyu açanmı düzeltebilir, sırf bu yüzden baya kişi problem yaşıyor ben dahil.

Açık bir şekilde yazıyor anlatılan konuda.

Bu cihazın aracın üzerinde iki ana CAN hattıyla erişim kurabilmesi için cihaz üzerinde bazı modifikasyonlar yapmanız gerekiyor. Bir switch takmalısınız. Bir arkadaşın bu konu ile ilgili anlatımı vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Polemik olmasın açıklamanız güzel fakat anahtarlısı varken niye modifikasyonla uğraşalım elin çinlisini zengin edelim.konun başına doğru kabloyu koyabilirmiyiz dedim olmuyorsa olmuyor.benim elim yatkın değil böyle işlere mesela.ayrıca bana gelen kablo presli bir şekilde kırmadan açmak mümkün değildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, Medi76 :

Polemik olmasın açıklamanız güzel fakat anahtarlısı varken niye modifikasyonla uğraşalım elin çinlisini zengin edelim.konun başına doğru kabloyu koyabilirmiyiz dedim olmuyorsa olmuyor.benim elim yatkın değil böyle işlere mesela.ayrıca bana gelen kablo presli bir şekilde kırmadan açmak mümkün değildi.

Ben elm cihazını aldığımda switch li halde satışı yoktu. Sonradan switchli bir şekilde satmaya başladılar. Moderatör olmadığım için eski yazılarımı değiştiremiyorum. Eğer uğraşmak istemiyorsanız ve sadece bu iş için kullanacaksanız elm cihazını boşuna almayın. Perşembe buluşmalarımıza gelirseniz otomatik kilidinizi halledelim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rutin Perşembe buluşmalarımızdan birini daha dün gerçekleştirdik ve hazır bir araya gelmişken sağolsun @Tarahumara @Ali ve benim aracın bu özelliğini açtı.

Benim araçta vitesi P konumuna aldığında kilitleri aç seçeneği çıkmazken @Ali ve @Seriatsu nun araçlarında bu seçenek çıkıyor. Araçların Japon ve Meksika veya yazılım farkı olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.04.2017 at 12:50, Mustafa Yılmaz :

02.04.2017 at 22:47, Tarahumara :

Çalışma şekli böyle:

Bilgilendirme için çok teşekkürler @Tarahumara 

Tüm denemelerime ve araştırmalarına rağmen hala bir sonuç alamadım. Ama araştırmalara devam. 

Sizin 7B7-01-03 verilerinizi uygun bir zamanda paylaşabilir misiniz? Belki bana yardımcı olur. 

Ankara'da da keşke böyle bir rutin buluşma olsa ve @tarahumara gibi biri benim arabanın özelliklerini de açsa kıskanıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Anilcanatan :

Ankara'da da keşke böyle bir rutin buluşma olsa ve @tarahumara gibi biri benim arabanın özelliklerini de açsa kıskanıyorum :)

Bu işlemi bende yapmak için baya uğraştım fakat bir sonuç alamadım. Bu bölümdeki verileri neredeyse tek tek değiştirdim fakat sonuç yok. Artık donanımsal olduğunu düşünmeye başladım. Leaving home maalesef olmuyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu işlemi yaptıktan sonra bu ekrada bahsi geçen seçenekler mi aktif hale gelecek. Bir sorumda şudur, bu tarz düzenlemeler araçları garanti kapsamından çıkarırmı ?

IMG_5695.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, amesfa :

Bu işlemi yaptıktan sonra bu ekrada bahsi geçen seçenekler mi aktif hale gelecek. Bir sorumda şudur, bu tarz düzenlemeler araçları garanti kapsamından çıkarırmı ?

Evet bu ekranda gelecek ayarlar. Garanti dışına çıkarması için bir sebep yok zira aracın içinde olan bir özelliği aktif hale getiriyorsunuz sadece. Fiziksel bir müdahale söz konusu değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.08.2017 at 17:01, Burak :

Yanlış anlamayı düzelttik sıkıntı yok. Eylül sonu gibi haberleşelim dediğim gibi ortak bir yerde buluşup bir çalışma yapılabilir.

Bahsi geçen buluşma yapıldımı. ? Eğer yapılmadıysa ben katılmak isterim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, amesfa :

Bahsi geçen buluşma yapıldımı. ? Eğer yapılmadıysa ben katılmak isterim. 

Yok henüz yapılmadı. Okulların açılması ve tatil dönüşleri sebebi ile yoğunuz bu aralar. Sadece Perşembe günleri fırsat buldukça Maltepe Sahil de buluşuyoruz ;

https://www.mazdaclubtr.com/calendar/event/29-mazdaclubtr-persembe-bulusmalari-v/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu konuda ilginç bir tecrübemi yazayım. Aracın kumandasının pili bittiğinde aracı normal anahtar ile açıp , uzaktan kumandayı Start tuşuna yaklaştırarak çalıştırdığınızda kapılar hızlanınca otomatik olarak kilitlenmiyor :)@Tarahumara bunun teknik bir açıklaması var mı ? :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...