Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Otomatik Kapı Kilidi

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

16.01.2017 at 22:34, Mustafa Yılmaz :

Merhaba, 

Arabamı bul seçeneği

" find my car " Anahtar üzerinden açma tuşuna iki defa basıldığında aktif olduğu yazılmış. Bunu uygulayan var mı? Yardımcı olabilir mi? 

Genişlet  

VIN numaranızı verin yardımcı olayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2017 at 23:25, Tarahumara :

VIN numaranızı verin yardımcı olayım.

Genişlet  

Merhaba @Tarahumara bu " find my car " tam olarak nasıl bir yöntemle çalışıyor. Ses mi çıkarıyor yoksa farları mı açıyor? 

"Leaving Home" konusunda herhangi bir gelişme yok mu? Bizim araçlara uygulanamıyor mu?

Yardımlarınız için teşekkürler. :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2017 at 13:38, Serdarx :

Kaza esnasında kapı da şıkışabilir. Mazda mühendisleri böyle bir durumda kapıları mı iptal edecekler.

:2funny::2funny:

Genişlet  

:) Süperdi 

Şu durumda mazda mühendislerinin mantığına göre düşünecek olursak evet, Kapı iptal :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.01.2017 at 06:00, Mustafa Yılmaz :

Merhaba @Tarahumara bu " find my car " tam olarak nasıl bir yöntemle çalışıyor. Ses mi çıkarıyor yoksa farları mı açıyor? 

Genişlet  

@Tarahumara ilginize teşekkür ederim. Şu excel dosyası yardımı ile  " find my car " işlemini hallettim.

"Leaving Home"  konusunda herhangi bir gelişme yok mu? Bizim araçlara uygulanamıyor mu?

Yardımlarınız için teşekkürler tekrardan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.01.2017 at 11:31, Mustafa Yılmaz :

@Tarahumara ilginize teşekkür ederim. Şu excel dosyası yardımı ile  " find my car " işlemini hallettim.

"Leaving Home"  konusunda herhangi bir gelişme yok mu? Bizim araçlara uygulanamıyor mu?

Genişlet  

Merhaba Hocam,

Find My Car ile ilgili bilgi vermeniz mümkün müdür? Nasıl çalışıyor ve hangi yöntemle ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.01.2017 at 13:49, cihan_s :

Merhaba Hocam,

Find My Car ile ilgili bilgi vermeniz mümkün müdür? Nasıl çalışıyor ve hangi yöntemle ?

Genişlet  

Merhaba araç kilitli iken

anahtardan kilitleme tuşuna iki kez arka arkaya basınca kısa bir korna çalıyor araç

RBCM modülü üzerimde yapılan değişiklikle bu işlemi gerçekleştiriyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.01.2017 at 11:31, Mustafa Yılmaz :

Genişlet  

Malesef o konuda pek bilgim yok ama fırsatını bulduğumda detaylıca bakacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Kuzey Amerika için tasarlanmış ve kullanımda olan MyMazda uygulama linkleri aşağıdadır.

Maalesef bize gelince uygulama bile kısıtlı, bu uygulamalarda Mobile uygulama ile aracı uzaktan çalıştırmadan tutun,

Klima ayarlamaya ve forumda geçen "Find My Car" özelliğini bile kullanabiliryorsunuz.

Biz daha çoooook manuel özellik açmaya uğraşıp dururuz... :(

https://itunes.apple.com/us/app/mymazda/id451886367?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.interrait.mymazda

Features:

• Service Reminders
• Service Offers
• Service History Information
• Recall Push Notification • Maintenance Schedules
• Locate A Dealer & Schedule Service Online
• Vehicle “How To” Information & Videos
• Preferred Servicing Dealer Selection
• Full Circle Service Inspection Results
• Zoom-Zoom Magazine
• Contact Mazda Via Chat, Phone, or Email
• Mazda Connect
• Roadside Assistance
• Mazda Mobile Start
• Find My Car

https://www.mazdausa.com/about-mazda/mobile-apps

maintenance_iphone53_mobile_apps-2.png

olPjkCt2PKejB9hisEJKRF63y_XJ3zFIJuO33QlG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.01.2017 at 19:17, fdincTR :

Maalesef bize gelince uygulama bile kısıtlı, bu uygulamalarda Mobile uygulama ile aracı uzaktan çalıştırmadan tutun,

Klima ayarlamaya ve forumda geçen "Find My Car" özelliğini bile kullanabiliryorsunuz.

Genişlet  

Kısmen haklısınız ama şöyle bir durum var. Mazda Mobile Start için ilk kurulum aşamasında 500$ + her yıl 65$ ücret ödüyorsunuz ve alan bin pişman. Sürekli bağlantı problemleri ve iletişim sıkıntısı yaşıyorlarmış. Uzaktan çalıştırma aracı sadece ısıtma ya da soğutmak için kullanılıyor. Klima ayarını app üzerinden yapamıyorsunuz. Klima ayarı araç kapatılırken nasıl bırakılmışsa, siz uzaktan çalıştırdığınızda da o şekilde devam ediyor. Öyle klimayı aktif edeyim, kapatayım, derecesini ayarlayayım durumu yok. Uzaktan çalıştırma olayında da şöyle saçma bir durum var. Örneğin aracı uzaktan çalıştırdınız ve 10-15 dk sonra aracın yanına gittiniz. Siz kapıyı açar açmaz araç stop ediyor. İçine girdikten sonra elinizle tekrar çalıştırmanız gerekiyor. Güvenlik gerekçesi ile yaptıklarını söylüyorlar ama bana saçma geldi. Tek işe yarayan özelliği aracınızın çalınması durumunda, yerini tespit edebileceğiniz Find My Car özelliği. O da araç kapalı bir garajda değilse. Geri kalan My Mazda app özellikleri de zaten TR'de mevcut. Yanisi kaybettiğimiz pek bir şey yok. Benim My Mazda app ının görüntüsü aşağıda. Bütün servis kayıtlarını ve öncesindeki PDI kaydını görebiliyorum.

BvOkb9.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba. Bu işlemi yapmak istiyorum. Elm327 kabloyla ilgili bazı kabloların uyumsuz olduğunu gördüm. Aliexpress’ten son sipariş ettiğim 3-5 USD’lık ürünler elime ulaşmadı. Bu sebeple daha pahalı da olsa kabloyu yurtiçinden almak istiyorum. Aşağıdaki ürün isimi görür mu veya önerebileceğiniz daha uygun bir şey var mıdır acaba? 

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ford-elm327-usb-turkce-arac-ariza-tespit-cihazi-modifiye-edilmis-elm-327-259679997

Bu işleri özellikle Switch ile ilgili işlemleri çok iyi bilmediğimden kendim hazırlayamayacağım. Bu kablo konuda anlatılan gibi midir?

Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

FORD - MAZDA - LİNCOLN - MERCURY marka araçların tamamına uyumludur.

Ürün modifiye edilmiş hazır bir şekilde ve kısa devreli herhangi extra bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

ELM327 Bluetooth Modifiyeli FTDi HS-CAN / MS-CAN Tam uyumlu'dur

Kısa devre yapılandırması;

Pozisyon 1 = HS - CAN  slot 6 ve 14

Pozisyon 2 = MS - CAN  slot 3 ve 11

Özellikleri;

·         Hata kodlarını okuma ve düzeltme

·         Tüm HS-CAN ve MS-CAN modüllerine erişim

Yazılımlar;

·         ELMConfig

·         Forscan - Türkçe

·         Scan Master - Türkçe

·         Focccus

·         FF2

·         Torque Pro - Türkçe

259679997_2.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.01.2017 at 18:47, hakbay :

Özellikleri;

·         ELMConfig

Genişlet  

Ürün açıklamasına göre uygun gözüküyor. İhtiyacınız olan HS-CAN ve MS-CAN hattına ulaşabilmek. Kullanılan Forscan programı bile beraberinde geliyormuş. Tavsiyem bunu alın. En kötü olmaz ise iade edersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@hakbay merhabalar

Bu ürünün aynısını Kievde bende aldım ve denedim ... Sorunsuz çalışıyor ....

Yalnız TR deki fiyatı baya pahalıymış... Benim aldığım fiyat 400 UAH (57 TL) geldi...

http://vagcom.com.ua/Ford/adapter-elm327-usb-s-pereklyuchatelem-dlya-ford/

24.01.2017 at 18:47, hakbay :

Merhaba. Bu işlemi yapmak istiyorum. Elm327 kabloyla ilgili bazı kabloların uyumsuz olduğunu gördüm. Aliexpress’ten son sipariş ettiğim 3-5 USD’lık ürünler elime ulaşmadı. Bu sebeple daha pahalı da olsa kabloyu yurtiçinden almak istiyorum. Aşağıdaki ürün isimi görür mu veya önerebileceğiniz daha uygun bir şey var mıdır acaba? 

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ford-elm327-usb-turkce-arac-ariza-tespit-cihazi-modifiye-edilmis-elm-327-259679997

Bu işleri özellikle Switch ile ilgili işlemleri çok iyi bilmediğimden kendim hazırlayamayacağım. Bu kablo konuda anlatılan gibi midir?

Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

FORD - MAZDA - LİNCOLN - MERCURY marka araçların tamamına uyumludur.

Ürün modifiye edilmiş hazır bir şekilde ve kısa devreli herhangi extra bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

ELM327 Bluetooth Modifiyeli FTDi HS-CAN / MS-CAN Tam uyumlu'dur

Özellikleri;

Yazılımlar;

·         ELMConfig

·         Scan Master - Türkçe

·         Focccus

·         FF2

·         Torque Pro - Türkçe

259679997_2.jpg

Genişlet  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tarahumara ve sergio_01 cevaplar için teşekkür ederim. Bahsettiğim gibi yurt dışından son aldığım birkaç ürün elime ulaşmadı. 30 - 40 gün de beklemek istemiyorum. O yüzden göz göre göre kazıklanmayı kabulleneceğim maalesef. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, henüz almadım. Bu ürünü gördüm ama bluetooth'da bağlantı sorunu, kopma falan yaşanabilir diye düşünmedim açıkçası. Bir de bilgisayarımda da bluetooth özelliği yok ayrıca bir dongle almam gerekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de şimdi fark ettim. Fakat elimde iki adet elm 327 var. Birisi USB diğeri de bluetooth. Forscan ikisi için de aynı uyarıyı verdi:

Unable to connect to vehicle, bad ELM clone detected.......

Maalesef olmadı. Başka cihazlara bakıyorum. Acelem yok. Bekleyebilirim. Fakat bağlantı yapabilen diğer arkadaşlarla ELM cihazını paylaşmak ta olabilir. Bendeki cihazlar uyumlu olsaydı buradan paylaşabilirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun. Eğer kolay açılabilir bir cihaz ise fotoğraflarını paylaşmanızı rica ederim.

Bir de böyle bir ürün mevcut:

https://tr.aliexpress.com/item/ELM327-USB-modified-for-Ford-ELMconfig-FTDI-chip-HS-CAN-MS-CAN-Forscan-OBD2/32704315332.html?spm=2114.13010308.0.0.NFirAZ

Yorumları oldukça iyi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://web.b2b.mazda.co.jp/AsBuilt/AsBuiltSearchPage.aspx

Internet Explorer 11 v.s.'de bu siteye girmek için aşağıdakileri yapabilirsiniz.

IE -> Araçlar -> Uyumluluk Görünümü Ayarları -> Adresi buraya yapıştırarak "Ekle" 'yi tıklayın. Daha sonra siteye girip bir kere sol taraftaki "Return" 'e basın.

Tamamdır. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, rica etsem kontrol edebilir misiniz.

7B7-01-01   0550 0006 A3BE

7B7-01-02   A50A 0300 087B

7B7-01-01   05D0 0006 A3FC

7B7-01-02   A50A 0300 20E

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...