Jump to content

Bir RX-8 Turbo Ama BÜYÜK TURBO Hikayesi. The Rotary Rocket NYB 62

Setre
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Belgesel tadındaki konunuzu soluksuz bir şekilde okudum diyebilirim. Ellerinize emeklerinize sağlık. Kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 minutes ago, İlhan said:

Belgesel tadındaki konunuzu soluksuz bir şekilde okudum diyebilirim. Ellerinize emeklerinize sağlık. Kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum. :)

Çok teşekkür ederim 

4 minutes ago, Mehmet Özdemir said:

Türk yunan kardeşliği bu canavarı ortaya çıkarmış anlaşılan. Bir RX-8 tutarı daha masraf ettiniz herhalde.

Aslına bakarsanız benim aldığım fiyatın üzerine çıktım diyebilirim açıkçası total 3 yıla bakar isek :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 minutes ago, Gökhan said:

Tebrik ederim, güle güle kullanmanız dileğiyle.

Komşi harbi esnafmış, bravo...O0

Aynen iyi adamdır =) bu arada her tür mazda yazılımı konusundada uzman kendisi

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre videolarını bekleyıp tekrardan tebrık edıyorum cok guzel olmus aracın... rx-8 kullanıcılarının gururusun :)  kımsenın cesaret edemedıgıne cesaret ettın helal olsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok yakında bir RX8 almayı düşünen ben de başlığı görür görmez soluksuz okudum, tebrik ediyorum, güzel günleriniz olsun...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tek kelimeyle muhteşem. Ellerinize emeğinize sağlık. Kazasız belasız günlerde gönlünüzce keyif yapmanız dileğiyle. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardesım hll olsun valla bu ıse gırısmenın bıle korkuttugu bır proje bravo ellerıne emegıne saglık..

mılletın rx8 almaya korktugu su gunlerde turbo :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hiç renk vermeden aracı hususunda "head shot" yapmışsınız. tebrik etmemek, imrenmemek elde değil.

hele ki hikayedeki yunan kardeşi ayrıca selamlamak lazım. yıllarca birbirine yok yere düşman gösterenler utansın. iki yakanın birbiri ile sorunu zaten yoktu ama zamanında paso düşmanmış gibi gösterilerek yok şu uçak bu kadar sınır ihlali yaptı yok bu kadar it dalaşı bilmem ne oldu diye haberler pompalıyorlardı iç politikada  iki tarafın da  işine yarıyordu ya neyse.. şimdi allahtan türkiye'nin düşmanları değişti de yunan bilmem ne muhabbeti duymuyoruz.  ama şimdi de araplar yok ruslar amerikalılar falan diye başka bi hikaye işleniyor.

onu bunu geçelim. süper iş çıkarmışsınız. tekrardan tebrikler. şahane bur makineye sahiplik ediyorsunuz. hayırlı uğurlu ve ziyadesiyle zevkli olsun.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi uğraşılmış, sayfılar. Güç-Tork eğrisinin orjinali ve finaldeki halini koyabilir misiniz? Atmosferik wankel'in olayı yüksek devirdi, turboyla birlikte 9000 devirleri görmeye devam ediyor mu, düştü mü merak ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Attachment olarak ekledim eğiriyi çok ama çok düzgün güç artışı. Halen 9000 devir çevirmekte. Atmosferikken benim 10000 devir çevirmekte idi şu an o şekilde indirdik.

IMG_9396.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, Setre :

Attachment olarak ekledim eğiriyi çok ama çok düzgün güç artışı. Halen 9000 devir çevirmekte. Atmosferikken benim 10000 devir çevirmekte idi şu an o şekilde indirdik.

Hocam o kadar para harcamışsın falan ancak bu turbo işine ben hiç sıcak bakmıyorum.

Fabrikasyon motorda (hepmizin bildiği gibi) motor 10bin devire kadar seri şekilde çıkıyor ki bu Wankel'i diğer araçlardan farklı kılan en önemli özelliklerden. Turbo (veya başka herhangi birşey) 10bin devri kısıtlıyorsa o işten soğurum.

Bir de RX-7 döneminden beri RX kullanan Amerikalı RIWWP, RX-8'te iyi bir turbo için $10.000 yatırılmalıdır, onun altında yapılan turbo modifiyesi motoru götürür diyor; (rx8club.com'daki "new and potential owners" başlıklı gönderisinde) şimdi baktım.

Ancak soracağım merak ettiğim başka birşey var; turbo yakıt tüketimine nasıl etki ediyor. Yani resmi olarak 8.9 / 15.8 lt /100 km fiiliyatta ise değişen yakıt tüketimi rakamları turbo sonrası nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre kardeşim konu güzel olmuş güzel anlatmışsın. Eline sağlık. Kazasız belasız bin keyfini çıkar. 

George a selamlar karizmatik adammış. Ben daha çok gözlüklü sarkık manyak bir usta tipi bekliyordum :D:D

Daha çok more most video bekliyorusss vu tuu tuuuu tuuuuu.

Emrenin jantlar artık benim aracı yürütüyor. Jantları alırken ufak bir enstantene...

rx.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...