Jump to content

Bir RX-8 Turbo Ama BÜYÜK TURBO Hikayesi. The Rotary Rocket NYB 62

Setre
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 saat önce, Setre :

Bir diğer konu olarak ta stock bir rx8 100-200 30 saniye değil yaklaşık 24 saniyedir ki bunu indirmek çok kolaydır. Sadece diff dişlisi ile bunu 17 saniyelere indrebilirsiniz.

Ayrıca özelilkle S1 kasa yazılımsal olarak kısık gelmektedir TR'ye. Ufak bir yazılım değişikliği ile birlikte çok ciddi araçlar ile yürümeniz mümkündür. Umarım altınızda olan aracın kıymetini ileriki zamanlarda anlarsınız... Benim aracım turbo öncesi bile S2000 ler ile kafa kafaya yürüyebilir duruma gelmişti ... 

Orjinallikten vazgeçtiğimde ilk yapacağım şeyler olarak not alıyorum. Bilgilendirme için teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Setre S1 kasa yazılımsal olarak kısıtlı gelmektedir diyor ancak onun sebebini de belirtse: stok 231HP, yazılımla 250HP yükseltilince motorda sorun ihtimali cok yükseliyor. 2003-2005 arasında binlerce S1 sorun yaşayınca Mazda çipe müdahele ederek 231HPye indirmiş, 2006'dan itibaren hepsi standart 231HP çıkmış. Bir de S2 kasa da stok 231HP civarı geliyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 minutes ago, revivo73 said:

@Setre S1 kasa yazılımsal olarak kısıtlı gelmektedir diyor ancak onun sebebini de belirtse: stok 231HP, yazılımla 250HP yükseltilince motorda sorun ihtimali cok yükseliyor. 2003-2005 arasında binlerce S1 sorun yaşayınca Mazda çipe müdahele ederek 231HPye indirmiş, 2006'dan itibaren hepsi standart 231HP çıkmış. Bir de S2 kasa da stok 231HP civarı geliyor diye biliyorum.

Selamlar,

Mazda'ya defalarca bu konudan mahkeme açılmıştır. Ne yazıkki hiç bir araç krank'ta dahi 232 hp vermemektedir. Çok ciddi para harcadıktan sonra bile Motor'da alabileceğiniz güç 230 ları zor buluyor. İsterseniz bir dyno'ya çıkarayım sizi ben ödeyeceğim ve vereceği gücü göreceğiz. Hele özellikle söyliyeyim S1 Kasa araçların tekerde verdiği en yüksek beygir ise 180 whp'dir. Buda çok diri kondisyonda olan araçlar onun dışında birçoğu tekerde 160 hatta tekerde 140 çıkan bir çok araç gördüm.

Yazılım ile'de şu beygire çıkıcak die bir kaide yoktur. Ayrıca neye göre sorun çıkartır diyorsunuz anlamıyorum tamamen ön yargılısınız. Ben yaklaşık 1,5 yıldır yazılım ile dolaşıyorum aracım 10000 devire çıkartıldı ve 72000 km 'de ilk motor. Kesinlikle herhangi bir risk vs. yok. Yazılımı yapan kişiye bağlıdır bu risk. Verilen performans ile birlikte yağlama, soğutma, aracın AFR si vb. değerler düzgün ayarlanır ise hiç ama hiçbir risk yoktur.

Yazılımı bilmeyen birine yaptırırsanız ama, en ufak chamber'daki patlamada seal kırma riski vardır. Bu sebepten yazılımı bilen birine yaptırmanız lazım. TR'dede rotary konusunda yazılım yapan bir firma olmadığı için çözümü Yunanistanda buldum. Zaten çok fazla yazılım yapan firma bulunmuyor. 

Yine yanlış bir bilginiz var yazılım ile mazda bu aracı 250 ye çıkartmadı. Mazdaspeed modeli dahil yazılım ile değil egzoz vs. ile güçlendirilmiştir. S2 "tr'de sadece r3 modeli var" ve S1 modelleri tamamı fabrika 232 hp diye çıkmıştır ancak hiç biri bu gücü verememektedir.

Bunun dışında S1 ler yazılımdan kısılmıştır dedim çünki yağlama daha az olduğu için "sadece 2 yerden geliyor" bu sebepten motor sağlamlığı için yazılım ile kısılmış durumda. Kesinlikle 232 çıkmıor yani. Dyno'ya çıkarsanız sizde göreceksiniz ki muhtemelen tekerde 160 whp çıkacak. Bu sebepten çoğu araç geçebilmekte RX-8 leri.

Ufak ama kesin birkaç uygulama ile bu araçları yer uçağı haline getirmekte mümkün. Rotary motorda güç artışından vs. den değil tamamen yavaş kullanmaktan, hararet yapmaktan ve yağ eklemeyi unutmaktan korkmanız lazım.

Bu bahsettiğim şeylere doğru düzgün dikkat edelirse bu motorun kırılma bozulma vs. olasılığı çok düşüktür... 

Dediğim gibi aracımın ilk motoru 72000 km'de şu anda. Stock olarak bu km de 3. motorunda olan araçlar var. Benim aracımda değişmedik en ufak parça bulunmamaktadır. 

Yani özetle araca ne taktığınız gücünü ne kadar arttırdığınız değil önemli olan. Önemli olan hangi parçaları nasıl taktığınız bunların + larını ve - lerini bilmeniz ve buna göre dikkat etmenizdir. Şu anda benim aracım 340 hp 380 nm torque ve tamamen güvenli bir yazılımda. Sizin aracınızdaki AFR vs. nasıl ise yada hararet ısınma nasıl ise emin olun benimki de bu durumda hatta daha iyi durumda.

Coolant derecenizi gazladığınız zaman kontro lederseniz, 95+ üzeri oldğunu hatat 100 derecenin üzerine çıktığını göreceksiniz. Benim aracımda 90+ olmamaktadır yaptığım işlemlerden dolayı.

Önemli olan ne kadar bilgili ne kadar profesyonel işlem yaptığınızdır. Doğru işlemler yapılır ise hiç bir araca hiçbir şey olmaz. İster rotary ister pistonlu olsun.

1 hour ago, SweepeR said:

Orjinallikten vazgeçtiğimde ilk yapacağım şeyler olarak not alıyorum. Bilgilendirme için teşekkürler.

Ne zaman isterseniz yardımcı olabilirim. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Setre :

Selamlar,

Mazda'ya defalarca bu konudan mahkeme açılmıştır. Ne yazıkki hiç bir araç krank'ta dahi 232 hp vermemektedir. Çok ciddi para harcadıktan sonra bile Motor'da alabileceğiniz güç 230 ları zor buluyor. İsterseniz bir dyno'ya çıkarayım sizi ben ödeyeceğim ve vereceği gücü göreceğiz. Hele özellikle söyliyeyim S1 Kasa araçların tekerde verdiği en yüksek beygir ise 180 whp'dir. Buda çok diri kondisyonda olan araçlar onun dışında birçoğu tekerde 160 hatta tekerde 140 çıkan bir çok araç gördüm.

Yazılım ile'de şu beygire çıkıcak die bir kaide yoktur. Ayrıca neye göre sorun çıkartır diyorsunuz anlamıyorum tamamen ön yargılısınız. Ben yaklaşık 1,5 yıldır yazılım ile dolaşıyorum aracım 10000 devire çıkartıldı ve 72000 km 'de ilk motor. Kesinlikle herhangi bir risk vs. yok. Yazılımı yapan kişiye bağlıdır bu risk. Verilen performans ile birlikte yağlama, soğutma, aracın AFR si vb. değerler düzgün ayarlanır ise hiç ama hiçbir risk yoktur.

Yazılımı bilmeyen birine yaptırırsanız ama, en ufak chamber'daki patlamada seal kırma riski vardır. Bu sebepten yazılımı bilen birine yaptırmanız lazım. TR'dede rotary konusunda yazılım yapan bir firma olmadığı için çözümü Yunanistanda buldum. Zaten çok fazla yazılım yapan firma bulunmuyor. 

Yine yanlış bir bilginiz var yazılım ile mazda bu aracı 250 ye çıkartmadı. Mazdaspeed modeli dahil yazılım ile değil egzoz vs. ile güçlendirilmiştir. S2 "tr'de sadece r3 modeli var" ve S1 modelleri tamamı fabrika 232 hp diye çıkmıştır ancak hiç biri bu gücü verememektedir.

Bunun dışında S1 ler yazılımdan kısılmıştır dedim çünki yağlama daha az olduğu için "sadece 2 yerden geliyor" bu sebepten motor sağlamlığı için yazılım ile kısılmış durumda. Kesinlikle 232 çıkmıor yani. Dyno'ya çıkarsanız sizde göreceksiniz ki muhtemelen tekerde 160 whp çıkacak. Bu sebepten çoğu araç geçebilmekte RX-8 leri.

Ufak ama kesin birkaç uygulama ile bu araçları yer uçağı haline getirmekte mümkün. Rotary motorda güç artışından vs. den değil tamamen yavaş kullanmaktan, hararet yapmaktan ve yağ eklemeyi unutmaktan korkmanız lazım.

Bu bahsettiğim şeylere doğru düzgün dikkat edelirse bu motorun kırılma bozulma vs. olasılığı çok düşüktür... 

Dediğim gibi aracımın ilk motoru 72000 km'de şu anda. Stock olarak bu km de 3. motorunda olan araçlar var. Benim aracımda değişmedik en ufak parça bulunmamaktadır. 

Yani özetle araca ne taktığınız gücünü ne kadar arttırdığınız değil önemli olan. Önemli olan hangi parçaları nasıl taktığınız bunların + larını ve - lerini bilmeniz ve buna göre dikkat etmenizdir. Şu anda benim aracım 340 hp 380 nm torque ve tamamen güvenli bir yazılımda. Sizin aracınızdaki AFR vs. nasıl ise yada hararet ısınma nasıl ise emin olun benimki de bu durumda hatta daha iyi durumda.

Coolant derecenizi gazladığınız zaman kontro lederseniz, 95+ üzeri oldğunu hatat 100 derecenin üzerine çıktığını göreceksiniz. Benim aracımda 90+ olmamaktadır yaptığım işlemlerden dolayı.

Önemli olan ne kadar bilgili ne kadar profesyonel işlem yaptığınızdır. Doğru işlemler yapılır ise hiç bir araca hiçbir şey olmaz. İster rotary ister pistonlu olsun.

Ne zaman isterseniz yardımcı olabilirim. 

Gerçekten çok ciddi bir emek ve para var yapılan işte,özelliklede araçta neyi nasıl yapacağını bilen ellere bırakınca tadından yenmiyor.Yaptığınız işlemlere şapka çıkarttım.Ama ben olsam,hele hele wankelde böyle birşeye cesaret edemezdim.Canı gönülden tebrik ederim inşallah sorunsuz sıkıntısız verdiğiniz emeğin ve paranın karşılığını alırsınız.2011 yılında r3 çıktığında ben bu arabayı alırım dedim kendi kendime.Mart ay'ı arkadaşımın Merser'den sıfır aldığı rx-8 r3 ü pilot olduğundan 2 hafta  bende kaldı,gündelik kullandım aracı 1.gün test 2.gün test 3.gün asılmalar derken (benzini içmesi cabası) 1.haftanın sonuna kadar zor dayandım garaja kapatmak için.Neden? Çünkü bu aptal araba gitmiyor araç fabrikasyon kısılmış.Motor sesi ve arkadan itiş etkisi ile gidiyormuş hissiyatı veriyor halbuki ıııhh gitmiyor hayvan.3500 d/d devirden sonra zaten tork hakgetire.Bazılarıda s2000 ile kıyaslamıyormu tilt oluyorum.S2000 ile kalkış yaptıktan 5 saniye sonra s2000 için yarışacak birşey kalmaz,çünkü s2000'i gördüğün son yer kalkış anıdır.Bana göre mazda rx-8 sıradışı tasarımı,ve çok özel bir motoru olan araçtır,kesinlikle performans aracı değildir.(Performans aracı değildir derken Stock halinden bahsediyorum) Ama gerçekten aracınızı çok merak ediyorum Müsait olduğunuzda bir gün buluşup sohbet etmek ve mümkün olursa gecenin bir yarısı plakalarımızı kapatmak sureti ile TEM'e çıkıp araçlarımızla yürüyelim derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

S2000 (6,1) ile rx8 (6,4) in fabrika verileri hemen hemen aynı. Bence s2000 in sesine kapılıp hızlı gittiğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Tabi bununda dışında biraz zevk meselesi olduğunu düşünüyorum. Siz s2000 i kendinize daha uygun bulduğunuzdan daha hızlı gidiyor hissi veriyor olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, SweepeR :

S2000 (6,1) ile rx8 (6,4) in fabrika verileri hemen hemen aynı. Bence s2000 in sesine kapılıp hızlı gittiğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Tabi bununda dışında biraz zevk meselesi olduğunu düşünüyorum. Siz s2000 i kendinize daha uygun bulduğunuzdan daha hızlı gidiyor hissi veriyor olabilir.

Evet işte bende bunu söylüyorum rx-8 sesinden dolayı psikolojik iyi gidiyor hissi veriyor :) Birde bunu ilk kullanan kişi hayatında 130 hp den yukarı araba kullanmamışsa heeyt tutmayın küçük enişteyi :) Kağıt üzerindeki değerlere bakmayınız lütfen ben asfaltta tekerlekler döndükten sonraki gerçeğe bakarım.S2000 i kendime daha uygun bulduğum değil hatta nefret ederim S2000 den çünkü çoluk çocuğun elinde oyuncak olmuş durumda ben sadece olanı konuşuyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RX-8 kesinlikle salt güç ve hız yapılmış bir araç değil. Bir kere S2000 iki kişilik RX-8 dört kapılı ve dört kişilik 1390kglık araç. Hız olarak S2000'le kafa kafaya olabilir ancak yol tutuş ve güvenlik olarak on basar. Ben 2011 e kadar Racing motor kullandım hız tutkumu aldım yani 2011'de son kullandığım ve kaza yapmadan sattığım motoru söyleyeyim: Yamaha XJR1300SP. Safkan Racing değildir ancak 1250cc'lik 110HP'lik ve devasa torklu bir motoru var ki 0-100km/h 3 saniye (!) arkadan herhangi bir arabanın yetişmesi mümkün değil .) Belki biraz o yüzden hız veya hızlanma gibi şeyleri arabada o kadar aramıyorum  onun yerine güvenlik konfor ve seri gidiş ön planda oluyor. Racing'i canı burnunda yıllarca kullanmış kişi olarak durumum böyle .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, revivo73 :

RX-8 kesinlikle salt güç ve hız yapılmış bir araç değil. Bir kere S2000 iki kişilik RX-8 dört kapılı ve dört kişilik 1390kglık araç. Hız olarak S2000'le kafa kafaya olabilir ancak yol tutuş ve güvenlik olarak on basar. Ben 2011 e kadar Racing motor kullandım hız tutkumu aldım yani 2011'de son kullandığım ve kaza yapmadan sattığım motoru söyleyeyim: Yamaha XJR1300SP. Safkan Racing değildir ancak 1250cc'lik 110HP'lik ve devasa torklu bir motoru var ki 0-100km/h 3 saniye (!) arkadan herhangi bir arabanın yetişmesi mümkün değil .) Belki biraz o yüzden hız veya hızlanma gibi şeyleri arabada o kadar aramıyorum  onun yerine güvenlik konfor ve seri gidiş ön planda oluyor. Racing'i canı burnunda yıllarca kullanmış kişi olarak durumum böyle .)

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum.Her zaman rx-8 ile s2000 birlikte anılmış ve karşılaştırılmıştır,bence s2000 in muadili mx-5 tir. (Skyactive den önceki kasa)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu iyice kopardık :)

sonuçta Emre arkadaşımız arabayı uçağa çevirmiş, ben modifiye işine girsem dış yapıya hiç dokunmadan bir şeyler yapmayı düşünüyorum ki insanlar şaşırsın :) tabi arabanın dış görünüşünün zamanın ötesinde olduğunun ve hiç eski görünme ihtimalinin olmadığını düşündüğümden orijinal halini korumak istiyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracın dışında 3 ufak değişiklik dışında hiç değişiklik yok. Haa aracım Koenigsegg gibi 11 saniyede 300 'e çıkıyor olsaydı ve Mazda ön tampona dalış kanatları koymamış olsaydı onlardan koyardım belki :)

rEBl81.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada diferansiyel dişli seri 1 de 4.444 müş, seri 2 de 4.777 ye çıkartılmış. Sanırım seri 2 nin biraz daha seri olduğunun söylenmesi bu yüzden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dif dişli arttı, yazılım turbo ile WHP 282 oldu peki bunun 0-100km/h süresi ne oldu? Benimkinin 0-100km/h kendi kullanım ve ölçüm yöntemimle 5.8sn. Diğer aralıkları (0-200km/h gibi) ölçmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 hours ago, SweepeR said:

Bu arada diferansiyel dişli seri 1 de 4.444 müş, seri 2 de 4.777 ye çıkartılmış. Sanırım seri 2 nin biraz daha seri olduğunun söylenmesi bu yüzden.

Aynen öyle, R3 lerin S1 den hızlı olmasının başlıca sebebi difransiyel dişli farkıdır.

14 hours ago, revivo73 said:

Dif dişli arttı, yazılım turbo ile WHP 282 oldu peki bunun 0-100km/h süresi ne oldu? Benimkinin 0-100km/h kendi kullanım ve ölçüm yöntemimle 5.8sn. Diğer aralıkları (0-200km/h gibi) ölçmedim.

selamlar, 0-100 ölçmek için en doğru araç DBN aslında... Henüz bu tip ölçümlere girmedim ciddi anlamda. Keyif çıkartma işindeyim ... Ama zaten önemli olan 0-100 değil aslında 100-200 çok önemli ... 100-200 ü 11 saniyelere indirmiş isem ne mutlu bana... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında ben de kendi aracımın değerlerini tam olarak ölçemedim. Uygun bir alan bulabilirsem takometreyi görecek şekilde bağladığım action cam ile kayıt alıp time line dan bakarak ölçümlemeyi düşünüyorum.

@revivo73 0-100 5.8 sn ise aracın sizden önceki sahipleri zaten birkaç uygulama yapmıştır diye düşünüyorum. Fabrika verisi olan 6.4 ün altına inmek için çalışma yapmak gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 hours ago, revivo73 said:

Sahibinden'de aracın satış ilanını gördüm. Açıklama gayet güzel ve net yapılmış. Satışın kolay olması temennisiyle.

Eyvallah teşekkür ederim aslında tamamen reklam amaçlı =) yoksa gelip para koysalar satmam hehe 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Setre :

Eyvallah teşekkür ederim aslında tamamen reklam amaçlı =) yoksa gelip para koysalar satmam hehe 

Bu kadar yazılan , çizilen ve yapılandan sonra bende öyle düşünmüştüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 minutes ago, Mümin said:

Bu kadar yazılan , çizilen ve yapılandan sonra bende öyle düşünmüştüm.

Aynen öyle :) valla forumlarda günde 10 kişi görüyor ise sahibinden'de günde 3k kişi bakıyor =) tamamen çakal taktiği hehehe

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...