Jump to content

Mazda 6 MID Paket Çözümsüzlüğü

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlandaki araç MID paketmiş ama bu ne anlama geliyor bir türlü çözemedim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-otomatik-mazda-6-328890443/detay/ (Bu arada az önce satıldı araba. adamı aradım)

2008 de ilk çıktığında MID olarak çıkmış sanırım bu 6 lar sonra 2009 da comfort , dynamic, dynamic+, exclusive olmuş. Peki MID paket Dynamic ile Dynamic + arasında mıdır ? Koltuk ısıtma ve sunroof yok, comfortta direksiyonda tuşlar vs yok ama bunda var.

Ayrıca ilanlarda bir tane daha MID paket var fakat bunla arasında bayağı fark var. 

Eski konuları biraz inceledim ve @Burak Abi nin koyduğu kıyaslama ve inceleme yazılarına baktım. İlk tanıtılırken MID paket olarak hep test araçları konuşuluyor. bu mevzu mazda 3 lerdeki Dynamic - Touring olayı gibi birşey mi yoksa ?

Adsız.jpg

mazda.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Mümin :

Daha bilen çıkmadı @İlhan abi . görelim ne cevap gelecek. 

Malum aynı şeyi bende çok merak ediyorum. Bir konunun içinde bunu sormuştum da.. O dönem arada kaynayıp gitmişti.

Ama bu sefer garantiye aldık.:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üretilen aracın fabrika adları ve aracın pazarda satıldığı ticari adlar farklılık gösteriyor. Ürün içindeki farklılıklara göre ilgili pazar distribütörü araca ticari ad koyuyor. Bir araç Türkiye ye ilk geldiği süreçte seçiliyor bu adlar. Ancak bazı araçlar tanımlamaların devlet nezdinde gecikmesinden dolayı faturada farklı çıkabiliyor. Yada başka pazarlardan kaydırılan araçlar faturada o pazardaki adıyla çıkabiliyor. Mesela şuanda mazda3 ü ele alalım. Esasen 3 çeşit mazda3 var. LOW MID ve HIGH.

Low ticari ad olarak soul

Mid ticari ad olarak motion ve reflex

High da ticari ad olarak power ve power sense pakete denk geliyor.

Yeni araç alanlar faturalarına bakarsa reflex power motion yazdığını göremeyebilirler. 2012 tılından önce tescil edilen araçlar da ruhsata faturadan görüldüğü gibi yazıldıpı için bazı araçlarda mid high gibi ibareler ile karşılaşıyoruz.

Yukarıdaki örnekteki araçta ise durum şu. O dönem gelen ilk mazda6 lar kuzey avrupadan Türkiye pazarına kaydırma yoluyla ithal edilmişlerdi. Hatta o araçlarda sürekli yanan farlar gibi kuzey avrupadaki bir yasal zorunluluk ister istemez gelmişti. Bir sonraki partide bu Türkiye pazarına has üretim yapılarak giderildi. 2009 mazda6 MID esasen ya dynamic yada dynamic+ pakettir. Sonradan bu araçlar bu isimle tanımlandı ve faturaları böyle çıktı, dolayısıyla ruhsatları da.

Şuanda aracın ticari adı distiribütör tarafından sanayi bakanlığına bildirildiği şekliyle çıkıyor. Ruhsata da sistem direk ordan bilgi alıyor. O sebeple faturada ne yazdığının önemi yok. Halbuki low mid veya high hala faturalarda ve sipariş sistemlerinde yer alıyor... Hatta ruhsatta artık motion power gibi kırılım vs de yazmıyor. Direk mazda3 veya mx5 şeklinde yer alıyor.

Umarım bilgi yeterlidir...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...