Jump to content

Mazda 121 sağa dönüşlerde gelen ses

ATYD
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar.

Öncelikle sorunu şimdilik kafamda bitirdim. Fakat burada paylaştığım amortisör sorunundan dolayı izmir den 121 sahibi başka bir arkadaş bana ulaştı ve birbirmize faydamız oldu.  Oyüzden paylaşıp belki başka insanlarada fikir olur diye yazmak istedim.

Tanıştığım arkadaş bana kendi arabasının sola dönüşlerde lok lok diye ses geldiğini söyledi.hadi ya bende de var  o sorun dedim.sonra benim sinyal kolu sinyalden sonra direk uzunları yakıyor diye söyledim,bende de o sorun var dedi,amortisörde bende olan sorun onda da varmış.onun arabasının rengi de cam göbeği rengi mavi olunca, ya dedim sen benim arabayı mı anlatıyorsun:rolleyes:sonra ben çocuk olunca ayağımı yerden kesecek sanaayiye götürmeyecek bi araba olsun diye aldığımı söyledim. o da 4sene evvel o niyetle almış.yok artık dedim;Dneyse böyle tanışmamız oldu.bazı sorunlar 121 lerin yaşı itibariyle normal yada kronik galiba diye düşündüm.Parça bulma konusunda sıkıntı yaşadğımız için izmir ADN özel servisi bulup sorunu halledebiliyormus.yeni otomotiv de parça temini yapiliyormuş arkadaşın tavsiyesi.bende hermarkaotoparça.com otomobilyedekparçaları.com dan bazı parçaları buldum ve forumdan tanıdığım @okkko abinin parça konusunda yardımcı olabileceğini söyledim.

Gelelim benim sağa dönüşlerdeki lok lok sesine.arkadaş yürüyen aksam olduğu için önemsesen iyi olur dedi.bende 1 yıla yakın zamandır lok lok sesiyle  kullandım aracı.içime kurt düştü gittim ustaya.sorunu anlatınca aks kafasında olabilir dedi.test sürüşü yaptık.tam sağ ve tam sol yaparak dönüşler yaptı ses çıkmadı.bende biraz hız olması lazım 40 falan gibi o zaman çıkıyor dedim.merak etme birşey olmaz bu şekilde devam et dedi sesler artınca tekrar konuşuruz dedi.zaten bazı forumlarda ustanın dediği gibi okumuştum. böyle kullanıyordum şimdi kafam rahatO0bu konu da fikriniz varsa tabi okumaktan zevk duyarım.8)

birde bizim aks lar 19 veya 21 dişli oluyormuş onu tespit edip öyle istersiniz parçayı bilgilerinize....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selektör sıkıntısı benim 626ta da mevcuttu. Kolu söktüm içinde ufak bir plastik parça pim gibi yerinden çıkmıştı. Onu yerine takınca düzelmişti

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Aracımın aks kafasını değiştirmeye karar verdim,parçada buldum lakin 19 veya 21 dişli oluyormuş. fakat bunu öğrenmek için illa ustanın sökmesi mi gerekiyor.?Faklı bir yöntemle mesela şaşe numarasıyla falan öğrenme imkanımız var mı? Yoksa araç 2 3 gün tamirhanede yatmak durumunda kalabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Yılmaz D. :

Aracımın aks kafasını değiştirmeye karar verdim,parçada buldum lakin 19 veya 21 dişli oluyormuş. fakat bunu öğrenmek için illa ustanın sökmesi mi gerekiyor.?Faklı bir yöntemle mesela şaşe numarasıyla falan öğrenme imkanımız var mı? Yoksa araç 2 3 gün tamirhanede yatmak durumunda kalabilir...

Bu durum konusunda belki @okkko Okan bilgi sahibi olabilir. Eğer öyleyse zaten senden şase numaranı alıp yardımcı olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...