Jump to content

TüvTürk'ten Geçemedik :(

Oziyal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet aracı muayeneye soktum fakat eksikler çıktı geçiremedik pek zorlayacak bir şey yok aslında en kısa sürede halledip tekrar muayeneye sokacağım artık

Bulunan kusurlar şöyle:

1.       Ağır Kusur          Yakıt/gaz deposu: ömrü ilgili mevzuatta belirtilen süreyi aşmış

2.       Ağır Kusur          Ön Sol Rotil: boşluk var

3.       Hafif Kusur         Motor no: okunamıyor

4.       Hafif Kusur         Fabrika tip etiketi : eksik veya yanlış bilgiler var

5.       Hafif Kusur         Tahrik mil(leri) : toz körükleri hasarlı

6.       Hafif Kusur         Gaz sızdırmazlık raporu yok

7.       Hafif Kusur         Lpg/Cng yakıt sistemi: regulatör üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor

8.       Hafif Kusur         Egsoz: hasarlı

9.       Hafif Kusur         Motor : yağ kaçakları var

10.   Hafif Kusur         Şanzıman: yağ kaçakları var

11.   Hafif Kusur         İlk yardım çantası :içindekiler eksik

12.   Hafif Kusur         Direksiyon dişli kutusu- toz körükleri: hasarlı

13.   Hafif Kusur         Sinyal lambaları rengi hatalı

14.   Hafif Kusur         Akü bağlantısı : gevşek

15.   Hafif Kusur         Akü bağlantısı: artı kutup başı üzerinde koruma yok

16.   Hafif Kusur         Lastikler: yüzey çatlamalar mevcut

17.   Hafif Kusur         Lastik profil derinliği: lastik sürtme yüzeyi aynı oranda aşınmamış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalçın muayeneyi geçemediğine sevindim. :D

Ve hemen açıklama getireyim ki, yanlış anlaşılmalara mahal vermeyeyim.

Her işte vardır bir hayırdan yola çıkayım...

Sonuç itibari ile tüm bu ortaya çıkan ağır ve hafif kusurlar, senin ve canlarını taşıdığın ailen için hayıra işaret. Bu vesile ile görmediğin, bilmediğin yada zamansızlıktan ertelediğin işlemleri bir an önce öne çekmiş olacaksın.

Tüvtürk muayenelerinin dahada detaylandırılmasından yanayımdır hep. Tabi işlerini layığı ile yaptıkları sürece, tüm bunlar bir anlam ifade eder. 

Geçmiş olsun ve sana kolay gelsin.

Yapabilecek bir şeyimiz olursa bizler buradayız.

Kolay gelsin.:tey:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun abi. bu işletmeyle uğraşmak, ilgili birine ulaşıp derdini anlatmak gerçekten çok zor. bir çeki demiri yüzünden 1 hafta uykularımı kaybettirdiler bana.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle katılıyorum @İlhan  aslında kusurlar normal bence bu yaştaki arabaya tüpün tarihini unutmuştum çok normal, bir tek rotil boşluğu sürpriz oldu diğerleri hafif kusur ve rotil boşluğu yapılsın diye götürdüğümde onlarada baktıracağım 

1.       Ağır Kusur          Yakıt/gaz deposu: ömrü ilgili mevzuatta belirtilen süreyi aşmış /Tüp değişecek problem yok

2.       Ağır Kusur          Ön Sol Rotil: boşluk var /Ustaya göstereceğim problem yok

3.       Hafif Kusur         Motor no: okunamıyor / Bunu anlamadım bende ayrıca bakacağım

4.       Hafif Kusur         Fabrika tip etiketi : eksik veya yanlış bilgiler var / bunuda anlamadım neler yanlış veya eksik

5.       Hafif Kusur         Tahrik mil(leri) : toz körükleri hasarlı /Ustaya göstereceğim problem yok

6.       Hafif Kusur         Gaz sızdırmazlık raporu yok / Tüp değişince olacak ( bence ağır kusur olmalı )

7.       Hafif Kusur         Lpg/Cng yakıt sistemi: regulatör üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor / Motoru yıkatmıştım sanırım etiket çıktı

8.       Hafif Kusur         Egsoz: hasarlı / Değişmesi gerekli

9.       Hafif Kusur         Motor : yağ kaçakları var /Ustaya göstereceğim problem yok

10.   Hafif Kusur         Şanzıman: yağ kaçakları var /Ustaya göstereceğim problem yok

11.   Hafif Kusur         İlk yardım çantası :içindekiler eksik / Neler eksik bilmiyorum

12.   Hafif Kusur         Direksiyon dişli kutusu- toz körükleri: hasarlı /Ustaya göstereceğim problem yok

13.   Hafif Kusur         Sinyal lambaları rengi hatalı / Turuncu üst plastik kırıldı sarı yanıyor bir tanesi sanırım ondan

14.   Hafif Kusur         Akü bağlantısı : gevşek / Bakarım

15.   Hafif Kusur         Akü bağlantısı: artı kutup başı üzerinde koruma yok / yaparız bir koruma

16.   Hafif Kusur         Lastikler: yüzey çatlamalar mevcut / Lastiklerin son senesi zaten yazlıkları çıkarınca seneye yenileyeceğim 

17.   Hafif Kusur         Lastik profil derinliği: lastik sürtme yüzeyi aynı oranda aşınmamış

7 dakika önce, Mehmet Özdemir :

geçmiş olsun abi. bu işletmeyle uğraşmak, ilgili birine ulaşıp derdini anlatmak gerçekten çok zor. bir çeki demiri yüzünden 1 hafta uykularımı kaybettirdiler bana.

Sağol  @Mehmet Özdemir @İlhanında dediği gibi işlerini layıkıyla yapmalılar ve gereksiz şeylerle uğraşmamalılar bencede 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Oziyal :

Kesinlikle katılıyorum @İlhan  aslında kusurlar normal bence bu yaştaki arabaya tüpün tarihini unutmuştum çok normal, bir tek rotil boşluğu sürpriz oldu diğerleri hafif kusur ve rotil boşluğu yapılsın diye götürdüğümde onlarada baktıracağım 

Dile kolay 25 yıllık bir otomobilden bahsediyoruz. Japon markalarını bu sebepten seviyor ve saygı duyuyorum.

Aynı yaş ve aynı km'lerdeki bir Fransız otomobili ile mukayese ettiğimizi düşünsene !

Maşallahı var diyebiliriz... :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, İlhan :

Dile kolay 25 yıllık bir otomobilden bahsediyoruz. Japon markalarını bu sebepten seviyor ve saygı duyuyorum.

Aynı yaş ve aynı km'lerdeki bir Fransız otomobili ile mukayese ettiğimizi düşünsene !

Maşallahı var diyebiliriz... :nazar:

Hiç düşünmeyeyim @İlhan :) Aman diyeyim ben halimden memnunun :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...