Jump to content

Rötuş Boyasının Yıkamada Kalkması

İsmetoguz7
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaşlar,

Ayın 15 inde aracıma hem bakım yaptırdım hemde tamponda ufak bir sürtmeden ötürü boya kalkması vardı. Neyse rötuş işlemi kötünün iyisi derecede yapıldı. Çok memnun kalmasamda eskisine göre daha iyi  oldu. İşlem sonrası bana bir gün kesinlikle su değmemesi gerektiği söylendi. Bende biraz pimpirikli biri olduğum için bir gün değil tam 3,5 gün ne su ne başka birşey olmamasına dikkat ettim. 3,5 gün sonunda aracımı kendim köpük ve tazyikli su ile yıkadığımda yapılan bütün rötuş boyasının ortadan kalktığını ve hiçbir boya kalıntısı dahi kalmadığını gördüm.

Daha önce buna benzer bir durum yaşayan var mıdır? Bu rötuş boyası böyle bir yıkamada kalkacak birşey midir? Ki bütün işlmeler yetkili serviste yapıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, ismetoguz7 :

Selam arkadaşlar,

Ayın 15 inde aracıma hem bakım yaptırdım hemde tamponda ufak bir sürtmeden ötürü boya kalkması vardı. Neyse rötuş işlemi kötünün iyisi derecede yapıldı. Çok memnun kalmasamda eskisine göre daha iyi  oldu. İşlem sonrası bana bir gün kesinlikle su değmemesi gerektiği söylendi. Bende biraz pimpirikli biri olduğum için bir gün değil tam 3,5 gün ne su ne başka birşey olmamasına dikkat ettim. 3,5 gün sonunda aracımı kendim köpük ve tazyikli su ile yıkadığımda yapılan bütün rötuş boyasının ortadan kalktığını ve hiçbir boya kalıntısı dahi kalmadığını gördüm.

Daha önce buna benzer bir durum yaşayan var mıdır? Bu rötuş boyası böyle bir yıkamada kalkacak birşey midir? Ki bütün işlmeler yetkili serviste yapıldı.

Benim araçta da çok  ufak taş izinden kaynaklı rötuş var ama çıkmadı. ben kendim yapmıştım hatta.

Acaba uygulama yapmadan önce zemini iyice yağ ve kirden arındırmadılarmı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, sarioglu.burhan :

Benim araçta da çok  ufak taş izinden kaynaklı rötuş var ama çıkmadı. ben kendim yapmıştım hatta.

Sizinde tampon gibi plastik yüzeyde miydi rötuş boyası ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 minutes ago, sarioglu.burhan said:

Açıkcası bende kendim yapmayı düşünüyorum çok batıyor çünkü gözüme. Piyasada olan rötuş kitlerini falan inceliyorum. Siz nasıl bir uygulama yaptınız? Bir kit falan kullandınız mı acaba? Renk dahi tutmamıştı çünkü rötuşta. En azından rengini doğru bir yerden temin etmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, İlhan :

Sizinde tampon gibi plastik yüzeyde miydi rötuş boyası ? 

Benden önceki sahibi arka plastik tampona yapmış o duruyor hala bende ön kaputa yaptım

15 dakika önce, ismetoguz7 :

Açıkcası bende kendim yapmayı düşünüyorum çok batıyor çünkü gözüme. Piyasada olan rötuş kitlerini falan inceliyorum. Siz nasıl bir uygulama yaptınız? Bir kit falan kullandınız mı acaba? Renk dahi tutmamıştı çünkü rötuşta. En azından rengini doğru bir yerden temin etmek istiyorum.

15 dakika önce, ismetoguz7 :

Renk olayı sıkıntı biraz ben standox diye bir firmadan aldım. Kit değil sadece boyayaı aldım. Kitlerde var 2 kkatı fiyata ama ne kadar etkili bilmiyorum

Boya sedefli kırmızıydı ama gelen boya aynı ton değildi çok ufak bir yer olduğu için göze batmıyor metalin görünmesinden iyidir dedim ve boyadım..

2 gün sonra üzerine pasta ve cila yaptım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, sarioglu.burhan :

Benden önceki sahibi arka plastik tampona yapmış o duruyor hala bende ön kaputa yaptım

Sizin araçtaki durumun açıklaması bence şu şekilde.

- Boyanın plastik ve sac yüzeye tutunma dirençleri farklıdır.

- 2.Nesil ve 3.Nesil Mazda 3 boya farkları. 3.Nesil Mazda 3'lerde boya konusunda genel bir şikayet var zaten. Daha doğrusu günümüzün yeni nesil tüm otomobillerde bu sıkıntı var gibi. "Su Bazlı" otomobil boyaları...

- Yıkama şekli..Suyun tazyiki-basıncı ve hangi mesafeden uygulandığı..

Sonuç itibari ile Rötuş boya geçici görsel çözüm sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tazyikli su deyip geçmeyin hiç onu elinize doğrulttunuz mu taş carpıyormuş gibi yapıyor. Duştaki gibi ince püskürtmeli yapınca da iğne batıyormuş gibi yapıyor. Rötuşlu bölgeyi geçtim normal boyada bile dikkatli sıkılması lazım. Bende Gardener'in basınçlı püskürtme ucu var, araca 90 derece açıdan tutamuyorum, resmen kaportayı yamultacakmış gib sert carpıyor, camur falan varsa eğik açıdan tutuyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, revivo73 :

Tazyikli su deyip geçmeyin hiç onu elinize doğrulttunuz mu taş carpıyormuş gibi yapıyor. Duştaki gibi ince püskürtmeli yapınca da iğne batıyormuş gibi yapıyor. Rötuşlu bölgeyi geçtim normal boyada bile dikkatli sıkılması lazım. Bende Gardener'in basınçlı püskürtme ucu var, araca 90 derece açıdan tutamuyorum, resmen kaportayı yamultacakmış gib sert carpıyor, camur falan varsa eğik açıdan tutuyorum.

+1

Kesinlikle katılıyorum abi. Özellikle tampon gibi plastik yüzeydeki boyalara zarar verebiliyor. O yüzden aracımızı her önümüze gelen yıkamacılarda temizletmemek lazım. Boyaya verdiği zararı geçtim, benim geri görüş kameramı kopardılar. Plakalıklara bile zarar verebiliyorlar. Uzun süreli, yakın mesafeden tazyikli su, seninde dediğin gibi aracın her yerine zarar verebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 minutes ago, İlhan said:

+1

Kesinlikle katılıyorum abi. Özellikle tampon gibi plastik yüzeydeki boyalara zarar verebiliyor. O yüzden aracımızı her önümüze gelen yıkamacılarda temizletmemek lazım. Boyaya verdiği zararı geçtim, benim geri görüş kameramı kopardılar. Plakalıklara bile zarar verebiliyorlar. Uzun süreli, yakın mesafeden tazyikli su, seninde dediğin gibi aracın her yerine zarar verebilir.

Dediklerinize katılıyorum. Tazyikli suyun boyaya zarar verdiğini zaten aracı almadan önceden birçok yerde okuduğum için çok dikkatli ve ciddi bir mesafeden yapıyorum. Kesinlikle dik açı olmadan ve minimum bir metre mesafe koyuyorum. Belki daha daha bile fazladır aradaki mesafe. Yine de buna rağmen ki bahsettiğim rötuş yapılan yerde öyle taş atması değil bariz sürtme izi hiç boya lekesi izi bile kalmaması enteresan geliyor bana. Sanki sulu boya sürülmüş yıkanınca çıkmış gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle bir şey olmaması lazım daha geçen gün kendim arka tamponuma ki pilastik tamponum ve sağ arka kapı sacımda azcık biyerde çizik vardı oto boyası yapan nalbıra gidip aracın kapısında yazan boya rengine göre boya yaptırdım eve gidip kendim uyguladım 2 gün sonra yıkattım oto yıkamacıda rötüş boyasına hic bir şey olmadı ve aynı renk aracın boyasıyla sizin boyada bi sorun var bence

GALAXY J7

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkcası benim anlamadığım da ve sebebini merak ettiğim konu da bu. Neden ve nasıl bu boya kalkar?İster plastik aksam ister sac kısmı olsun. Boya öncesi yeterli temizlenmediği için mi veya boya gerçekten boya değil miydi? Kızdığım nokta da bu işlemi gidip sanayide bir yerde veya kendim yapmamış direkt olarak serviste yaptırmış olmam. Kayıtlara da rötuş yapıldığı girdi. Hadi bu çok mesele değil de yetkili servisin işlemi bu şekilde yapmış olması konusunda canım sıkıldı açıkcası.

Artık kendim boya kardırıp kendim yapacağım sonuçları da paylaşıyor olurum. Ancak bayram sonrasını bulur herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, ismetoguz7 :

Açıkcası benim anlamadığım da ve sebebini merak ettiğim konu da bu. Neden ve nasıl bu boya kalkar?İster plastik aksam ister sac kısmı olsun. Boya öncesi yeterli temizlenmediği için mi veya boya gerçekten boya değil miydi? Kızdığım nokta da bu işlemi gidip sanayide bir yerde veya kendim yapmamış direkt olarak serviste yaptırmış olmam. Kayıtlara da rötuş yapıldığı girdi. Hadi bu çok mesele değil de yetkili servisin işlemi bu şekilde yapmış olması konusunda canım sıkıldı açıkcası.

Artık kendim boya kardırıp kendim yapacağım sonuçları da paylaşıyor olurum. Ancak bayram sonrasını bulur herhalde.

Tamponlarda boyama öncesi plastik yapıştırma astarı kullanılıyor. Bu sayede boya dökülüp soyulmamış oluyor. Bu astar olmaksızın rötuş boyası yapıldığı için yapışmamış ve kolaylıkla çıkmıştır zannedersem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• ishilra
      Yazan: ishilra
      Merhabalar,
      Resimlerde goruldugu gibi ufak bir kaza yaptim (kaldirimi gormeyip, hafifce ustune ciktim).
      Kaskoya yaptirip yaptirmama konusunda kararsizim. Hem cikacak hasar kaydini dusunuyorum, hem de kaskoyu deldirip deldirmeme konusunu. Yetkili servisle gorustum, 3000+ cikabilir dediler. Eger bu isi uygun fiyata ve guzel bir sekilde yapabilecek bir usta tavsiyesinde bulunursaniz cok sevinirim.
      Not: 2 fotografta goruldugu uzere sag on lastigin ustundeki kisimda da ufak bir yamulma - esneme var.
      Tesekkurler simdiden.

• ErginGirgin
      Yazan: ErginGirgin
      Herkese iyi günler dilerim. Tek taraflı ufak bir kaza geçirdim. Geri manevra yaparken araca yakın bir beton kalıp ön tamponuma zarar verdi. Servise götürdüm ve yarın tarafıma dönüş yapacaklar. İstanbul bölgesinde ikamet ediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bu arada far yıkama hortumu da koptu. Ortalama maliyet ve yol izleme sürecinde sizlerin görüşleri benim için önemlidir.

• doganayomer
      Yazan: doganayomer
      Kavşakta dönemeyen bir arkadaş arka soldan tampona çarptı, ilk başta sadece tok diye bir ses geldi dönüp baktığımda bana uzun uzun korna çalıyordu  duramayan çarpan kendisi birde üstüne laf yedik.  Tutanak tutalım dedim hasara bakalım öyle tutalım dedi, baktık bizde bir şey yok karşı araba biraz hasarlı ben razıyım helalleşelim gidelim dedi. Ve gittik.

• UtkuSaray
      Yazan: UtkuSaray
      Arkadaşlar Merhaba,
      2. Nesil Mazda 3 Beyaz Sedan üzerine krom kırmızı kaplama yapsam sizce nasıl olur ? 
      İnternette bir çok araca uygulanmış fazlasıyla örnekleri mevcut. Gayet hoş duruyor ancak mat kırmızı mı yoksa krom kırmızı mı yapsam diye kararsız kaldım.
      Fikirlerinizi bekliyorum. 
    • TylerDurden
      Yazan: TylerDurden
      Herkese merhaba,
      Geçtiğimiz ay 2014 model sedefli inci beyazı aracımızla maddi hasarlı küçük bir kaza geçirdik. Ön tampon şoför tarafı biraz hasar gördü, aracı kasko deldirerek yaptırmaya karar verdik. 11 Martta servise götürdüm aracı, 12 martta eksper aracı gördü, ızgarayı çevreleyen mikelaj ve sis farlarının perçinleri aynı gün sipariş geçildi. Tampon ise onarılıp boyanacaktı. Parçalar 23 martta gelmesine rağmen servis aracımı 30 martta teslim aldı ve işleme başladı. 4 Nisanda aracı bana teslim ettiklerinde tamponun boyanan kısmının sedefli beyazla ilgisinin olmadığını, opak beyaz olduğunu gördüm, servis yetkilerine söyledim ama ısrarla boya koduna göre yapıldığını söylediler. Aracın üzerince gösterince tekrardan boyatabileceklerini söylediler ama araca ihtiyacım olduğu için hem de aynı servise tekrar güvenemediğim için aracı teslim aldım. Bu arada onarım da boyama da servis dışında yapılmış. Tekrar boyatma hakkım saklı mayısta 6. ay bakımına gideceğim. Mazda Türkiye'yi aradım yarın dönüş yapacaklar.
  • Yeni Oluştur...