Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Radyo Sinyali Zayıflaması

agk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

3. Nesil araçta radyo sinyalinin zayıflaması sorunu yaşayan oldu mu?

Servis normal olduğunu söylüyor ancak bence frekanslar arası ciddi bir karışma oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

google'da bir aramayla böyle bir problemden diğer kullanıcıların da şikayetçi olduklarını görebiliyoruz. aşağıdaki yorum dikkatimi çekti, sizin servisinizin aksini iddia ediyor.

Alıntı

Hey, I remembered reading this thread when it was new and I had no idea what,the issue could be, but Mazda just sent out an email pertaining to 2014 and 2015 Mazda 3s with poor radio reception.

You need to have the Tuner and Amp unit replaced due to inadequate software. Call your nearest dealer, it should be covered under new car warranty.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Aklıma gelen ilk varyant .... Arka camın kenarlarında antenin bağlantı soketleri ve kabloları var (Antenimiz camdadır) .... Belkide o soketlerde bir gevşeme yada çıkma falan olmuş olabilir mesela.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radyo frekansında bende de zayıflık var. Aracımın ilk bakımında navigasyondan sonra servise kayıt artıracağım bir konu. 3. nesil Mazda 3 Hatchbacklerde hiç değilse balık sırtı anten var. Sedan modellerinde yok. Bayi satış öncesinde, tasarımla ilgili bir durum olduğunu , radyo çekim gücünde herhangi bir kayıp söz konusu olmadığını söylemişti. İzmir'de neredeyse her frekansta radyo var. Otomatik tarama birçoğunu atlamasına rağmen manuel ayarladığım radyo frekansı da yayını zayıf alıyor. Cep telefonumda bile bu sorunu yaşamıyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Kesinlikle problem var. Ancak bana sanki güncellemeden sonra böyle oldu gibi geliyor. Sanki eskiden böyle değildi. Hiç radyo dinleyemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
Ben de aynı şeyi sorun olarak düşünmeye başlamıştım. Yazılım güncellemesi mi gerekli düzelmesi için?

Yazılım güncelleme de yaptım. Bir şey değişmiyor.

Radyo alıcısı veya antenle ilgili donanımsal bir sorun bence. Herhangi biri veya ikisi de çok güçlü değil.

Belki diğer ülkelerde radyo vericileri daha güçlü sinyaller gönderiyordur bu sebeple yeterli görmüşlerdir veya ülkemizde sinyallerin karışmasına neden olan bir etkenler vardır.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, hakbay :

Yazılım güncelleme de yaptım. Bir şey değişmiyor.

Radyo alıcısı veya antenle ilgili donanımsal bir sorun bence. Herhangi biri veya ikisi de çok güçlü değil.

Belki diğer ülkelerde radyo vericileri daha güçlü sinyaller gönderiyordur bu sebeple yeterli görmüşlerdir veya ülkemizde sinyallerin karışmasına neden olan bir etkenler vardır.

Ama ben son zamanlarda şikayet etmeye başladım. Daha öncesinde birlikte yolculuk ettiğim arkadaşlarımın bile takdir ettiği bir çekim gücü vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama ben son zamanlarda şikayet etmeye başladım. Daha öncesinde birlikte yolculuk ettiğim arkadaşlarımın bile takdir ettiği bir çekim gücü vardı.

O zaman sizin oralara jammer kurmuşlar. [emoji12]

Ben aracı yeni aldım sayılır o yüzden bu karşılaştırmayı yapamayacağım.

Yeni yazılım çıkarsa ve düzelirse o zaman anlayabileceğiz sanırım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bende de bu problem var diyebilirim. Zaten Konya'da topu topu 2-3 radyo var dinlenebilecek. Onlar da bazen bazı bölgelerde hışırtıya boğuluyor.

O yüzden radyo madyo dinlemiyorum. Dünya kadar mp3 var, Flac var. 16GB USB ile mutlu mesut yaşıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

aynı sorunu ben de yaşıyorum. servis tatmin edici cevap veremedi. ben de genelde bluetooth dan müzik dinlediğim için önemsemedim. Fakat İstanbul'da şehir içinde merkezi yerlerde bile en çok dinlenen radyo kanallarında bile cızırtılar var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.02.2017 at 19:21, Devrim Babacan :

Dünya kadar mp3 var, Flac var. 16GB USB ile mutlu mesut yaşıyorum.

Devrim bey Flac var demissiniz ama ben acamadim flac uzantili sarkilari. Siz bunu nasil cozdunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı ilk aldığımda güzel çekiyordu son zamanda iyi çekmeye başladı. Konuyu görünce sorun sadece bende olmadığını fark ettim. Yurt dışı forumları gezerken 2014 modellerde ses sistemi değişim bülteni yayınlanmış benim arabayı kapsıyor fakat orada yazılan sorunlar içinde iyi çekmeme veya çızırtı olma durumları yok. Bülteni gene ekledim. Anten bağlantısını bulup kontrol edecem en kısa zamanda.

image (2).jpeg

image-1 (1).jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yukarida bahsettiginiz FM radyo istasyonlarini net alamama sorununu sadece arabada degil, evde bile yasiyorum.  Evde Yamaha tuner ve Yamaha amplifikatör kullaniyorum.  Kaliteli cihazlara ragmen birçok defa FM istasyonlarini net dinleyemiyorum.  Emin degilim ama sanirim istasyonlarin birbirine gereginden yakin olmasi bir etken olabilir.  Radyo istasyonlari arasindaki ortalama aralik 0.2 MHz kadar.  Asagida Izmir FM radyo istasyonlarinin bir dökümü var.  Belki Izmir'de yasayan arkadaslarin isine yarayabilir.  Bu istasyonlardan 88.0 TRT Radyo 3 hiç reklam içermediginden ve çaldigi müzik nedeniyle benim ilk favorimdir.

Frekans

Radyo

87.7

Slow Türk

88.0

TRT Radyo 3

88.3

Erkam Radyo (Dini)

88.5

Radyo Kordelya (Türk Sanat Müzigi)

88.7

TRT Nagme (Türk Sanat Müzigi)

89.0

Radyo 35 (Türkçe Pop)

89.3

Alem FM (Türkçe Pop)

89.6

Show Radyo (Türkçe Pop)

89.8

TRT Nagme (Türk Sanat Müzigi)

90.0

Imbat FM (Arabesk)

90.3

Diyanet Radyo (Dini)

90.5

Number 1 FM

90.8

Süper FM (Türkçe Pop)

91.0

Uhud FM (Dini)

91.2

TRT FM

91.5

Radyo Spor

91.8

Radyo Vatan (Türkçe Pop)

92.0

TGRT FM

92.2

KRT FM Izmir (Türkü)

92.4

Meteorolojinin Sesi Radyosu

92.7

Radyo Ege (Türkçe Pop)

93.0

CNN Türk Radyo

93.3

Can Radyo (Türkü)

93.6

Bati Radyo (Türkü)

94.1

TRT Haber Radyo

94.3

Ülke TV (Haber)

94.5

Power Love (Pop)

94.7

TRT Radyo 1

95.2

A Haber

95.4

Ege FM (Türkü)

95.7

NTV Radyo (Haber)

95.9

Number 1 Türk (Türkçe Pop)

96.2

Kral FM (Arabesk)

96.5

Kordon FM (Türkçe Pop)

96.7

Polis Radyosu

96.9

Akra FM (Dini)

97.2

Metro FM

97.7

Joy FM

98.0

Radyo Fenomen

98.4

Best FM (Türkçe Pop)

98.8

Diyanet Radyo (Dini)

99.1

TRT Kent Radyo

99.3

Pal Station

99.5

Kral World Radio

99.7

Habertürk Radyo

100.0

Power FM

100.5

TRT Türkü

100.8

Radyo Ege Kampus (Türkçe Pop)

101.0

A Spor Radyo

101.3

Radyo 7 (Türkü)

101.6

TRT Türkü

101.8

Buca FM (Arabesk)

102.0

Anadolu'nun Sesi Radyosu (Arabesk)

102.3

Semerkand Radyo (Dini)

102.5

Merhaba Izmir

102.8

Bayram FM (Dini)

103.1

Virgin Radio

103.4

Romantik Türk (Türkçe Slow)

103.7

CRI Türk FM

104.0

Radyo D (Türkçe Pop)

104.3

A Haber Radyo

104.5

Risalet Radyo (Dini)

104.7

105.0

Powertürk (Türkçe Pop)

105.3

Yildiz FM (Dini)

105.5

Radyo Viva (Türkçe Pop)

105.7

Radyo Mega

106.0

Joy Türk (Türkçe Slow)

106.3

Kral Pop (Türkçe Pop)

106.5

Radyo Seymen (Oyun Havalari)

106.7

Vav Radyo (Dini)

107.0

Radyo Slowtime

107.3

Pal Nostalji (Türkçe '70 '80 ve '90 lar)

107.6

107.9

Radyo Pause (Türkçe Pop)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...