Jump to content

3.Nesil Mazda 3 İ-Stop Resetlemek

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Konuyu canlandırmış olayım Benimde aracımda İ stop calismamaya başlamıştı. sebebini bilmiyorum Anahtarın pili bitti degsitirdim bir ara ondan mı bilmiyorum. her neyse yukardaki her adımı harfiyen yaptım düzeldi teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, hmzkckl :

Konuyu canlandırmış olayım Benimde aracımda İ stop calismamaya başlamıştı. sebebini bilmiyorum Anahtarın pili bitti degsitirdim bir ara ondan mı bilmiyorum. her neyse yukardaki her adımı harfiyen yaptım düzeldi teşekkür ederim 

Dün Düzeldi ama bugün yine çalışmadı i stop ekranda  kontrol ettigimde mavi yanmiyor aküde. neden olabilir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akü voltajı düşükse de çalışmayabiliyor.  Bu araç içindeki 12V soketine takılan küçük dijital voltaj ölçerler var.  Ben bir zamanlar almıştım.  Online sitelerde satılıyor.  Size de öneririm.  Her araca gerekli.  Sizde yoksa onlardan alın.  Hiç değilse akü voltajını bilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, AKayhan :

Akü voltajı düşükse de çalışmayabiliyor.  Bu araç içindeki 12V soketine takılan küçük dijital voltaj ölçerler var.  Ben bir zamanlar almıştım.  Online sitelerde satılıyor.  Size de öneririm.  Her araca gerekli.  Sizde yoksa onlardan alın.  Hiç değilse akü voltajını bilirsiniz.

Hocam dün ölçtürdüm değerler normal. Akü hemen devreye girmiyorsada acaba 4 5 km sonra mi girecek  denemedim. En son peşini birkacagim zaten tasarruf sağlamadığı sonucuna varmışlar grupta benim sorunun aynısını yaşayanlar var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

akünüzü değiştirin, sorun çözülecektir. sizdeki orijinal akü mü değil mi bilmiyorum ama ben daha 4 yaşındaki aküde benzer sorunlar yaşamış değişince sorunu kökten çözmüstüm. hangi aküyü alacağınız hususunda konusu muhtemelen forumda mevcuttur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.03.2023 at 01:44, Katil Balina :

akünüzü değiştirin, sorun çözülecektir. sizdeki orijinal akü mü değil mi bilmiyorum ama ben daha 4 yaşındaki aküde benzer sorunlar yaşamış değişince sorunu kökten çözmüstüm. hangi aküyü alacağınız hususunda konusu muhtemelen forumda mevcuttur.

Mutlu akünün EFB olani starstop destekli olan. cok ilginç yine resetledim gun boyu çalıştı starstop. ertesi gun yine yok LÜTFEN YARDIMCI OLUN AKU 2020 ÜRETİM ÖLÇÜMLERİ NORMAL 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Leanback :

Akünün çekim değerleri normal olabilir ama i-stop başka parametrelere de bakıyor. Aracınızı çok kısa mesafe mi kullanıyorsunuz?

Genelden ise git gel yaparım 3- 4 km bazende 1 hafta binmedigim oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin probleminiz aküde. Bu araçlara kısa mesafe kullanımda akü dayanmıyor, çoğu araca dayanmıyor artık. Test cihazına takıp bakıyorsunuz 12v üstü görünce tamam deniyor da, bir veya bir kaç hücrede sülfastlaşma başlamış oluyor, girmiyor devreye sistem. Değiştirdiğiniz gibi düzelecektir. 

İşe git gel 3-4km yapılan yolda start-stop devreye girmese daha iyi. Hiç bir tasarrufunuz yok, motor kapandığı için ısınmasını engelliyorsunuz ve aküye zararınız var. Zaten bu Mutlu akülerin gideceği de 3 sene, bende de aynı akü var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, Leanback :

Sizin probleminiz aküde. Bu araçlara kısa mesafe kullanımda akü dayanmıyor, çoğu araca dayanmıyor artık. Test cihazına takıp bakıyorsunuz 12v üstü görünce tamam deniyor da, bir veya bir kaç hücrede sülfastlaşma başlamış oluyor, girmiyor devreye sistem. Değiştirdiğiniz gibi düzelecektir. 

İşe git gel 3-4km yapılan yolda start-stop devreye girmese daha iyi. Hiç bir tasarrufunuz yok, motor kapandığı için ısınmasını engelliyorsunuz ve aküye zararınız var. Zaten bu Mutlu akülerin gideceği de 3 sene, bende de aynı akü var.

Bu şekilde devam edeyim diyorum varsın çalışmasın i- stop. akünün uretim yili 2020 olduğu için degstirmek istemiyom sulfatlassada şuan başka sorun cikarmadi bana.  cok teşekkür ederim. Sizin arac ne hocam hangi ildesiniz Konyali yok mu yav :)) araci alali 3 4 ay oldu çok memnunum dünde falken lastik aldım bakalım memnun kalacak mıyız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de i-stop'ın özellikle kısa mesafelerde kayda değer bir tasarruf sağlamayacağına inanıyorum.  Normalde motor soğuk iken i-stop devreye girmemesi gerekir ama benim gözlemime göre bazen soğuk motorda bile i-stop devreye girebiliyor.  Ben evden çıktıktan sonra özellikle kışın motorun ısındığına emin olana dek araç durduğunda debriyaja basarak i-stop'ın devreye girmesini önlüyorum.  Benim için böyle kısa mesafede akünün durumu minik benzin tasarrufundan daha önemlidir.  Dolayısıyla bunu iyi tartmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Konuyu canlı tutmakta fayda var :)  Ben bu i-stop'un neye göre çalıştığını anlamadım. Benimki de bir giriyor bir girmiyor. Aküyü değiştirsem fayda eder mi. Ama eğer aküde de problem yoksa neden boşa değiştireyim diye düşünüyorum. Sadece i-stop devreye girip çıksın diye akü değiştirmek çok makul gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Serdar74 :

Konuyu canlı tutmakta fayda var :)  Ben bu i-stop'un neye göre çalıştığını anlamadım. Benimki de bir giriyor bir girmiyor. Aküyü değiştirsem fayda eder mi. Ama eğer aküde de problem yoksa neden boşa değiştireyim diye düşünüyorum. Sadece i-stop devreye girip çıksın diye akü değiştirmek çok makul gelmiyor.

Arkadaslar benim çalışmıyordu işim gereği istanbula gittim 2 gun yogun trafikte kullandım dönüşte çalışmaya başladı. Akü degistirmeyin ölçüm yapın değerleri yüksekse hiç gerek yok. benim tespitim kisa mesafeli kullanimda istop devredisi kalıyor akü kendini toplayana kadar çalışmıyor. Bir İstanbul trafigi bir uzun yol benim istopu calistirdi 😄

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...