Jump to content

Mazda CX-5 17'' - 19'' Jant Tercihi

Batuhan79
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

Ülkemizde CX-5'ler standart olarak 19'' jant ile geliyor. Ancak bu şekilde yanak yüksekliğinin bir 4x4 için düşük olması bende endişe yaratıyor. Aracı haftasonları engebeli arazilere sokan biriyim. Düşük yanak oranı ile yürüyen aksama zarar vermek istemem.

Yabancı forumlarda da kaba araştırma yaptığımda herkesin 17'' tavsiye ettiğini gördüm. Kış lastiği alma arifesinde jant ile birlikte mi lastik alsam diye düşünmeye başladım.

hatta 18'' önerende az değil.

17'' jantlar ile sürüş konforu artacaktır. Otoyolda yüksek hızda sürüş yetenekleri düşecek olsada benim için bu o denli önemli değil.

Bu konuda sizlerin görüşleri nedir?
Orjinal 17'' jantlar nasıldır yoksa piyasadan araştırıp mı alınmalı?
Son olarakta lastik önerisi varmıdır?

Örnek bir kullanıcı  245/65/17 lastik almış

aa5b9c449359fd01421eba131d67b16b.jpg

2b492d8fcb2072dd8a99094dc9afc9aa.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17" görüntüyü bozacak olsa da kış lastiği veya arazi lastiğinde konforu arttıracağı gibi fiyat açısından da avantaj sağlayacaktır. Yaz - Kış iki set lastik kullanacaksan bence 17" jant çok daha mantıklı bir tercih olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelde otoyol dışında Cx-5 kullanıcıları hep 17'' lastik önermiş. Ülkemizin yollarının durumu göz önüne alındığında 17'' en mantıklı seçenek olarak duruyor. 

Goodyear Wrangler AT/SA+ 235/65R17 108T XL çok başarılı bir lastik olarak gösteriliyor, karda, çamurda, asfaltta, arazide hep kabul edilebilir güzel performans sergilemiş. Sadece buzda başarımı düşmüş.

17'' jant alma kararı verdim. Lastikte son kararı bayramdan sonra vereceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 minutes ago, Burak said:

Fazla dişli değil mi bu ? Bu lastik ile otoban biraz sesli olur diye düşünüyorum.Bunu tercih ediyorsan anlaşılan haftasonları hep dağ bayır dolaşacaksın @Batuhan79

Evet öyle gözüküyor ancak desibel değeri 71 olarak gösterilmiş,

örneğin Nokian Hakkapeliitta R2 SUV'nin ses değeri ise 72 yani daha sesli.

Buradan yorumlara bakabilirsiniz. Islak zeminde ise Nokian'dan daha iyi tutunma sergiliyor.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Wrangler-AT-SA.htm

Arazi olayına gelirsek, elbette sık sık dağ taş gezmiyorum ancak bazen haftasonları kaçamaklar yapıyorum. Yaptığım araştırmalar -yanılıyorda olabilirim- bu lastik ile sadece yakıt tüketiminde %1-2 gibi artış olabilecek iken farklı koşullarda daha iyi performans alabileceğim. Zaten otoyolda 180 ile gitme gibi huyum yoktur. Ama bir gezide bir yere girince de kalmak istemem. Asfalt dışına çıkıp göletlere vb yerlere gitmeyi seviyorum, bu sebep ile bu tarz lastik düşünüyorum. Yani ciddi kaybım olmayacak ise neden olmasın diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nokian hakkapeliitta r2 ağır kış lastiği olarak geçiyor. Hız limiti 160 ve çok yumuşak bir lastik.

Wrangker At kış lastiği değil bildiğim kadarıyla farklı kategoride. 

Kışın nokianın yaptığı işleri wrangler yapamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar CX-5'im için 225 55 R19 ölçüsünde Nokian WR SUV 3 kış lastiği aldım. İki gündür kullanıyorum. Konfor ve ses anlamında bir sıkıntı yaşamadım. Ancak lastiğin kış performansını merak ediyorum.

Nokian-WR-SUV-3.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

O mesajları gözden kaçırmışım. Ben 17'' Jant'a geçtim. 235 65 17 lastik aldım.

Aracı test amaçlı çamura ve kuma soktum. Video'ya almak çok geç aklıma geldi, bu sebep ile kısmi video var.

Arazide 17'' çok konforlu, çok mesut oldum. 225 yerine 235 tercih etmem ile yarım cm aracı yükseltmiş oldum. Ancak değişiklik kabuller çerçevesinde, yani hissedilir bir dezavantajı yok.

Bence 17'' Jant gayet hoş durdu

DSCF7052.jpg

Bu çukuru görmedim, aracın içinde sağdan sola savruldum, tampon sürttü ama ucuz yırttım bir hasar oluşmadı. Resimden belli olmasada ciddi büyük bir çukur.

20161120_131407450_iOS.jpg20161120_131446007_iOS.jpg20161120_124054782_iOS.jpg20161120_121641218_iOS.jpg20161120_121438953_iOS.jpg20161120_124051147_iOS.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...