Jump to content

Mazda RX-8 Radyo Sorunsalı

MrKzyl
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beyler yanlış biliyosam kusruma bakmayın ama bildiğim kadarıyla 2006 rx8 lerin radyolarında usb girişi olmuyo alternatif bi dijital radyosu var mı yani normal radyolar için kalıbı yok bildiğiniz ankarada yeni bi radyo montajlatabilir miyim?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Internette satilan aparatlar var radyonun arkasina girişini takıyorsun diğer ucunda ise USB SD CARD VE AUX girişi oluyor onuda torpidoya yada istedigin yere sallarsın ve istedigin muziği dinleyebilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@BigSexy 'nin dediği gibi, Mazda'ya uyumlu aparat ile SD card ve aux çıkışlar sağlanabiliyor. Örneğin şu : https://www.aliexpress.com/item/USB-SD-SDHC-MP3-AUX-In-Wechsler-CD-Adapter-Mazda-2-3-5-6-323-626/1239438485.html

Fiyatı $85 ve oldukça kaliteli üretim ve USB çıkışı da sağlıyor. Tek dezavantajı CD changer soketine takıldığı için CD changer sisteminin devre dışı kalması. CD çaların arkasındaki CD changer soketine takılıyor ve MP3 klasör ve şarkı değiştirme CD çalar üzerindeki CD ve track change butonlarıyla yapılıyor, yani CD çalar rahatlığında kullanıorsun ve dolayısıyla direksiyon üzerindeki CD track change butonları da kullanılabiliyor. Kablosu arkadan torpidoya uzatılıp USB bellek veya SD kart oradan takılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu 10.1 olayına halen çözüm yok herhalde. Tek çözüm usb değil de aux ile kullanmak herhalde. Aux da farketmediğini duydum bir tane sipariş ettim de ne zaman gelirse artık. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, revivo73 :

@BigSexy 'nin dediği gibi, Mazda'ya uyumlu aparat ile SD card ve aux çıkışlar sağlanabiliyor. Örneğin şu : https://www.aliexpress.com/item/USB-SD-SDHC-MP3-AUX-In-Wechsler-CD-Adapter-Mazda-2-3-5-6-323-626/1239438485.html

Fiyatı $85 ve oldukça kaliteli üretim ve USB çıkışı da sağlıyor. Tek dezavantajı CD changer soketine takıldığı için CD changer sisteminin devre dışı kalması. CD çaların arkasındaki CD changer soketine takılıyor ve MP3 klasör ve şarkı değiştirme CD çalar üzerindeki CD ve track change butonlarıyla yapılıyor, yani CD çalar rahatlığında kullanıorsun ve dolayısıyla direksiyon üzerindeki CD track change butonları da kullanılabiliyor. Kablosu arkadan torpidoya uzatılıp USB bellek veya SD kart oradan takılıyor.

o olayı duymuştum fakat biraz daha modernleştirmeye çalışıp şu attığım tarz bişey alıp içine radyo taksak acaba bi problem olur mu onu düşünüyorum ben sonuçta bu parçayı boyayıp arabanın içini daha renkli hale getirebiliriz https://tr.aliexpress.com/item/Car-DVD-CD-Radio-Stereo-Fascia-Panel-Frame-Adaptor-Fitting-Kit-For-Mazda-RX8-4744/32237105220.html?spm=2114.49010408.3.35.qqCF88

MA-008-Top-Quality-font-b-Radio-b-font-Fascia-for-font-b-MAZDA-b-font.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@MrKzyl  o parça anlaşıldığı kadarıyla orjinal CD çalar yerine standart teyp takılmasını sağlıo. Öyleyse bana şahsen uymaz cunku orj CD çalar mp3 desteği olmamasına rağmen görüntü ve estetik olarak cok iyi bu şey ile o estetik gidecek. Açıkçası kendim RX-8 series I 'in bu mp3 eksikliğine alıştım. Bir de Mac bilgisayarımdaki arşivimden 80dk'lık CD-R Audio basıyorum bir CD'ye 25 parça sığabiliyor ve 5 CD o şekilde 150'ye yakın şarkı arşivimi RX-8 e taşımış oluyorum

17 saat önce, zoptrik :

Bu 10.1 olayına halen çözüm yok herhalde. Tek çözüm usb değil de aux ile kullanmak herhalde. Aux da farketmediğini duydum bir tane sipariş ettim de ne zaman gelirse artık. 

10.1 olayı nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.ebay.com/itm/Car-Audio-MP3-USB-Interface-Aux-Adapter-For-Mazda-3-323-6-CX-7-RX-8-MPV-MX-5-/131551751230?fits=Make%3AMazda|Model%3ARX-8&hash=item1ea1186c3e:g:V7gAAOSwKfVXIG3a&vxp=mtr

Linktekine benzer bütün cihazlardaki ifadede şunu diyor: 

Compatibility Notice: 

1, Not compatible with Navigation radios.

2, Not all Mazda 6 supports external CDC connection, internal modification might be needed; Mazda 6, produced from Nov. 2003 to Sep.

2005, needs to solder a jumper or a 0-ohm chip register on location L716 in its head unit.

3, RX-8 radio firmware version must be v9.55 or later, v10.1 and v9.81 not supported. (Note to check the radio firmware is available).

4, Not compatible with new mazda models with Can-bus

Benim radyonun versiyonu 10.1 ve bu cihaz takılamıyor. 22 dolara sd kart takıp gezmek isterdim doğrusu. Yabancı forumlardan da araştırdım, teybi değiştirmek en mantıklı çözüm diyorlar. Mazda 6 daki "jumper" gibi bir çözüm de üretilmemiş. İşin acaip yanı R3 e de takılamıyor sadece s1 in yukarıdaki 3 versiyondan biri olmayanına takılabiliyor. 

@revivo73 bir de sen baksan belki benim ingilizcem yetmemiştir gözümden bir şeyler kaçmıştır. Merakla bekleyeceğim :D

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@zoptrik benim aliexpress ten önerdiğim $85'lik cihaz radyo firmware'ine bakmadan calışıyor.  senin önerdiğim $25'lik cihaz firmware seçio. yabancı forumlarda bayağı doğru bakmışsın hakkaten radyo firmware güncellenemiyor, değiştirin diyorlar ancak bu tabi ki standart öneri yoksa her cihazın firmware i güncellenebilir ancak bir tek şartla: firmware cihaz üzerine EPROM  / FLASH çip üzerinde ve RS-232 veya benzeri soket varsa. Bu iki şey varsa, standart dışı olsa dahi firmware güncellenebilir. Benim cihaz 2010 yapımı Series I cihazı (2010'da hırsızlık sonucu değişmiş :) Firmware'i nedir bilmiyorum ,merak ettim bir bakacağım sonra.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, revivo73 :

@zoptrik benim aliexpress ten önerdiğim $85'lik cihaz radyo firmware'ine bakmadan calışıyor.  senin önerdiğim $25'lik cihaz firmware seçio.

Sanırım gözden kaçmış, bu cihazda firmware e bakıyor.

2004-2008 RX8(see note 3)

3. RX-8 radio firmware version must be v9.55 or later, v10.01 and v9.81 not supported.
(Note to check the radio firmware is available).

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakkaten gözden kaçmış : = ) Ya bu MP3 aksesuar olayına zaten başından beri ısınamadım yani arkadan CD çıkışına tak, kabloyu torpidoya uzat falan. Nitekim Mac bilgisayarımda Audio CD yapmak cok kolay. Yeni müzik istedikçe yeni liste oluşturup diske bası seçiyorum gerisini Mac hallediyo, çıkarıp RX-8'e takıyorum mis. Açıkçası RX-8 bu tarza alıştırdı beni.

D35jav.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben nero ile audio cd basıyorum, kolaylık zaten 15 senedir var :) audio cd yi seçince iş tamam. Aracın orjinalliğinin bozulmasına ben da karşıyım.

Öte yandan benim sanırım bir projem var :) 2 gündür araştırıyorum ve sonunda 10.1 ile çalışan 2 ürün bulabildim. 60$ ve 229€ luk 2 çok farklı fiyat var. İkisi de aynı yere bağlanıyor. Benim en başından beri düşündüğüm, tape ya da md seçeneği seçildiğinde neden olmuyor bu iş dediğim mantıkla ilerlemişler. Büyük ihtimalle bu yüzden 10.1 ile çalışıyor bu sistemler.

http://www.sylfex.com/products/AuxMod/

http://4n-galaxy.de/G10_de.html

Gerçi 2 sitede eski tarihli ama irtibata geçilebilir.

Projem ise http://www.ebay.com/itm/04-05-06-07-08-Mazda-RX8-Navigation-Media-Display-Screen-OEM-LKQ-/191970651234?fits=Model%3ARX-8 bu konsollardan bir tane alıp 7 inc lik bir tablet takmak ve 3,5 mm çıkışını yukarıda linklerini verdiğim bir çıkışa bağlamak. Aynı zamanda tablete sim kart takarak online GPS ini de kullanmak. Böylece hem tabletten video izleyebilirim, dijital radyo dinleyebilirim(seneye dijital radyoya geçilmesi ile ilgili bir haber vardı) hem mp3 çalabilirim hem de sesli yönlendirme ile gps kullanabilirim.

Eğer tablete birşeyler göndermek istersem bluetooth üzerinden gönderebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sylfex 'in $60 lık ürünü daha mantıklı duruyor ve stokta var ve u.arası gönderi de yapıyor ancak ödemeyi sadece paypal la kabul edio ve paypal türkiye de yasak...

Bu arada tabi ki Nero zamanında ben de çok kullandım ancak Mac'in esprisi müzikleri dinlediğim ve listemi oluşturduğum iTunes içinden direkt bas seçeneği olması. Tabi ki bu ufak bir ayrıntı ve gerekli de değil ancak Windows/Nero 'ya konforlu ve güzel bir alternatif

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...