Jump to content

SCA Fren Diskleri

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Steel clad aluminum (SCA)  fren disklerinin uyumlu  aluminyum jantlarla birlikte kullanıldığında  , tipik dökme demir  fren disklere nazaran avantajlar sağladığı belirtiliyor. Isıyı daha iyi yaydığı için  fren pabuçlarında % 30 a varan az aşınmadan , daha kısa duruş mesafesinden ve daha az yakıt tüketiminden söz ediliyor. 

Aşağıdaki linkten konuyu ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

Selamlar.

Kaynak : http://litebrake.com/technology.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda orjinalden şaşmam. 2013'te görüntüsü daha güzel (oluklu ve boncuk kanallı ve paslanma önleyici metalik sarı yüzeyli) diye EBC marka disk taktırdım, frenlemede cııyyk diye ince bir ses yaptı. Balatalara ses soğurucu uyguladım gitti ancak daha sonra da 100km/h üstü hızlarda tekerlekler hafiften bir titreme yapmaya başladı, tahminim diskler eksen attı,  servis tekerlek balansı bozulmuştur ücretsiz ayarlarız dedi, götürmedim. Bir süre daha böyle idare edip orjinal Mazda disk alacağım, ses yok titreşim yok, sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@revivo73 Balatalar da aynı markanın balatalarımıydı ?

Ayrıca bu alaşımlı diskler, ısıyı aracın jantına daha çabuk ve daha çok ilettiklerinden dolayı, uzun rampa inişlerinde jantın aşırı ısınmasına neden olarak lastik basıncının ilave olarak  1-3 psi kadar artmasına da neden olduğu söyleniyor.

Belirttiğiniz hızlarda titreme olduğu esnada fren kullanmaksızınmı titreme oluyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet balatalar da aynı marka. Ancak sorun balatadan ziyade disklerde.

Titreme frene basmasam da oluyor yani disklerde bir kaçıklık var. Servis jantın balansı kaçmıştır diyerek sorunu kendi üzerinden atmaya calıştı ancak öyle birşey imkansız cunku jantlar hiç sökülmedi takılmadı darbe görmedi, sadece diskleri yoğun şekilde kullanınca diskler yamuldu olay bu kadar basit. Hata bende, Mazda Y. Servisine git, orjinal disk al, taktırmak varken başka serviste görüntüsü güzel diye  EBC marka birşey alıp takırmakla hatayı ben yaptım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim ön disk ve balata takımını 15 bin km önce servisde orijinal değiştirttim, arka disk ve balataları da 2 hafta önce yine serviste ve orjinaliyle değiştirttim. Maşallah ses sorunu olmuyor, ama arkalar alışıncaya kadar (ben az fren kullandığımdan alışması 450 km kadar sürdü) çok hafif frene dokunduğumda çok az bir ses oluyordu. Şu an sıkıntı yok. Bundan sonra değiştirme zamanı durumum el verirse önleri rx8 için brembo nun orijinal sistemi ile değiştireceğim.

Diskler yoğun kullanımı sonunda yamulması mantıklı değil, eğer diskler sıcakken arabayı yıkatırsanız veya derin sulara girerseniz yamuluyor. Onun dışında eğer balata bitmişse de diski yamultabiliyor. Ama yoğun kullanımda yamulduğunu hiç görmedim.

Rot-balans ayarı yaptırmakta fayda var, bir ihtimali elemiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...