Jump to content

1.Nesil Mazda 6 Sürücü Camı Açılmıyor

MazdAşK81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 2005 mazda 6 sahibiyim aracı yeni aldım sayılır 10 gün oldu şöför camı çalışıyordu ama bugün durduk yere çalışmadı diğer 3 cam çalışıyor düğmeye yukarı basıyorum ses geliyor yani elektrik gidiyor gibi ama işlev yok ne aşağı ne yukarı forumu araştırdım bulamadım varmı aynı sorunu olan yada durduk yere neden bozulur yada ayar falan yazıyor bu ayar denilen şey nasıl yapılıyor biri beni yönlendirirse sevinirim teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mekanik kasıntıdan olabilir. Elinizle camı üst kenarından tutarak yatay olarak ileri geri hareket ettirirken açma kapama butonuna basın. ( denemek maksatlı ) Eğer sonuç alırsanız kasıntının sebebini belirlemek için bir oto camcıya göstermek gerekli.

Elektrik motoru arızalanmış da  olabilir.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayni sorum benim 2009 Mazda 3 aracimda var. Motor calisiyor ancak cami kaldiramadigi icin tam anlamiyla disi kirik disli cark sesi geliyor :)
Birkac ozel servise sordum 100tl ye yapariz dediler. Ben disliyi kendim alip degistirmeyi planliyoeum hatta disliyi siparis ettim bu Cumartesi degisitircem konuyla ilgili video da paylasicam.
Bu ariza forumda sık olarak goruluyor...

Ekleme: Dün sipariş ettiğim cam motoru dişlisi bugün elime ulaştı. Hem de çok komik bir fiyata. ;) Satış ilanı ve gelen paket üzerinde yazdığına göre "Mazda 3-5-6 CX7-CX9-RX8" için uyumlu

3nr0072gscs2ws46g.jpg

Serdar Ç. tarafından düzenlendi
Ek bilgi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.10.2016 at 07:01, Serdar Ç. :

Ayni sorum benim 2009 Mazda 3 aracimda var. Motor calisiyor ancak cami kaldiramadigi icin tam anlamiyla disi kirik disli cark sesi geliyor :)
Birkac ozel servise sordum 100tl ye yapariz dediler. Ben disliyi kendim alip degistirmeyi planliyoeum hatta disliyi siparis ettim bu Cumartesi degisitircem konuyla ilgili video da paylasicam.
Bu ariza forumda sık olarak goruluyor...

Ekleme: Dün sipariş ettiğim cam motoru dişlisi bugün elime ulaştı. Hem de çok komik bir fiyata. ;) Satış ilanı ve gelen paket üzerinde yazdığına göre "Mazda 3-5-6 CX7-CX9-RX8" için uyumlu

3nr0072gscs2ws46g.jpg

Kardeşim ürünü aldığın linki paylaşırmısın benim aracında arka camın dişliside bozulmaya başladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende bari kargo ödediğimi değsin diye 3 adet aldım. yedekte dursun diyerekten. :D

3 adet dişli =9 TL

MNG kargo = 5.7 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Serdar Ç. :

bende bari kargo ödediğimi değsin diye 3 adet aldım. yedekte dursun diyerekten. :D

3 adet dişli =9 TL

MNG kargo = 5.7 TL

Aynen abi dursun yedek :) Aradığın zamanda bulunmuyor bu velet. 20tl vermiştim geçen yıl bu parçaya sadece sanayide. 

Bu arada sen kendin yapıcaksan tırnak al derim yanına. Cam mekanizasına ulaşmak için kapıyı söküm yaparken tırnakları kırılabiliyor. Bilgin olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu dişlinin bozulduğunu nasıl anlayacağız acaba bugün söktüm ben kapıyı döşemeciler naz yaptı ya sökmeyi bilmiyor yada işine gelmiyor neyse kapıyı söktüm fakat arızayı bulamadım yukarı kaldırmaya çalıştığımda küçük bi elektrik sesi geliyor ama sorunu bulamadım gelen ses motordan gheliyor yani elektrik aksamında sorun yok gibi duruyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dişlinin bozulduğunu camı kaldırmaması ve çıkan ses ile anlarsınız. Biraz önce Mazda 3 aracımda yaptığım dişli değişimi videosunu aşağıdaki konuda paylaştım. Döşeme sökme kısmı aynı olmayabilir ama motor sökme ve dişli değiştirme büyük ihtimalle sizin aracınızla aynıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...