Jump to content

İlan Başlığı Böyle Olan RX-8 'lere Dikkat Edin

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kırmızı ferrari, türkiye de tek, yer uçağı, asfalt faresi, otoban faresi, nam-ı diğer ghost, orjinal xxx km'de, kazasız, bursa'da tek, istanbul'da tek, yetişen alır, bu kız oğlan kız, Gücü Hissetmek İsteyene Sıfır Motor Sıfır Lastik, hastasından tertemiz, araçta 19bin TL ekstra vardır, bunun gibisi yoKK açıklamayı oku, motoru 3binde bile değil hatasız fiyat düştü, karbon ve ışık paket temiz, bu rx8 başka rx8 bakmadan geçme, white angel, aracım emsalsiz araştırınız, muhteşem kaliteyi ucuza yaşamak isteyenlere, tüm caddenin gözü üstünde olacak km gerçek, kara şimşeğin yeni yüzü, keyif için birebir, farkı farkedin RX8 bodykit, sıradışı bi otomobil, yok öylesi, arzuladığın herşeyyyyy, 9.dünya harikası, rx-8 24binde 2009, çok farklı farklı olmak isteyenlere, ruhsat sahibinden, farkını hissettir, hızlı kırmızı, adrenalin makinası, aşk kırmızı olur, makinaaant, hayatınızın son fırsatı, mazda rx8 güzel araba, herkes hasta ama kısmetine, bazıları özel sever, tüm bakımları yapılmış tam bir ses bombası, takaslı nazar boncuğu, ucuz ve gösterişli, rx8 özel dizayn, değişensiz, bakmadan geçme pişman olma, zımba gibi, hem konfor hem gösteriş bunun adı makina, kara şimşek Michael'ini arıyor, yan makinası, 28binde değişen yok boya yok, türkiyede rx8 aşkı bu araçla başladı, red devil, bu fiyata yer uçağı, sade ve şık, 2010 model japonum sitede bu fiyata yok, zevkli bir japondur 2009 trafiğe çıkışlıdır, uçmak isteyenlere takas olur, carbon edition

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukardaki tüm başlıklar, 2012'den itibaren Sahibinden.com'da çıkan RX-8 ilanlarından alınmıştır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu ilanlardan ikisine örnek:

1- İlan başlığında "Carbon Edition" diyor. Aracın iç aksamındaki plastikler ve dikiz ayna plastik kısımları, arka tampon altındaki difüzör plastikleri gibi yerler, Ferrari ve Koenigsegg 'ten bildiğimiz karbon fiber görüntüsünde ancak Mazda onu fabrikadan öyle mi çıkarmış yoksa sonradan karbon fiber kaplama mı yapılmış o belli değil. İngilzce Wikipedia'da RX-8 in tüm editionları listeli ve orada "Carbon Edition" geçmio cunku RX-8'te sadece şaft mili karbon fiberdir onun dışında fiber yok.

2- İlan başlığında "kazasız" ve 81bin kmde 2007 RX-8, ilanı açınca şu geçiyor:

yVvMYa.png

100bin km altında kazasız aracın altı boyalı, olabilir pek neden altı boyalı? Etek altı nedir, kapı camlarının altı mı, kapıların altı mı, yoksa aracı liftte kaldırıp alttan bakınca görünen altı mı? Sonra mıcır taş dökülü yolda 150'yle gidip büyük mıcır taşlar çarpıp boyayı bozduğu için mi yoksa başka şeyden mi boyanması gerekti o da belli değil.

NOT: Tüm ilan başlıkları Internet Arşivi olan archive.org'tan alınmıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tür başlıklar aracın gerçek durumuyla ilgili bilgi vermiyor, sadece satıcının kafasındaki hayali anlatıyor. Yani gerçek bilgi ikinci planda kalıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reklamın başı başlıktır ama; bunu da atlamayalım.

"ilk sahibinden" "hasar kayıtsız" "... km de" "boya değişen yok" "... paketi" ibareleri beni tahrik etmiyor desem yalan olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, revivo73 :

Bu tür başlıklar aracın gerçek durumuyla ilgili bilgi vermiyor, sadece satıcının kafasındaki hayali anlatıyor. Yani gerçek bilgi ikinci planda kalıyor.

Bu tür "ilan başlıkları" aracın sahibinin durumuyla ilgili bilgi veriyor bence. :D:geyik:

Yalancı

Dolandırıcı

Vurdun Duymaz

Dikkatsiz..İlgisiz

Kendini Beğenmiş

En sona favorimi bıraktım... "Apaçi" tipler.

Az çok ilanda yazdıklarıyla kendilerini ele verirler..:fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, Mümin :

Reklamın başı başlıktır ama; bunu da atlamayalım.

"ilk sahibinden" "hasar kayıtsız" "... km de" "boya değişen yok" "... paketi" ibareleri beni tahrik etmiyor desem yalan olur.

Sadece 1. ve 3.'sü beni de tahrik eder, diğer ikisi "hasar kayıtsız" ve "...paketi" değerlendirme dışı cunku hasar kayıtsız olup cok ciddi kazalar geçirmiş araç dolu, kaza sonrası trafik tutanağı tutulmadığı takdirde kayıtsız oluyor. "paket" konusu ise BMW falan gibi araçlarda olan şey RX-8'te hemen her özellik standart, örneğin 2006 dan itibaren hepsi Xenon farlı yani "Xenon paketi" gibi birşey yok.  İlk sahibinden olayı içinse sahibi dışında başkaları ki bu yakın akraba, arkadaş, eş herkes olabilir kullanmış mı onu da kontrol etmeli.

27 dakika önce, İlhan :

Bu tür "ilan başlıkları" aracın sahibinin durumuyla ilgili bilgi veriyor bence. :D:geyik:

Yalancı

Dolandırıcı

Vurdun Duymaz

Dikkatsiz..İlgisiz

Kendini Beğenmiş

En sona favorimi bıraktım... "Apaçi" tipler.

Az çok ilanda yazdıklarıyla kendilerini ele verirler..:fiuw:

Güzel yorum  :) Aslında ben de o şekilde kafamdan geçenleri yazacaktım fakat ilk mesaj diye özet tuttum.

Benim araçta keyfi olarak hiç yanlama yapmadım. Bazen cok spor kullanıyorken aracın arkası hafif atabiliyor fakat DSC/TCS anında düzetiyor. Kendim ona ben "hata düzeltme" diyorum.  Bir de kışın soğukta yokuş yukarı virajı hızlı dönerken biraz atıyor o zaman DSC/TCS durumu tam algılayamayıp düzeltmiyor, kendim hız azaltma ve direksiyonda karşı yönde refleks hareketi ile düzeliyorum. Tüm o yanlama durumlarında ki hepsi saniye sürüyor lastik fazladan ne kadar aşınmıştır diye de düşünüyorum.

Başlıklardan biri "yan makinası" Bazıları için RX-8 arkadan cekişli diye hemen yanlanarak kullanılacak araç oluyor yani. Bazen videolarda sadece yanlanarak kullanıldığını görünce anında kapatıyorum. Hal böyleyken yanlama makinası diyenler için ne düşündüğümü herhalde söylememe gerek kalmadı .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşin ilginci ekspertiz yaptırmadan araç alan insan sayısı çok fazla. Forumda yazan yeni bir arkadaş vardı, 40. yıl serisinden bir aracı almış. Yakın oturduğumuzdan bi de bende de aynı model olduğundan bana danışma ihtiyacı duymuş. Aracın kompresyon değerlerini ölçtürdün mü diye sorduğumda tanıdıktan aldığını o yüzden ihtiyaç duymadığını söyledi. Sonra kafasına takılıp ölçtürdüğünde kötü çıktı ve hemen bir galeriye sattı. Sahibindende gezerken gördüm aracı, sonra 1 hafta içinde onlarda sattı, sonra aynı araba yine satılığa çıktı. 3 ay içinde 3 kez el değiştirdi.

Öte yandan çok yakın bir arkadaşım 15 sene önce ikinci el BMW X5 alırken çok ayrıntılı baktırmadı, satarken borusan da anahtardan yapılan kontrolde araç 60.000 km fazla çıktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, SweepeR :

İşin ilginci ekspertiz yaptırmadan araç alan insan sayısı çok fazla. Forumda yazan yeni bir arkadaş vardı, 40. yıl serisinden bir aracı almış. Yakın oturduğumuzdan bi de bende de aynı model olduğundan bana danışma ihtiyacı duymuş. Aracın kopresyon değerlerini ölçtürdün mü diye sorduğumda tanıdıktan aldığını o yüzden ihtiyaç duymadığını söyledi. Sonra kafasına takılıp ölçtürdüğünde kötü çıktı ve hemen bir galeriye sattı. Sahibindende gezerken gördüm aracı, sonra 1 hafta içinde onlarda sattı, sonra aynı araba yine satılığa çıktı. 3 ay içinde 3 kez el değiştirdi.

Öte yandan çok yakın bir arkadaşım 15 sene önce ikinci el BMW X5 alırken çok ayrıntılı baktırmadı, satarken borusan da anahtardan yapılan kontrolde araç 60.000 km fazla çıktı.

"Deneyim" (ekspertiz yaptırmak/ yaptırmamak sebebi)

Çok fazla el değiştirmiş RX-8 artık başka yolun yolcusu olmuş demektir.

BMW'lerde sadece takometre / beyin haricinde, dediğin gibi başka bazı elektronik parçalar da km bilgisi tutuyor; km konusunu birkaç sene önce ilk araştırdığımda görmüştüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Şimdi şöle bişi bütün rx8 ilanlarının başlıklarını bi siteden alıp yazmışsın kaç tane var saymadım ama ya çok iyi biliyorsunuz bütün araçları yada farklı sıkıntılarınız olması lazım rx8 ler üzerine, misal benim eski aracımda var o bahsi geçen dikkat edilesi araçlar listesinde ilan açıklamasında lokal yeri yazar sandık motorludur ama siz expere soksanız boyasız çıkar sandık motorda bunu cilalar. Pardon ama başlık neden öyledir neden değildir fikriniz yokken fikir ortaya atmayın. Rx8 araçlar özel olduğu için bunu yaptığınızı varsayıyorum yoksa mazdanın bütün araç versiyonlarına yaptınız mı bilmiyorum ama özel araçların kendine has başlığının olması sizi neden rahatsız etti. Orada bildiğim bir çok araç var kefil olabileceğim. İnsanların midesini gereksiz şeylerle bulandırmayın..Çok bildiğinizi savunuyorsanız yazdığınız her birisi için detaylı açıklama yazarsanız bizde görmüş oluruz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu başlığı doğru bence bu tür başlıklı olan ilanları asla ciddiye almam burası Türkiye yalanın milli spor olduğu ülke.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11/17/2016 at 08:31, ToxicArt :

<-- --> Rx8 araçlar özel olduğu için bunu yaptığınızı varsayıyorum yoksa mazdanın bütün araç versiyonlarına yaptınız mı bilmiyorum ama özel araçların kendine has başlığının olması sizi neden rahatsız etti. <-- -->

Başlığı öyle olan ilanlarda gerçek bilgilerden cok, RX-8'le ilgili hayallerden edebiyat yapıldığı için ve ilk defa RX-8 alacak kişilere yardımcı olması amacıyla konuyu gündeme taşıdım yoksa benim için hava hoş. Aracın kendine has hikayesi, anıları ve deneyimler olacaktır, benim de RX-8'im le ilgili ne deneyimlerim var ancak onlar ilan başlığında paylaşılacak şeyler deil.

Bir de dikkat edersen her farklı ilan başlığına laf söylemiyorum örneğin bir ilan başlığı "gram boyasız rx-8" buna en ufak eleştirim olmaz cunku satıcı bir iddiada bulunuyor ve o iddiayı test etme ve değerlendirme imkanı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi acaba rx-8 fiyatlarında ÖTV ayarı var mı diye bakayım dedim, karşılaştığım manzara ÖTV, zam hepsini unutturdu Semt pazarına girdim zannettim, veya yok havalimanına girdm diyeyim o da olmadı :)

vXg69v.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıraladığınız ilan başlıklarını kesin hüküm koymak çok yanlış olur. Bence insanlar araçlarını satarken ilan başlığını espritüel yaklaşarak koymaya çalışıyorlar. Özellikle piyasada ender bulunun arabalarda bunu fazlasıyla yapıyorlar. Bunun sebebi apaçilikten ziyade  aynı katagorideki diğer araç sahiblerine bi nevi tatlı gönderme yapmaktan ibaret diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, johnmcklane :

Sıraladığınız ilan başlıklarını kesin hüküm koymak çok yanlış olur. Bence insanlar araçlarını satarken ilan başlığını espritüel yaklaşarak koymaya çalışıyorlar. Özellikle piyasada ender bulunun arabalarda bunu fazlasıyla yapıyorlar. Bunun sebebi apaçilikten ziyade  aynı katagorideki diğer araç sahiblerine bi nevi tatlı gönderme yapmaktan ibaret diye düşünüyorum. 

Bu tarz ilan başlıklarının sebebi apaçilikten ziyade diğer araç sahiplerine tatlı gönderme yapmak mı :) Fakat RX-8'in ve Mazda'nın başka hiçbir markaya ne gönderme yapmaya ne de kendini ispatlamaya ihtiyacı yoktur ki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, johnmcklane :

Aynı katagori derken diger rx kullanıcılarından bahsediyorum. Başka markadan değil.

kategori deyince honda s2000, seal leon, bmw vs gibi diğer sporlar akla geldi fakat rx şimdi eklenince durum açıklıga kavuştu. RX-8 ben de bir bineyim, hevesimi alayım diyenlerin alıp sattığı araç oldu iyice. Ancak bu şekilde "kötü yola düşen" RX-8'ler kendini belli eder tabi ki, ama duruşu ama ilan başlığı ama önceki sahip sayısı ile...  O halde bir RX-8 baktım bir arkadaş için, sürücü koltuğu kafé koltuğuna dönmüştü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O markalarda da var bu atışmalar. Zaten çoğu ilan aracın satılması için değil sahibinin reklamının yapılması için var. Bunu istedikleri fiyatlardan kolayca anlayabiliriz. RX serileri belli bir kitleye özel yapılmış bir araç değil parası ve merakı olan herkes alıp binebilir. Kimisi alır drift yapar kimisi de alır 90km hızı geçmez. Sonuç olarak zevkler ve renkler farklıdır diyelim ve kullanıcıları ötekileştirmeden eleştirelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Geçen zaman boyunca RX-8 ilanları arasında çeşitli başlıklara tanık oldum ancak sayıları az olduğu için göndermedim. Fakat şimdi baktığımda en az 10 özel ilan başlığı vardı:

Yaza hızlı girmek isteyenler için aşkla kullanılmış

satılık biblo

farklı olmak ayrıcalıktır

aracın hakkını verene dolu RX-8

kalkışa hazır yer uçağı

aşırı temiz RX-8 ilk EL

yer uçağı satışta R8 otoban faresi

kara yılan satılık

kaçırma üzülürsün

beyaz melek

kupon araç

---------------

aralarından seçtiklerim için yorumlarım:

'aşkla kullanılmış' aşkın çeşitleri var değil mi, düşünceli de, ezici de olabiliyor.

satılık biblo: biblo ufak şeyler için söylenmez mi, MX-5 veya Fiat Spider gibi 2 koltuklu sporlar biblo olabilir, RX-8 biblo kategorisine giremez.

aracın hakkını verene: hakkını verene dolu, vermeyene boş mu?

kalkışa hazır yer uçağı: yorum yok

aşırı temiz beyaz RX8 ilk EL: aşırı temiz demiş fakat içerikte 4-5 parçası boyalıdır diyor. ara alıcı'ya geçtiyse ilk sahibi sayılmaz ve EL'i büyük yazınca başka anlam doğuruyor.

yer uçağı satışta otoban faresi: uçak ve fare bir arada ?

kara yılan: RX-8'ten soğutursunuz insanı, gerçekten.

kaçırma üzülürsün: yorum yok

beyaz melek: yorum yok

kupon araç: Bu kupon lafını ilk kez Yamaha motosikletimi satarken duymuştum, hem motosiklet başında hem de Noter'de pazarlık yapan kişi benim motosiklet için 'kupon' demişti,  o yüzden ne zaman duysam bende olumsuz çağrışım yapar. Fakat kimse böyle deneyim yaşamamış olsa bile ne gerek var kupon diye yazmaya?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben abuk subuk ilan başlıklarına gıcık oluyorum. mecbur olmasam açıp bakmam bile. biraz ciddiyet ya bu ne laubalilik. insan gibi başlıgını aracın modeline göre belirler açıklama kısmında insan gibi nesi var nesi yok yazarsın olur biter. ama bi cıvıklıktır almış gidiyor. şu son dönemlerde bi kaç haftadır valla sahibinden dili ve edebiyatından tiksindim.

aslında her alanda yozlaşma tüm dünyada yaşanan birşey ama maşallah memeleketimizde bunun hakkını veren çok kimse var. çakallıgın fırlamalığın meziyet sayıldığı her alan hemen dolduruluyor.

bi de bu durumu tümden genellemeyeyim ama ne bileyim 2016 model  bi bmw 7 serisi  ya da mercedes s sınıf arattığınızda "kaçırma ağlarsın" ya da "yakıyoor yakıyoooor" falan yazmıyordur herhalde? oralarda da kesin vardır ya neyse.. 

bu durumun temelinde yatan şey düpedüz fakir bir ülke olmamız, başka bir şey değil. yani çoktan çöpe gitmesi gereken arabaların hala 15 binlerden satıldığı bir ülkede adam tabi ki şaklabanlık da yapacak. bu da git gide her segmente sıçrıyor tabi. yani mesela autoscout24 gibi almanya'nın en çok tıklanan ikinci el otomobil sitelerine bakın bi tane şaklabanlık göremezsiniz. çünkü otomobil bizdeki kadar bir statü sembolü değil ve bir arabaya 20 bin euro vermek ortalama bir kimse icin konusma mevzuu değil. kimse orada "60 bine bmweeeeeeeeee" diye başlık atmaz çünkü burada 60 bin tlye satılan araba orada en fazla 2 bin euro!

işte bunlar hep vergi düzenlemesi ve fakirlik. üstelik bu fakirlikle arabaya %145 vergi koyunca adamlar sapıtıyor tabi. atıyorum yerinde 50 bin euroya satılan araba 120 bin euroya satılınca adam da "haklı" olarak "60 bin teleye bemeveeeee" diye çirkinleşiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...