Jump to content

Kışlık 16" Yeni jant ve Lastik Takımı Arıyorum CX-3 İçin

Erturqo
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar hepinize merhaba pazartesi günü teslim alacağim cx-3 power donanim aracım için kışlık 16 jant lastik almayı düşünüyorum. Öncelikle 16 jantta bijon aralığı nedir ve servisten mi dışardan mı jantları almamı önerirsiniz? Araç siyah önereceğiniz başka jant varmı ? Bulunduğum bölgede yoğun kar yağışı olmuyor o nedenle nokian ve kumho arasında kararsiz kaldım sizin öneriniz neler olur? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızın jant ölçüsü 16"  bijon aralığı 5x114,3   ve göbek çapı 67,1 mm olması lazım.

jant genişliği 7J  7"  ve et40-50 arasında dır.. 

sizinde jant alırken bu aralıklarda almanızı öneririm.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Oguzzz :

Arkadaşlar hepinize merhaba pazartesi günü teslim alacağim cx-3 power donanim aracım için kışlık 16 jant lastik almayı düşünüyorum. Öncelikle 16 jantta bijon aralığı nedir ve servisten mi dışardan mı jantları almamı önerirsiniz? Araç siyah önereceğiniz başka jant varmı ? Bulunduğum bölgede yoğun kar yağışı olmuyor o nedenle nokian ve kumho arasında kararsiz kaldım sizin öneriniz neler olur? 

Forumda mevcut konu başlığı altında birleştirilmiştir. Buradan devam edebiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kumho iyidir, iş görür . Nokian'da iyi ama eskiden ucuzdu şimdi fiyatları yüksek . O yüzden kumho tercih ettim. Kar yagmadi kar performansını bilmiyorum ama yol tutuş başarılı
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat performans ilişkisi doğrultusunda "Falken" derim.

Japon markası, Çankırı'da ki fabrikada üretiliyor. 18" Mazda 3 sahibi bayağı bir arkadaş Falken'in kışlık lastiğini kullanıyor. Aynı keza Subaru'da kulalnan arkadaşlarımda var. Şu ana kadar kötü/olumsuz bir şey duymadım Falken ile ilgili.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam Arkadaşlar,

Kış lastiği almaktansa zincir alayım dedim 215x50x18 için zincir bile bulamadım. Şimdi kış lastiği alayım diyorum bakıyorum bu ebatlarda lastik yok. 16" e dönüş yapsam dedim bu seferde çok masraflı olacak jant + lastikler.

Aracın güvenliğini bozmadan ve jant değişmeden farklı bir boyutta lastik takabiliyor muyuz? Yoksa jant değişimi illa yapman lazım mı olacak?

Misal şöyle bişi var; Nokian 225 45 R18 95V XL WR D4 Kış Lastiği

18" jantlarıma bu lastik olur mu? Oldu diyelim sorun çıkarır mı? Malum taban biraz daha geniş.

theugh tarafından düzenlendi
harf hatası
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam Arkadaşlar,
Kış lastiği almaktansa zincir alayım dedim 215x50x18 için zincir bile bulamadım. Şimdi kış lastiği alayım diyorum bakıyorum bu ebatlarda lastik yok. 16" e dönüş yapsam dedim bu seferde çok masraflı olacak jant + lastikler.
Aracın güvenliğini bozmadan ve jant değişmeden farklı bir boyutta lastik takabiliyor muyuz? Yoksa jant değişimi illa yapman lazım mı olacak?
18" jantlarıma bu lastik olur mu? Oldu diyelim sorun çıkarır mı? Malım taban biraz daha geniş.

Ben 1100₺'ye 4 adet kumho 225/45/18 taktım , henüz kar yağmadığı icin kar performansını bilemeyeceğim ama kuru ve ıslak zeminde gayet iyi. Yol tutusu da muazzam. Şehir içi yakıtı 0.5lt arttı, çok dur kalkta taban değiştiği icin normal. Uzun yolda fark yok diyebilirim. Orijinal lastiğe göre aracın daha fazla yattığını hissettim bir kaç gün sonra o his de geçti. Arabayı ilk aldığımda da yaşamıştım :) bir sorun yok yanı takabilirsin. Aslında en uygunu 225/50/18 ama onun da fiyatı yüksek .

225/50/18 1cm yükseltir
225/45/18 1.2cm alçaltır
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, theugh :

Selam Arkadaşlar,

18" jantlarıma bu lastik olur mu? Oldu diyelim sorun çıkarır mı? Malım taban biraz daha geniş.

Falken 225/45R18 95V XL HS449 Eurowinter Kış Lastiği

Bu lastiği bir araştırın isteseniz 300-350 lira arasında fiyatlandırması var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Falken 'e baktım bir çok yerde stok yok diyor olan yerlerden de daha önce alışveriş yapmadım. Çok da güvenmiyorum bilindik yerler haricinde.

Falken ile Nokian arasında kalite farkı var mı çok fazla? Kağıt üzerinde; nokian da yakıt C iken ıslak zemin A notunu almış. Falken ise yakıtta F ıslak zeminde C notunu almış. Ses hemen hemen aynı ikisinde de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, theugh :

Falken 'e baktım bir çok yerde stok yok diyor olan yerlerden de daha önce alışveriş yapmadım. Çok da güvenmiyorum bilindik yerler haricinde.

Falken ile Nokian arasında kalite farkı var mı çok fazla? Kağıt üzerinde; nokian da yakıt C iken ıslak zemin A notunu almış. Falken ise yakıtta F ıslak zeminde C notunu almış. Ses hemen hemen aynı ikisinde de.

Kışlık lastiklerin geneli ıslak zemin performansı, yazlık lastiklere göre bir tık aşağıdadır.

Örneğin kendi kullanmış ve halen kullanmakta olduğum yazlık/kışlık lastiklerden örnek verecek olusam.

Mevcut 4 yıldır kullandığım 2.takım Michelin Primacy 3 Etiket Değerleri (Yazlık Lastik)

5L78vq.jpg

Şu an kullanmakta olduğum Lassa Snoways 3 Era Plus Kış lastiğimin etiket değerleri 

jX34MJ.jpg

Goodyear Ultragrip Etiket Değerleri (Kışlık Lastik)

R1kJvj.jpg

Bridgestone Lm32 Kış Lastiği Etiket Değerleri

qjM40D.jpg

Geniş kapsamlı lastik testleri-karşılaştırmaları-puanlandırmaları ile ilgili şu siteye bir göz atabilirsiniz.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/

AWD bir araç sahibi olduğunuz için, fiyat=performans lastiği almanız yeterli olur kanımca. Her halükarda kışın işinizi görecektir. Tabi anı sanı duyulmamış Çin işi vs lastikleri kast etmiyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Theugh :

Çok da öneminin olmadığını anlıyorum buradan o zaman. Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.

Elbette önemi vardır...

Lakin ben şu gözle düşünüyor, bakıyor ve uyguluyorum.

Kışın ekstra kontrollü ve güvenli bir sürüş şekli.

+

Üzerine sizin aracınız AWD..

Haliyle fiyat=performans lastiğinin işinizi göreceğini düşünüyorum.

Şahsen ben kışlık lastiklerin hiç birisini sevmiyorum. Sadece ve sadece bana karda performans sağlıyor. İş yerimin Kocaeli-Gebze'de oluşundan ötürü mecburiyetten takıyorum kışlık lastik. Örneğin şu an burada 7-8 Cm kar var, İstanbul'da hiç bir şey yokken. Burada köy yollarında işimi güzel görüyor karda. Ama onun haricinde kuru ve ıslak zeminde vasat diyebilirim. Yakıt sarfiyatı da cabası...

SubaruClubTR'de de yazıyor ve takip ediyorum. Orada da Falken kullanan arkadaşlarım mevcut.

Not: +Yaşadığınız şehrin iklim koşullarına göre lastik seçimi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım. Aslında ben İstanbul da şehir için kullanıyorum. Kışın pek kullanmıyorum aracı fakat ailem Eskişehir de olduğundan gidip gelme durumum oluyor. Sırf bu yüzden almak istiyorum yoksa kış lastiği ile işim olmaz İstanbulda.

Bu arada Falken de karar kıldım bulabilirsem alacağım. Maslak oto sanayide bir çok yere sordum fakat elinde olan yer bulamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Bu kış lastiği meselesiyle ben de çok uğraştım. Petlasın 215 55 r18 kış lastiği uyar gibi geldi. Ancak kendi lastiği üzerindeyken bile kar birikmesi sonucu sürtme yapıyordu. Petlas neredeyse 1,1 cm daha yüksek olacaktı. O sebeple vazgeçtim. Önceki aracıma Kormoran (Michelin fabrikasında yapılıyormuş.) latik almıştım. Gayet memnundum. kolayoto.com da araştırdığımda çok uygun fiyata  225 45 r18 buldum ve iki gün içinde taktırdım. Bu lastik 6 mm daha alçak ve 1 cm geniş. Kar birikmesini dikkate aldığımızda. Kış için ideal diye düşünüyorum. Lastikçiyle konuştuğumda " kış lastiğinin çok iyisi yada çok kötüsü olmaz. " demişti. Paylaşmak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılıyorum. Firmalar güvenlik tedbirlerinden ötürü kışlık lastiklerde hileye hurdaya kaçamıyorlar. O yüzden kışlık lastiklerde iyi kötü demek yerine firmaların sahip oldukları teknoloji, lastik desenleri,  lastik üretim tasarımı gibi hususlara dikkat etmek lazım. Bir diğer husus bir önceki açılmış konuda belirttiğim gibi 16 inçe küçültmek kış için bir  çözüm  değil. 18 inçler ince yanaklı lastik kullandığı için şayet konfor problemi yaşıyorsanız 16 inç kalon yanaklı janta geçebilirsiniz. Kış için taban genişliğini düşürmek gerekiyor. Fakat zaten 18 inclerde 205 in altında lastik üretimi olmuyor. Taban genişliği zaten yeterince büyük onuda zorda kalmadıkça büyültmek hem teknik açıdan hemde yol tutuş açısından faydalı olmayacaktır. Bu konu ile ilgili şuan yeni bir konu açtım isteyenler ona göz atabilirler. Aman diyim abilerim Kış vakitleri geldi gizlş buzlanmalar vs vs dikkatli sürün araçlarınızı hem can hem mal güvenliğini tehlikeye atmayalım. Tedbirlerimizi alıp öyle çıkalım yollara. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...