Jump to content

Mazda RX-8 İçin Hangi Marka Yağları Tavsiye Edersiniz ?

Karsiyakaliozi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba ararımdaki tüm yağları yenileme zamanı geldi sanki dif. sanz. fren hidroliği servis dışında kendim yapmayı düşünüyorum hangi marka ve hangi yağı kullanıyorsunuz değiştirenler yazarsa sevinirim .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar,

motor yağında 5W30 mazda original kullanıyorum. Diğerleri için seri 1 in kılavuzunda yazanları ekte paylaşıyorum.

Bir de bu video da gösterilen pompaya ihtiyacın olacakmış gibi görünüyor. Kolay gelsin.

1.JPG

2.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzuman için Divinol 75W90 API GL-4/5 'yi tek geçerim cunku benim araçta yüksek devirde vites 1'den 2'ye geçerken senkro sürtüyordu bu yağla değiştirdikten sonra bir daha hiç sürtmedi. Ancak dikkat, pahalı old için heryerde satılmaz. Ben de değiştirirken pahalıydı ancak şanzumanı dağıtıp senkromeç yenilemekten iyidir herhalde :) Götürdüğüm yer sitesinden RX-8 girerek buldu, aynı sitenin adres ve şifresini alarak  ben de ekran görüntüsünü kaydetmiştim:

jBMEWr.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim, gl4  ve gl 5 olarak pek alternatif yok gibi tr de sen yurtdışından mı getirdin 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yo hayır, serviste zaten vardı. servisi de senkrodaki 1-2 geçişi sürtme sesini gidermek için yer bakarken bulmuştum, Bursa Osmangazi Metro Grosmarket 'in karşısındaki sanayi'de bir yerdi. ancak divinol deil de Internette bulduğum başka bir yağı arıyordum orada divinol koyalım iyi gelir dediler. divinol sonrası sürtme gittiği için başta aradığım o yağı denememe gerek te kalmadı ki zaten o yağın ismini de unuttum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Total disinda 75 80 gl4 bulamadim 

75 90 sanki  biraz agir geldi,mesela hizli gecislerde hafif surtme oluyordu bakalim total nasil bir performans verecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@MayLife Bu araçta şanzuman yağı motor yağından da önemli. Benim 1-2 vites geçisi 6-7bin devir üstünde bazen sürtmesi sebebi ilk sahibinin 88bin kmde satana kadar hiç yağ değiştirmemiş olması. 2.sahipte kusur bulamam cunku o sadece 24bin km kullandı.

Şanzuman yağını yenilemek için gittiğim yer BMW M6 sahiplerinin özellikle tercih ettiği bir yerdi o yüzden Divinol yağ vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaklaşık 2500 km önce sanz. dif komple değiştirdim  motul gear 30075w90(gl-4), dif 300ls 75w90(gl-5) ls olması önemli .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şanzımana liqui moly GL4+ koydum ve 6000 devirden sonra 1 den 2 ye atamamaya başladım. Çok şiddetli bir sürtme sesi oluyordu. Sonra castrol 75w-90 GL4 koydum, 20 km 6000 devirin üzerine çıkmadan tem de kullandım. Sonra kalkış yapıp 9500 de 1 den 2 e atmayı denedim ve en ufak sıkıntı yaşamadım. Yağın bu kadar önemli olduğunu bilmezdim 😮  Dif için liqui moly LS SAE 75w140 GL5 koydum. LS için üretildiğinden bunu seçtim ve hiç sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...