Jump to content

VIOFO A118C - Maalesef Kaza Yaptım

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 dakika önce, arman-1999 :

Hakikaten bu " kaza önleyici sistemin " tam olarak bu tarz olaylarda devreye girmesi gerekmiyor muydu ?

30 km/h den düşük hızlarda ve siz frene basmazsanız 1-1,5 m mesafe kaldığında devreye giriyor @arman-1999 Kamil bey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet Hayri Genç

Gelmiş geçmiş olsun, Allah beterinden korusun...

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun.Buluşmalarımızda kurşun döktürelim bence.ya evvelinde ya sonrasında bi şeyler oluyo illa :( canınıza zarar gelmemiş şükür.allah büyüğünden korusun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Müziğin yüksek sesle dinlenilmesi de bir faktör olabilir mi ?

Bilhassa şehir içinde çok dikkat ederim, mümkünse sadece trt fm ve kısık sesle

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun, inşallah bu kaza ile son olur talihsizlikler. Dikkatimi çeken bir şey var, refleksim biraz geç oldu diyorsunuz, daha doğrusu frene kuvvetli basmanız gecikmeli olmuş, ki eğer frene daha sert basıp daha erken dursaydınız, arkanızdaki araç şüphesiz size daha sert vuracaktı ve hasarınız muhtemel daha fazla olacaktı, belki böyle olmakla daha az hasarla atlattınız.

*Ne yazıkki Konya çevre yolu çok riskli, ağır vasıtalar çok kullanıyor, trafik her saat çok yoğun, bu yıl antalya tatiline giderken ve dönerken bu sıkıntıları yaşamıştım, Konya belediyesi yol yön levhalarını yan direklere asmış ve çok yetersiz, bu konuda Ankara tartışmasız başarılı, Konya belediyesini bu konuda eleştiriyorum, çiçek ekmekle şehir güzelleşmez. Alt yapı önemli.

*Bu ülkede kaza yapmadan, daha doğrusu kazaya zorlanmadan yaşamak çok zor. İnsanlarımızda birçok kültür gelişmediği gibi, trafik kültürüde ayaklar altında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cok cok gecmis olsun, yollarda gereksiz fren yapanlara cok uyuz oluyorum, bu tip bir duruma bende 1 hafta once kadar sahit oldum, gereksiz fren kullanan bir sofor yuzunden, 3-5 araba fren yapma durumunda kaldik ve bende en arkadayim, aynamdan baktigimda arkadan gelen kamyonun bize carpmamak icin ani direksiyon hamlesi yaptigini gordum ve kontrolunu kaybedip sagdaki bariyerlere carpti; ucuz atlattigim bir durumdu.. Allah hepimizi beterlerinden korusun tekrardan gecmis olsun

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese çok teşekkürler tekrar. Çok sağ olun.

@emre39; Öyle bir yorgunluğum yoktu. Dediğim gibi, öndeki aracın stopları çok defa gereksiz yere yanıyordu. "Gereksiz" derken tabii ki o sürücü de öndekinin stop'ları yüzünden basıyor. Fakat bu defa bu denli şiddetli basacağını beklemiyorsunuz ve tepkiniz geç oluyor.

Bakın bu olayı ve videoyu çok kişi izledi, izlettim ve konuştum. Herkes bir yorumda bulundu. Bir arkadaşım, "Abi yapacağın bir şey yok, daha hızlı refleks göstermen mümkün değil" dedi, çünkü o da aynı bu senaryoda bir kaza yapmış geçen ay. Yani aynı bu durumu yaşayan anlayabiliyor.

Ayağınız her an frende gitmezsiniz. Öndekinin her stop'u yandığında panik fren yapmazsınız. Maalesef stop lambalarında ışık şiddeti mevcut değil. Sürücünün ne şiddette fren yaptığını aracının öne kaykılmasıyla ya da aranızdaki mesafenin hızlıca azalmasından algılıyorsunuz. Fakat bunu algıladığınızda biraz geç olabiliyor.

Eğer önümdeki Caddy bir araca çarpmasaydı bu kaza olmayabilir ya da çok çok az bir sıyrıkla atlatılırdı. Fakat önündeki arabaya çarpıp hızı sıfırlanınca ben duvara çarpmış gibi oldum.

@renegade; Haklısınız. O yüzden çok takılmıyorum fren zamanlamama. Ben kazadan kurtulmayı başarmış olsam bile arkadaki girecekti bana. O yüzden yapacak bir şey yok... :)

Arkadaşlar. Bugün servise uğradım. Bir iki usta baktılar aracıma. Gerçekten çok sağ olsunlar yakından ilgilendiler. Ön tampon zaten değişecek, orası belli. Arka tampon onarımla halledilir denildi. Fakat ön tamponun içinde/arkasında kalan "çelik bar"da hafif bir yamulma varmış. O değişecekmiş. Onun dışında başka bir yok araçta. 3bin TL. veya biraz üzerinde bir masraf çıkabilir dedi eleman. Ama bunun çok kaba bir tahmin olduğunu da ekledi.

Pazartesi teslim edeceğim servise aracımı. Expert'in gelmesi, evraklar, kasko, parçanın gelmesi, tamir falan derken 1 haftayı biraz geçebileceğini de eklediler.

Yarın buluşmaya getireceğim aracı. Orada inceleriz. Ehehe! :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecmis olsun. Fazla bir hasar yok ki neyse ki.

Testi kirildiktan sonra yol gosteren cok olur o nedenle frene gec basmissin demeyecegim :) Video goruntuleri bazen yaniltici olabiliyor. Zaten adi ustunde kaza bu, oluyor iste... Oncelikle cana bir sey gelmesin sonrasinda da fazla hasar olmasin. Turkiye'de takip mesafesine uymak cok zor maalesef. Biraz bosluk biraksan millet hemen tetris oynar misali bosluklari dolduruyor. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok çok geçmiş olsun. Size birşey olmaması en önemlisi. Maldır sonuçta. Kaskosu var tamiri var çok şükür. Dediğiniz gibi bu tarz olayı yaşamayan birinin sizi anlaması çok zor. Video izlerken herkes yorum yapar. Biraz erken bassaydın, biraz geç bassaydın, takip mesafeni korusaydın diye. O anı yaşamakla video izlemek arasında dağlar kadar fark var. Arkadaşların belirttiği gibi, siz ne kadar gerekeni yapmış olsaydınız bile arkanızdaki gelip yine vuracaktı belli ki. O yüzden hiç canınızı sıkmayın bence. Şehir içi aktif fren 4-30 km hızlarında çalışıyor ve siz ayağınızla frene en küçük bir baskı yaptığınız anda devreden çıkıyor.  Yani 5 km hızda ayağınız frende giderken önünüzde ne varsa olduğu gibi geçiriyorsunuz. Daha önceki Ford Fiesta aracımda böyle değildi. Siz frene basıyor olsanız da, olmasanızda kontrolu kendi eline alıp durduruyordu arabayı. Mazda'lardaki şehir içi aktif frenin böyle bir salaklığı var malesef, ki videodan anladığım kadarıyla hızınız 40-50 km civarında. Ancak SBS olsaydı belki bir faydası olabilirdi. Ciyak ciyak ötüyor ve frenleri sertleştiriyor. Ama yine o da bir yere kadar. Aracı ilk aldığım zamanlarda bende ufak bir kaza tehlikesi atlatmıştım buna benzer. E5 Pendik yolunda 50-60 km hızla akan bir trafik aniden durdu. Ben radar cruise ile gidiyordum. Brake yazısı ve ciyaklaması çıkar çıkmaz frene bastım. Allah'tan böyle bir durumda araç frenleri önceden dolduruyor. Yani siz fren pedalına çok ufak bir baskı da uygulasanız, frene abanmışsınız gibi oluyor. Neredeyse bir iki parmak kala zor durdum. Allah'tan arkadan gelen adam bindirmedi. Yüreğim nasıl küt küt etti anlatamam size. Bu da böyle bir anımdır. Size tekrardan çok çok geçmiş olsun diyorum. Allah hepimizi korusun kazalardan zira Allah'a emanet bir trafik düzenimiz var malesef.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kazanın nerede nasıl olacağı bilmek mümkün değil, geçmiş olsun Devrim bey :nazar: . 

Bu videoda ki olayı görünce yazmak istedim, buna benzer bir olay birkaç hafta önce benim başıma geliyordu.  

Dur-kalk trafik veya akıcı trafik olsun önümdeki arabayı dipten takip etmem araya mutlaka mesafe koyarım ama bazen işler şansa kalabiliyor.

İzmir İkea'nın otoparkının önünden otoyola doğru giden yolda akşam iş çıkışı saatlerinde oldu olay. Yol düz ve eğimsiz , yerler kuru , hava 25 derece , lastiklerim daha üç bin km de, aracım komple ağır bakımdan çıkalı daha üç bin km olmuş yani herşey çok iyi durumda, trafik yoğun ama dur-kalk yapa yapa akıcı gidiyordu. Önümdeki araba 20-25 metre kadar ilerledi ve bir süre gitmeye devam etti bende kalktım hızım 30 kilometre bile değil 2. vitesle önümdeki aracı arada 25 metre kadar mesafe bırakarak takip ederken, önümdeki fren yaptı durdu bende frene normal şekilde bastım fakat araba sanki buzda kayar gibi kaymaya başladı ilk saniyeden itibaren ABS devreye girdi ama araba hiç hız kesmeden kaymaya devam etti önümdeki aracın arkasına doğru kaya kaya gidiyorduk içimden aha kesin vurduk dedim , yolcular tamam girdik öndekine dediler, herkes sağa sola sıkıca tutunup çarpışma için pozisyon aldı, son 2 metre kala var gücümle yüklendim frene kayma devam etti ama yavaşlamaya başladık öndeki aracın tamponuyla aramızda hiç mesafe kalmamış şekilde durdum, ya kibarca öndekinin tamponunun tozunu aldım yada çok minicik değdim onu bilemiyorum inip bakmadım ama milimetreyle kurtardık. Benim arkamdaki de kendini yan tarafa atarak kurtardı, arkamdakinin yana kaçmasıyla onun arkasındakine yer açıldı oda benim tam dibimde zor durdu. Yolun tahmini 25-30 metrelik bir bölümünde fren yapıldığı esnada buz üstünde gibi kaymaya sebep olan bir neden olduğu kesin,  o bölümde fren yapanlar olarak benim gördüğüm 3 araba kaydık, daha arkada da mutlaka kayanlar olmuştur. Velasıl şans eseri herkes hızlı tepki verdi kimse kimseye çarpmadan kurtardık durumu.

İlk frene basmamdan itibaren ABS devreye girdi  sanki buzda gibi kaydık. Ne bu olaydan önce nede sonra hiç böyle bir kayma yaşamadım, yolda önceden olmuş bir kazadan dolayı yola yağ veya çeşitli sıvılar dökülmüş olabileceği ihtimali geldi aklıma veya bir kaç yüz metre ötede köşelerde nöbet tutan çekicilerin bilinçli olarak yolu sabote etmiş olabileceklerini düşündüm. Yolda sabotaj varsa yapacak pek bir şey yok ama diğer araçlardan ağır vasıtalardan damlayan yağların, önceden yaşanan kazaların sonucunda yola dökülen sıvıların şartlar çok mükemmel olsa bile kaymaya sebep olabileceği ihtimalini de her zaman aklımızın bir köşesinde tutmak gerekli. 

Hepimize kazasız, belasız, güvenli ve keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkürler arkadaşlar. Çok sağ olun.

@GökayT Bey, valla o hissi yaşadım sanırım. ABS çalışmaya başladı, ama arabanın durduğu yok. Kıtır kıtır gitmeye devam ediyor.

Aslında, bugünkü buluşmada keşke bir kaç arkadaşa denetseydim frenlerimi. Sonradan aklıma geldi. Şu an lastiklerden şüpheleniyorum. Michelin lastikler, ama modelini bilemedim şimdi. Belki de bu tip frenlere uygun değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle çok geçmiş olsun. 

Gene sizde ABS var dün aynı durum benim başıma geldi Antalya Gazi bulvarında Çallı kavşağına doğru giderken bir anda araçlar durmaya başladı anca böyle burun buruna durdum, az ilerileyince baktım ki iki araç yolun ortasında durmuş dalaşıyorlar, hele cehalete bakarmısınız, samimiyetimle söylüyorum çok kafam bozuldu o saniye, böyle beynim zonkladı sinirden, zincirleme kaza olması an meselesiydi, yani gözümü o an bir saniyeliğine yoldan çekmiş olsam kaza kaçınılmaz olacaktı. Allah korusun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi videoyu görünce aracı daha kötü bekliyordum. Gerçeğini de gördüm. Senden habersiz biraz inceledim :D Ciddi bir şey görünmüyor. Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Devrim Babacan :

Çok teşekkürler arkadaşlar. Çok sağ olun.

@GökayT Bey, valla o hissi yaşadım sanırım. ABS çalışmaya başladı, ama arabanın durduğu yok. Kıtır kıtır gitmeye devam ediyor.

Aslında, bugünkü buluşmada keşke bir kaç arkadaşa denetseydim frenlerimi. Sonradan aklıma geldi. Şu an lastiklerden şüpheleniyorum. Michelin lastikler, ama modelini bilemedim şimdi. Belki de bu tip frenlere uygun değil...

Ya Hocam, ben en son Peugeot arabamda yani 2000'lerin başında Michelin almıştım en ufak virajda araç savuruyordu, kırmızı ışıklara gelirken bir kere aniden frenledim ABS yok araç durmadı kaza yapıyordum, tabi o zamanlar tecrübesiz veya bilinçsizim hepsini kendimden ve araçtan zannediyordum, sonradan Goodyear alınca farkı anladım ve birdaha hiç Michelin almadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Tarahumara
      Yazan: Tarahumara
      Yine bir can sıkıntısı ardından kendimi yollarda buldum. Ataşehir'den taksime gidip 2 ıslak burger yedim  Geri dönerken de yolu uzatıp sahilden süzüldüm. Bu arada gece dediysem, sabaha yakın.

• Devrim Babacan
      Yazan: Devrim Babacan
      Ciggggabaytlarrrrca video kaydı oldu elimde. Atsam atamıyorum, silsem silemiyorum, satsam satılmaz, şikayet etsem ... ... olabilir.
      Aşağıdaki ters şeritten gelen Mercedes'i EGM'ye şikayet ettim. "Plaka takibe alındı." şeklinde yanıt geldi. Bilmiyorum ne olacak...
      Bu videoda şöyle bir miktar (afedersiniz) "Oha!" dedirtecek şeyleri bir araya getirdim.
      İyi seyirler.

• Devrim Babacan
      Selamlar. Geçenlerde AliExpress'ten Xiaomi Car Charger (Çakmak Çoklayıcı) aldım. Ön camdaki Viofo A119 kamerasının enerji kablosu USB portlarından birini işgal ediyordu. Arkadaki Viofo A118C'nin kablosu da (adaptör şeklinde) çakmaklıktaydı. Adaptörden kurtulmak için Viofo'dan uzun bir USB kablo satın aldım ve bu iki kameranın kablolarını, Xiaomi adlı arkadaşa girip, onu da çakmaklığa soktum.
      Akümüzün güçlü olduğunu ve çakmaklık çıkışının bu yoğun çekimden etkilenmeyeceğini ümit ederek kablolamayı yaptım (gerçi çok önce zaten yapmıştım) ve çoklayıcıya girdim. Videoyu hazırlayalı biraz oldu. Test sürüşündeydim kaç gündür. Neticede sıkıntı yok. Çakmaklık halen çalışıyor. Kameralar çalışıyor. I-stop da düzgün çalışıyor, yani aküde bir sıkıntı görmedim şu kadar günlük yoğun kullanımda.
      Aslında orta konsolda bu kadar kablo girdi-çıktısına gerek yok. Doğrudan Viofo'nun kitini alarak, elektrik işini doğrudan bir sigortaya da bağlayabiliriz. Sonraki adımım belki öyle bir şey olur ama pek sigortalarla oynamak istemedim şimdi.
      Buyrun video.

• Devrim Babacan
      Evvvvet! Yine ufak bir kaza anıyla karşınızdayız sayın seyirciler.
      Bu arada, şaka maka 9 aydır yoktum. Çok özür diliyorum, kusura bakmayın. Doçentliği hallettim geldim de, ondan yani.  8 ay sonra açtığım ilk konu bu olacaktı demek ki. Eylül ayında bir araba arkadan bindirdi bana. Onun videosu bu.
      Normalde arka camda da kameram vardı fakat SD kartıyla ilgili yaşadığım bir sıkıntı yüzünden kapalıydı o bir kaç gün ama asıl senaryo ön kamerada. Buyrunuz.

Şimdi siz karar verin ben ne yapayım?
      Akmakta olan bir trafik var. Gelen araçlar var ama adamın umrunda mı, arabasının burnunu çıkarıyor gitgide. Bu esnada bir bisikletli de bunu gördüğü hâlde adamın solundan sıyrılmaya çalışıyor. Benim solumdan da araçlar aktığı için fren yapıyorum yavaştan. Derken arkamdan biri bindiriyor. İşin tuhafı, ben olay mahalline yaklaşırken arkamda kimse yoktu. Ara yoldan bir yerden çıktı ve süratle geldi herhalde arkamdaki...
      Arka tampon değişti.
    • Devrim Babacan
      Selam.
      Geçenki Mersin dönüşü yoluma çıkan köpekten sonra bu kez de Antalya'ya sempozyuma giderken iki oynak köpek çıktı karşımıza.
      Videoda, 6'ncı saniyede duyulan sinyal sesi, arkadakileri uyarmak için açtığım dörtlüler. Sağ olsunlar, arkadakiler bunu dikkate aldı ve yavaşladılar. Zira köpekler yolu hemen terketmemişti.
      Trafikte "umulmayanı ummak" sevdiğim bir sözdür. Daima tetikte olmak lazım.

• Yeni Oluştur...