Jump to content

VIOFO A118C - Maalesef Kaza Yaptım

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@revivo73; Buluşamada da bir arkadaş Good Year için "bundan sonra töbe kullanmam" diyordu.

Sanırım problem, markalardan ziyade kullandığımız "model"lerde belki. Önceki aracımda fabrikadan gelen Dunlop Sport'lar vardı. Rezaletti. ABS'nin çok erken çalışması, kalkışlarda patinaja meyilli olması vs. Neyse üç sene sonra değiştirdim eskidiği için. Belki gülenler olacaktır ama Kumho'nun dört mevsim bir lastiğini aldım. Arkadaş yok böyle bir fark. Demek ki problem arabada ya da bende değilmiş dedim.

Şimdi siz de böyle deyince, herhalde lastiğe fazla güvendim ben diye düşünüyorum.

Tüm geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Bugün çarptığım arkadaşla tüm kağıt işlerini hallettik, yollarımızı ayırdık. Umarım pürüz çıkmaz. Kasko şirketim Zürih Sigorta idi. Ne alaka derseniz eğer, şöyle anlatayım; Mersin'de kredi çekeceğim banka (en uygunu o idi) Zürih'ten sigortayı dayadı ya değilse kredi veremeyeceklerini söyledi. Çok ilginç tabii. Neyse yaptırıvermiştim, tüm hasarsızlık indirimlerimle beraber.

Bugün Konya'daki iki acente çok ilgilenmedi benimle. "Yaptırdığınız yerle görüşün" dediler. Onlar kovmadan ben ayrıldım oradan. Tipler öyle idi yani. Neyse, Adana Zürih'ten Çağdaş Bey ile görüştüm. Valla ablamdan abimden çok daha fazla ilgilendi benimle. Tek sorun, buradaki servis ile anlaşmaları yokmuş. O da ne ise artık. Anlaşmaymış! Bu sebeple masrafı kendi cebimden ödemem gerekiyor. Akabinde sigorta, o meblayı bana yatıracakmış. Çağdaş Bey özellikle bu işin arkasında, sağ olsun.

Umarım masraf 4bin'i bulmaz, aşmaz.

İlginiz için teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar ederim. :)

Bu arada, aşağıdaki video ise, hemen kazadan sonraki günden bir hatıra. :D

Öndeki hatun, ilerideki sıkışmayı görünce aniden frene yüklendi, hem de önünde (affedersiniz) hayvan gibi mesafe olmasına rağmen! Duyacağınız acı fren sesi ise arkamdaki Peugeot'a ait. O da bayan sürücü. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün otopark görevlisi aradı, aracın arka tamponunda plakanın sağ tarafına sürtmüş biri dedi. Bir iki karış uzunluğunda çizik. Göçük var mı dedim, tebeşir gibi çizik var dedi. İşim var, meşguliyetim var, havam yerinde değil, gidemedim de otoparka. Park ettiğim yerde, aracı duvara dayadığım halde öküzün teki sürtmüş. Senin şu kazadan yapsam o kadar kıl olmazdım herhalde. Keyfim kaçık. Mazda cok iyi güzel ancak stresi de farklı. 2 araçlık park parası vermeyi düşünmeye başladım.

"Onlar kovmadan ben ayrıldım oradan. " :) Sigorta sektörü de zor. 2.videodaki olay da acemilik kokuyor. Ben zorunlu olmadıkça o saatlerde öyle yoğun yollara cıkmıyorum. Ancak işte yine de araca gelip ciziyolar, sıkıntıdan kurtulamıyorum. ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük geçmiş olsun bugün Twitter'da Murat kazanasmaz paylaşmıştı E-5 Yenisahra taraflarında bi Mazda 3 yeni nesil kazaya karışmıştı ön taraf çok fena dağılmıştı aracın Mazda olduğunu camlarından anlayabildim kendi arabam kaza yapmış gibi bürün gün moralim bozuk gezdim resmen  bi de bu kazayı görünce ...☹️️☹️️☹️️

Tekrardan büyük geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim, sağ olun.

Aracım serviste. Exper bakmış. Tramer'e giriş yapacakmış. O andan itibaren mi ne, onarım başlayacakmış. Zürih Sigorta Konya'daki Mazda ile anlaşmalı olmadığından masrafı ben ödeyeceğim, sigorta sonra bana yatıracak meblayı.

Bekliyoruz bakalım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlışım yoksa SCBS, benim Power donanım aracımda yok. SBS olabilir, fakat belli bir hızın üzerinde çalışmıyor, daha düşük hızlarda hizmet ediyor diye biliyorum. Artı, ayağım zaten frende olduğu için de devreye girmemiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun dikkatimi çeken bir durum var scbs ve sbs neden çalışmıyor? 

Yanlışım yoksa SCBS, benim Power donanım aracımda yok. SBS olabilir, fakat belli bir hızın üzerinde çalışmıyor, daha düşük hızlarda hizmet ediyor diye biliyorum. Artı, ayağım zaten frende olduğu için de devreye girmemiş olabilir.

Bu konu icerisinde belirtmistim SCBS ve SBS nin calisma mantigini. Sadece sense araclarda SBS var. Soul haric butun modellerde SCBS standart. Bu kazada hiz 30 km/h uzerinde oldugundan SCBS devreye girmemis.

SCBS 4-30 km/h
SBS 15-200 km/h

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Devrim Babacan tampon arkasındaki demir benim bir önceki aracım ile yaptığım benzer kazada da eğilmiş ve değişmişti. Varlık sebebi de sanırım ön tarafta ile arka arasında bir köprü olup darbeyi emmek. 

Sigortanın anlaşmalı olmaması kötü olmuş, inşallah seni de sıkıntıya sokmadan hemen yatırırlar parayı. Tampon plastik olduğu için kaporta ile rengini tutturmak biraz zor olabilir. Aracın önceden çekilmiş resmi muhakkak vardır. Onlarla uyumlu hale getirmeden aracı kabul etme derim. 

Öndeki araçların yaptıklarına gelince Konya dan dönerken Eskişehir e yakın bir aracın arkasına takıldık ( @zealot un değilim ile tavşan yaptık :D ) adam her araç gerisinde önce fren sonra selektör yapıyor sonra geçiyordu istisnasız. Tabii selektör yiyen kamyoncular da sol sinyal çakıp "geçsene ......" dercesine basıyordu kalayı. Mantık ararsan yok , beyim öyle öğrenmiş. O sebeple bazen yapabileceğin bir şey olmuyor ve yaşıyorsun kaderi. Allah beterinden muhafaza etsin.

En kısa zamanda arabana kavuş inşallah.

Bu arada yapmışsındır muhakkak ama sadaka vermekte de fayda var. Hadis-i şerifte "Az sadaka çok belayı def eder" demiş peygamber efendimiz (s.a.v.)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, no.fear :

Geçmiş olsun dikkatimi çeken bir durum var scbs ve sbs neden çalışmıyor? 

Bir adaşım gelmiş siteye :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Sigortanın anlaşmalı olmaması kötü olmuş, inşallah seni de sıkıntıya sokmadan hemen yatırırlar parayı. Tampon plastik olduğu için kaporta ile rengini tutturmak biraz zor olabilir. Aracın önceden çekilmiş resmi muhakkak vardır. Onlarla uyumlu hale getirmeden aracı kabul etme derim.

Evet, anlaşmalı olmaması sebebiyle masrafı ödemek mali gidişatında bir sekteye sebep olacak. :) Fakat Zürih'ten Çağdaş Bey (sağ olsun) ilgili meblağın en kısa sürede yatması için bizzat takip edeceğini iletmişti. Güvenmekten başka durumum yok maalesef.

Tampon renk konusunda haklısınız; sanırım forum'da başka bir yerde benzer bir konuyu okumuştum. Aracım yeni sayılır. O yüzden aracın genel boyası güneşten çok etkilenmemiş olabilir ve fark çıkmayabilir. Yine de dediğiniz gibi o konuda biraz hassas olmam gerekecek.

Teşekkürler.

Ekleme: Sadaka vb. bir düşünceyle yapmasam da, her sene okulda veya okul dışında bir öğrencinin dershane ücretini karşılıyoruz - bazı öğretim elemanı arkadaşlarımla toplaşıp. Veya bizim öğrencilerden birine dönemlik yemek kartı alırız vs. :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Krediyi TEB'den çektim. TEB zorladı zaten Zürih'e. Yoksa faizi bilmem kaç'tan veririm dedi. O an için en uygunu o idi. Gıcık hikaye. :)

Arkadaşlar, dün servise uğradım. Ben çok severim servis, motor, yağ, pas yerleri. Sırf ortam kokusu için bile giderdim Renault'un servisine bir zamanlar. :D

Konya (Zeki Kaya) Mazda servisinde (alt katta) Levent Bey -sağ olsun- çok nazik ve hoş sohbet bir insan. Oturduk akşam 7'ye kadar. Selim ve İsmail Usta ile de görüştüm, bilgi aldım (Sanki bir bakan gibi, yerinde inceledim olayları). :)

Aracımın tampon, ızagara vb. siparişleri verilmiş. Sanırım yurt dışından gelecek. Gelecek perşembeye ancak gelir diyorlar. Boyandı, monte edildi derken sonraki salı gününü bulurmuş. Sıkıntı yok.

Aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü üzere beyaz bar, olaydan nasibini almış görünüyor. :)

EDiT: Bu arada; Servis alanına girince, sağ köşede gördüm aracımı. Ön kısım komple indirilmiş. İyi dedim, sökülmüş tampon. Fakat baktım lastikler 16 inch. Allah Allah, lastikler niye değiştirils... Aaa benim araba değil ki zaten. Sol-arka çamurlukta başka bir arabanın kapı vuruğu vardı, o yok. Demek ki benim araba değil! :D Sola döndüm, servis alanının derinliklerine bakarken gördüm benim kızı. 18 inch lastikler, beyaz araba. :D Derken Levent Bey karşıladı beni. Benim araca bakarken -fotoğrafta da görürsünüz- yanındaki kırmızı araçta da (Power) aynı kazanın olduğunu gördüm. Diğer benim zannettiğim araçta da. Üç adet Mazda3 Power, aynı kaderle oradaydı. Ehehe dedim, yalnız değilim. :D:D

20161020_173822.jpg

20161020_173844.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak şimdi benim de aklıma takıldı,acaba sanayi ye değil de Zeki Kaya ya mı götürseydim aracımı? Hiç değilse işinin ehli adamlar..

Tüh yaa neyse bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkürler.

23 dakika önce, Ömer626 :

Zeki Kaya ya mı götürseydim aracımı?

İşleme başladılar mıydı aracınız üzerinde?

Bu arada, dün Dedeman otel civarındaydım. Kavşakta dönerken beyaz -FEH plaka mı ne- Mazda3 gördüm. İçim cız etti. :)

Özledim arabamı arkadaş! :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün evrakları hazırladık abi,eksper bekleniyor..Bir şey daha merak ettim abi,sana araç tahsis edildi mi?Ya da Mazda da öyle bir avantaj var mı sıfır araç aldın diye?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömer kardeş geçmiş olsun , Allah beterinden saklasın ...araç tahsisini kasko dan talep ediyorsun. Saygılar [emoji113]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Tarahumara
      Yazan: Tarahumara
      Yine bir can sıkıntısı ardından kendimi yollarda buldum. Ataşehir'den taksime gidip 2 ıslak burger yedim  Geri dönerken de yolu uzatıp sahilden süzüldüm. Bu arada gece dediysem, sabaha yakın.

• Devrim Babacan
      Yazan: Devrim Babacan
      Ciggggabaytlarrrrca video kaydı oldu elimde. Atsam atamıyorum, silsem silemiyorum, satsam satılmaz, şikayet etsem ... ... olabilir.
      Aşağıdaki ters şeritten gelen Mercedes'i EGM'ye şikayet ettim. "Plaka takibe alındı." şeklinde yanıt geldi. Bilmiyorum ne olacak...
      Bu videoda şöyle bir miktar (afedersiniz) "Oha!" dedirtecek şeyleri bir araya getirdim.
      İyi seyirler.

• Devrim Babacan
      Selamlar. Geçenlerde AliExpress'ten Xiaomi Car Charger (Çakmak Çoklayıcı) aldım. Ön camdaki Viofo A119 kamerasının enerji kablosu USB portlarından birini işgal ediyordu. Arkadaki Viofo A118C'nin kablosu da (adaptör şeklinde) çakmaklıktaydı. Adaptörden kurtulmak için Viofo'dan uzun bir USB kablo satın aldım ve bu iki kameranın kablolarını, Xiaomi adlı arkadaşa girip, onu da çakmaklığa soktum.
      Akümüzün güçlü olduğunu ve çakmaklık çıkışının bu yoğun çekimden etkilenmeyeceğini ümit ederek kablolamayı yaptım (gerçi çok önce zaten yapmıştım) ve çoklayıcıya girdim. Videoyu hazırlayalı biraz oldu. Test sürüşündeydim kaç gündür. Neticede sıkıntı yok. Çakmaklık halen çalışıyor. Kameralar çalışıyor. I-stop da düzgün çalışıyor, yani aküde bir sıkıntı görmedim şu kadar günlük yoğun kullanımda.
      Aslında orta konsolda bu kadar kablo girdi-çıktısına gerek yok. Doğrudan Viofo'nun kitini alarak, elektrik işini doğrudan bir sigortaya da bağlayabiliriz. Sonraki adımım belki öyle bir şey olur ama pek sigortalarla oynamak istemedim şimdi.
      Buyrun video.

• Devrim Babacan
      Evvvvet! Yine ufak bir kaza anıyla karşınızdayız sayın seyirciler.
      Bu arada, şaka maka 9 aydır yoktum. Çok özür diliyorum, kusura bakmayın. Doçentliği hallettim geldim de, ondan yani.  8 ay sonra açtığım ilk konu bu olacaktı demek ki. Eylül ayında bir araba arkadan bindirdi bana. Onun videosu bu.
      Normalde arka camda da kameram vardı fakat SD kartıyla ilgili yaşadığım bir sıkıntı yüzünden kapalıydı o bir kaç gün ama asıl senaryo ön kamerada. Buyrunuz.

Şimdi siz karar verin ben ne yapayım?
      Akmakta olan bir trafik var. Gelen araçlar var ama adamın umrunda mı, arabasının burnunu çıkarıyor gitgide. Bu esnada bir bisikletli de bunu gördüğü hâlde adamın solundan sıyrılmaya çalışıyor. Benim solumdan da araçlar aktığı için fren yapıyorum yavaştan. Derken arkamdan biri bindiriyor. İşin tuhafı, ben olay mahalline yaklaşırken arkamda kimse yoktu. Ara yoldan bir yerden çıktı ve süratle geldi herhalde arkamdaki...
      Arka tampon değişti.
    • Devrim Babacan
      Selam.
      Geçenki Mersin dönüşü yoluma çıkan köpekten sonra bu kez de Antalya'ya sempozyuma giderken iki oynak köpek çıktı karşımıza.
      Videoda, 6'ncı saniyede duyulan sinyal sesi, arkadakileri uyarmak için açtığım dörtlüler. Sağ olsunlar, arkadakiler bunu dikkate aldı ve yavaşladılar. Zira köpekler yolu hemen terketmemişti.
      Trafikte "umulmayanı ummak" sevdiğim bir sözdür. Daima tetikte olmak lazım.

• Yeni Oluştur...