Jump to content

VIOFO A118C - Maalesef Kaza Yaptım

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, Ömer626 :

sana araç tahsis edildi mi?

Normalde, "hasar dosyası" (mı ne), öyle bir şey açtı Mazda'daki Serap Hanım. O esnada kendisi ikame araç talebinde bulunmuş. Hatta hemen akşamında Zürih'ten arayıp, "Mevcut aracınız manuel mi yoksa otomatik şanzıman mıydı?" diye de sormuşlardı. Fakat eşimin aracı var elimizde diye tereddüt yaşadım, ama herkes "Abi kaskoya o kadar para veriyorsun, iste aracı, kullan işte" dediği için önce tamam dedim, ama hemen ertesi gün arayıp iptal ettirdim.

Yahu şimdi bir şey olur araca, şanzımanda sorun çıkacağı tutar, biri gelir vurur, ben gider vururum(!) falan, n'olur n'olmaz diye vaz geçtim. Öte yandan, ikame aracını topu topu 1 hafta veriyorlar, fakat aracımın tamir süresi 1½-2 hafta. Ee, ne anladım ben? Ayrıca sizden peşin 500 TL. alıyorlar, ceza meza yersin diye. :D

Şimdilik eşimin aracı (Clio3) ile idare ediyoruz.

Çok özledim aracımı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün servisi aradım, bizim düldül ne hâlde diye.

Levet Bey açtı telefonu. "Valla parçalar henüz gelmedi. Herhâlde cumartesi gününü bulur, sonrasında boyandı montajlandı derken salı-çarşambayı bulur aracın teslimi!" - - - diyecektir sandım, ama parçalar çoktan gelmiş, boyanmış. Yarın montaj yapılıp, akşam üstü araç teslim edilebilirmiş. Hiç olmadı ertesi gün...

Çok sevindim bu habere. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi çok geçmiş olsun biraz geç oldu kusura bakma valla kendi arabam gibi üzüldüm 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun. kaskonuz varsa tüm haklarınızı sonuna kadar kullanın. ikame araç yetkili servis onarımı vs. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. İkame araç almak üzereyken vaz geçtim. Bir aracımız var zaten diye. Mesele, Zürih Sigorta'nın Konya Zeki Kaya servisini tanımaması. Fakat bugün Zeki Kaya websitesinde Zürih Sigorta Acenteliği diye bir şey okudum. Şaşırdım açıkçası. Onu bir soracağım.

Şöyle bir detaya gireyim; Aracımı Mersin'den alırken Zürih Sigorta yaptı kaskoyu. Adana Bölge'ye bağlılar. Muhtemelen burada, "Biz Ankara Bölge'ye bağlıyız, ondandır" diye 2016'ya yakışmayacak bir cevap alabilirim.

Benim için tek mesele, servis masrafının geçici olarak benim cebimden çıkması. Neyse artık, tecrübe bunlar. :)

7 saat önce, MazdAşK81 :

Abi çok geçmiş olsun biraz geç oldu kusura bakma valla kendi arabam gibi üzüldüm

Önemli değil, çok teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NİHAYET!

Akşam 17:30 civarı aldım aracı. Sıfırdan farksız olmuş. Boya ustasının ismini almadım, ama kendisine, Selim Usta'ya, İsmail Usta'ya ve Levent Bey'e çok teşekkürler. Her konuda yardımcı ve destek oldukları için. :)

Veee, masraflar!

Arka tampon: Kaporta işçiliği, boya + KDV = 500 TL.

Diğer ön tampon komponentleri (tampon blok, ızgara, ızgara alüminyum çerçevesi) toplam yaklaşık 3000 TL.
Kaporta işçilik, 350 TL.
Boya, 400 TL.
Elektrik 50 TL.
Toplam: 3800 TL. + KDV = 4464 TL.

Yani bu 4 sayfalık konunun bana toplam maaliyeti ~5000 TL. :D
Edit: Bir saniye yahu. Kasko 4464'ünü bana ödeyecek en kısa zamanda gerçi. Bir an.. n'ooluyor dedim. :D

Saygılar. :)

2016-10-28 20.13.40.jpg

2016-10-28 20.13.15.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 minutes ago, Devrim Babacan said:

Saygılar

O zaman tekrardan geçmiş olsun ve inşallah bir daha böyle bir olay yaşamayın. Araç hakkaten sıfır gibi olmuş. Güle güle kullanın. Bu vesileyle ufak tefek taş izlerinden de kurtulmuş oldunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tarahumara :

Bu vesileyle ufak tefek taş izlerinden de kurtulmuş oldunuz.

Yaşa. Aynen öyle. :D Motor kaputunda da 2-3 nokta vardı. Sağ olsun usta oralara da dokunmuş.

Kendisiyle biraz sohbet ettim. Bana az bir boya verdi bu tip rötuşlar için. Fakat verebildiği, yani bu şekilde yapılan dokunuşlar, sadece opak beyaz şeklinde olabiliyor. Bu yöntemle (suluboya fırçasıyla falan) sedef kaplanamıyor. Çünkü boya yapılırken (zaten astarlı gelen parçaya) önce bir alt boya (gibi bir şey), sonra 25D beyaz boya, sonra sedef kaplama ve en son vernik atılıyormuş.

Rötuş yapılan yerlere çok yakından bakarsanız düz beyaz olduğunu görüyorsunuz, fakat belli bir mesafeden belli olmuyor. Oysa ki aynı mesafeden siyah noktalar görülebiliyordu.

Neyse. Geçti gitti. Çok teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Devrim bey şimdi siz deyince aklıma geldi. Ben de Zürih sigortadan zeki kaya otomotivde yaptırmıştım kaskomu ve ufak bir kaza geçirmiştim. Benden peşin ödeme alınmamıştı

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrudur. Ben de daha dün Zeki Kaya'nın web sayfasında gördüm Zürih Acenteliği diye, şaşırdım. Bugün sordum, sadece acentelik imiş, servis anlaşması yokmuş. Belki sizin zamanınızda vardı, bilemiyorum.

Ben anlamıyorum bu mantığı, kafayı. Zeki Kaya için değil de, Zürih için ya da bu kasko-servis ilişkisi için diyorum. Yahu, ben sana o kadar para vermişim, kasko yapmışım. Hangi bölgede ya da ilde yaptırdığımın bir önemi olmamalı. Sen o parayı benden aldın mı? Aldın. Konya'daki tek Mazda Yetkili Servisi'ne veriyorum arabayı. Sanayide adı bile belli olmayan birine değil ki? Kaldı ki expert şahıs gelip gayet legal, yasal ve gayet düzgün şekilde rapor tutup işini yapıyor. Sen, sigorta firması olarak neden "Anlaşmalı değiliz" muhabbeti yapıyorsun ki bana?

Bu işin mantığı bilen varsa ve anlatırsa sevinirim. Neden anlaşmalı olmak gerekiyor ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gelmiş geçmiş olsun...

Çarpişma önleyici sistemi 3 kere devreye sokmayi başardim.

Her seferinde karşindakine çarpma anina yaklaşik 50-60 cm kala devreye giriyor ve Abs yi devreye sokan çok sert bir fren yapiyor.

Sizi durma noktasina getirene kadar devam ediyor, 5 km hizda sistem devreden çikiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 hours ago, Devrim Babacan said:

Teşekkürler.

Peki sizdeki sistem kaç kilometre hız aralığında çalışıyor?

SCBS 4-30 km/h
SBS 15-200 km/h

Soul = Hiçbiri
Motion = SCBS
Reflex = SCBS
Power = SCBS
Power Sense = SBSSCBS

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

AreY'dekiyle bendeki SCBS. Kaza anında hızım 30'dan yukarı olduğu için muhtemelen sistem hiç tınmadı bile, çünkü zaten frene abanmıştım. Fakat SBS olsaydı, ikincil bir fren desteği verecekti belki.

Fakat arkadaşlar, fazla değişen bir durum olmayabilirdi, çünkü arkamdaki bana bindirdi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Wu-huuuu! Yarın ödeme var. Budur. :D

• 14 Ekim'de kaza oldu.
  • 18'inde servise yatış yaptık ve dosyası açıldı.
  • On bir gün sonra (29 Ekim'de) aracımı aldım.
  • 31 Ekim'de fatura expere ulaştı.
  • Sekiz gün sonra (8 Kasım'da) ödeme yapılacak.

Tuttum Zurich'i. :)

zurichodeme.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta da dunlop sport max var . Fren noktasında ya bizim araçlar yetersiz ya da lasitkle alakalı bir durum diye düşünüyorum. Ani fren yapınca araç kızaklıyor yani etkili bir duruş sergilemiyor.Herhangi  bir fren testi var mı acaba yeni mazda 3 lere yönelik çok merak ediyorum doğrusu  Fren performansını..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kaza videosunu izleyen bir abim uyandırdı beni de zaten.

Tek izlemede, "Lastikler" dedi, attı. Lastiklerin yeni olduğunu, neticede arabanın yeni olduğunu söyledim, "Olsun" dedi, noktayı koydu. :D:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ford fiesta  100- 0  fren mesafesi 38 metre

mercedes  GLC   100-0  fren mesafesi 38 metre

meredes c 180 coupe 100-0  fren mesafesi 36,2 metre

qasqai  100-0 fren meseafesi 36,4 metre 

e250 coupe 100-0 fren mesafesi  37,5 metre

reno latitude 100 - 0 fren mesafsi 39,3 metre 

bmw 520 i 100-0 fren mesafesi 37,4 metre

range rover 100-0 fren mesafesi 39,2 metre

megane 100 - 0 fren mesafesi 37 metre

citroen c elize 100- 0 fren mesafesi 39 metre 

çeşit çeşik lastiklerin jantların  kullanıldığı araçlar ın mesafelerine bakark

görebileceğiniz gibi  en iyi ve en kötü araba arasında 3 metre var.

yani öle lastiklerden diyip geçmemek lazım =) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu yüzden çok diretmedim; Benzer kazayı, yeterli mesafem olmasına rağmen Clio ile yine yapmıştım (Detay not: Servise gitmemi gerektirmeyecek kadar ufak tahrişlerle atlatmıştım onu). Onda da ABS üzerinde kayarak gittim. Arabanın içinde hiç bir G kuvveti hissetmediğimiz hâlde araba ABS manyağı olmuştu. Bu kazada da hiç G kuvveti hissetmedim.

O tarihte Cilo'da Dunlop Sport vardı. Bir süre (1-2 sene belki) sonra lastikleri değiştirince, "Hah!" dedim, "Araba şimdi fren yapıyor!!!"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Tarahumara
      Yazan: Tarahumara
      Yine bir can sıkıntısı ardından kendimi yollarda buldum. Ataşehir'den taksime gidip 2 ıslak burger yedim  Geri dönerken de yolu uzatıp sahilden süzüldüm. Bu arada gece dediysem, sabaha yakın.

• Devrim Babacan
      Yazan: Devrim Babacan
      Ciggggabaytlarrrrca video kaydı oldu elimde. Atsam atamıyorum, silsem silemiyorum, satsam satılmaz, şikayet etsem ... ... olabilir.
      Aşağıdaki ters şeritten gelen Mercedes'i EGM'ye şikayet ettim. "Plaka takibe alındı." şeklinde yanıt geldi. Bilmiyorum ne olacak...
      Bu videoda şöyle bir miktar (afedersiniz) "Oha!" dedirtecek şeyleri bir araya getirdim.
      İyi seyirler.

• Devrim Babacan
      Selamlar. Geçenlerde AliExpress'ten Xiaomi Car Charger (Çakmak Çoklayıcı) aldım. Ön camdaki Viofo A119 kamerasının enerji kablosu USB portlarından birini işgal ediyordu. Arkadaki Viofo A118C'nin kablosu da (adaptör şeklinde) çakmaklıktaydı. Adaptörden kurtulmak için Viofo'dan uzun bir USB kablo satın aldım ve bu iki kameranın kablolarını, Xiaomi adlı arkadaşa girip, onu da çakmaklığa soktum.
      Akümüzün güçlü olduğunu ve çakmaklık çıkışının bu yoğun çekimden etkilenmeyeceğini ümit ederek kablolamayı yaptım (gerçi çok önce zaten yapmıştım) ve çoklayıcıya girdim. Videoyu hazırlayalı biraz oldu. Test sürüşündeydim kaç gündür. Neticede sıkıntı yok. Çakmaklık halen çalışıyor. Kameralar çalışıyor. I-stop da düzgün çalışıyor, yani aküde bir sıkıntı görmedim şu kadar günlük yoğun kullanımda.
      Aslında orta konsolda bu kadar kablo girdi-çıktısına gerek yok. Doğrudan Viofo'nun kitini alarak, elektrik işini doğrudan bir sigortaya da bağlayabiliriz. Sonraki adımım belki öyle bir şey olur ama pek sigortalarla oynamak istemedim şimdi.
      Buyrun video.

• Devrim Babacan
      Evvvvet! Yine ufak bir kaza anıyla karşınızdayız sayın seyirciler.
      Bu arada, şaka maka 9 aydır yoktum. Çok özür diliyorum, kusura bakmayın. Doçentliği hallettim geldim de, ondan yani.  8 ay sonra açtığım ilk konu bu olacaktı demek ki. Eylül ayında bir araba arkadan bindirdi bana. Onun videosu bu.
      Normalde arka camda da kameram vardı fakat SD kartıyla ilgili yaşadığım bir sıkıntı yüzünden kapalıydı o bir kaç gün ama asıl senaryo ön kamerada. Buyrunuz.

Şimdi siz karar verin ben ne yapayım?
      Akmakta olan bir trafik var. Gelen araçlar var ama adamın umrunda mı, arabasının burnunu çıkarıyor gitgide. Bu esnada bir bisikletli de bunu gördüğü hâlde adamın solundan sıyrılmaya çalışıyor. Benim solumdan da araçlar aktığı için fren yapıyorum yavaştan. Derken arkamdan biri bindiriyor. İşin tuhafı, ben olay mahalline yaklaşırken arkamda kimse yoktu. Ara yoldan bir yerden çıktı ve süratle geldi herhalde arkamdaki...
      Arka tampon değişti.
    • Devrim Babacan
      Selam.
      Geçenki Mersin dönüşü yoluma çıkan köpekten sonra bu kez de Antalya'ya sempozyuma giderken iki oynak köpek çıktı karşımıza.
      Videoda, 6'ncı saniyede duyulan sinyal sesi, arkadakileri uyarmak için açtığım dörtlüler. Sağ olsunlar, arkadakiler bunu dikkate aldı ve yavaşladılar. Zira köpekler yolu hemen terketmemişti.
      Trafikte "umulmayanı ummak" sevdiğim bir sözdür. Daima tetikte olmak lazım.

• Yeni Oluştur...