Jump to content

Evden Hortumla Su Çekerek Araba Yıkamak

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Araba yıkamak bazı psikopatlar için bir hobi, bazıları için daha iyi temizlik, daha detaylı temizlik demek. Bunun yapılabilmesi için neler gerekli, aşağıdaki yazımda açıkladım. İyi okumalar.

Daha geniş zamanda, daha rahat bir şekilde, daha etkili biçimde arabamı temizlemek istediğimden ötürü bu tür bir arayışa girdim. Bahçe sulama, araba yıkama konularında yön gösterici bir yazı bulamadığımdan bu tür bir arayışta olanlara aydınlatıcı bir yazı yazmak istedim.

Öncelikle aldığım ürünleri yazayım.

Ez Jet Water 8 Fonksiyonlu Sulama ve Yıkama Tabancası

Ürünün basıncı ev ve araba kullanımı için çok yeterli. Benzinliklerdeki basınçlı makinelerin basıncını beklemeyin tabiki de. Süngerle aracı şampuanladıktan sonra bununla temizleyince kir bırakmıyor. Çeşitli çıkış desenleri var, bunları isteğinize göre seçebiliyorsunuz. Bir de köpük yapma özelliği var ama ben çok beğenemedim. Çok fazla su ve çok az köpük geldiğinden bildiğimiz köpükten çok az şampuanlı su geliyor. Temizlik için faydalı olmuyor, çok çabuk akıp gidiyor.

111.jpg

112.jpg

113.jpg

3. kattaki evimden hemen önündeki otoparka su alabilmek için 30 m. aldım, fakat sonra farkettim ki 5-10 m. fazla bile geliyor. Ama fazla mal göz çıkarmaz, evin her köşesine de çekilebilir.

111.jpg

Musluğa bağlantı yapılması için gerekli bir ürün. 3/4" ve 1/2" lik musluk adaptörlerine bağlantı yapılabiliyor.
111.jpg

Hortumu musluk aparatına takabilmek için gerekli, en kullanışlı, en güzel icat diyebilirim. Musluk aparatına hortum sokmaya çalışmak yerine bu hortum bağlantısı ile 10-15 saniye hortumu musluk aparatına bağlamak mümkün oluyor. Resim üst tarafındaki parça döndürülerek çıkarılıp hortumdan geçiriliyor. Daha sonra hortum plastik parçanın içerisinden geçiriliyor ve bu hortuma geçirdiğim parçayı döndürerek hortumu sıkıştırıyoruz ve çok sağlam bir bağlantı elde ediyoruz. Alt tarafı da musluk aparatına bastırarak sızdırmaz bağlantımızı tamamlıyoruz. Çıkarmak için ise hortum bağlantı aparatının üst ve altını birbirine çekmek yeterli. 

Bahce_1248330.jpg

Yapılan işlemler.

Hortumu hortum bağlantı aparatına ekleme.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

1.jpg

Musluk bağlantı aparatı.

5.jpg

6.jpg

Hortum bağlantı aparatının musluk bağlantı aparatına bağlantısı.

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Üst ve alt parça birbirine bastırılarak musluk bağlantı adaptörü çıkarılıyor.

10.jpg

Musluk bağlantısı.

11.jpg

1/2" adaptör musluk bataryasının ucundaki vida adımlarıyla eşleşmedi.

12.jpg

13.jpg

14.jpg

Bu nedenle bataryanın dibindeki bağlantıyı sökerek 3/4" bağlantı adaptörüyle kullandım.

15.jpg

16.jpg

17.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

E herşeyi yazmışsınız zaten bize birşey bırakmamışsınız [emoji2]

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, mazda_ozan :

E herşeyi yazmışsınız zaten bize birşey bırakmamışsınız emoji2.png

Olur mu var elbetteki sorulacak soru..

Su faturasında bir artış oldu mu Mutlu ? :D  :geyik: 

İşin özü aslında bu hep imrendiğim ve yapmak istediğim bir şeydir. Ama oturduğum sitede böyle bir şeye kalkışmam mümkün değil. O yüzden oldum olası hep müstakil evlere özenmişimdir..Hatta ve hatta gecekondu olsun, müstakil olsun ve benim olsun derim...

Bu arada hidrofor var mı apartmanda ? Yani su 3.kata çıkıyor, ardından 30 metre hortum içinde dolaşıyor.. Gerçi 3.kattan yokuş aşağı gidiyor ama. :D

Suyun tazyiği iyiki randıman alabiliyorsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla daha önce 3. Kattan hortumu uzatıp yıkamışlığım var [emoji23] Apartmanda da oluyor abi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen zorlayınca apartmanda da oluyor. :D
Şu ana kadar 1 kere yıkayabildim keratamı. Sonrasında da duvara sürtmek suretiyle ufak bir kaza yapmamdan ötürü soğudum, uğraşmıyorum artık. Araba düzelip eski haline geldikten sonra yıkamaya devam ederim.

Benim yapacağım yıkama 2 haftada 1 olur. O nedenle su faturasını çok artıracağını sanmam İlhan abi.

4 katlı apartman olduğuna göre hidrofor vardı illaki. Hortum ucunda yerde gayet yeterli basınç oluyor. 3 kat yüksekliğindekie suyun basıncı yerde çok fazladır, hortuma şimdilik bir şey olmadı. Suyu kapatınca vakum etkisinden ötürü boru düz plakaya benziyor. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şu anlattıkların için 2. kattan ulaşacak kadar hortum aldım lakin çok su tüketiliyor 1 m2 su 3.5-4 tl , farkında olmadan saatlerce akabiliyor demem oki maliyetinden geçtik su çok israf oluyor, elektrik kablosu uzatıp süpürge ile içini detaylı temizliyorum lakin arabanın dışını petrolde 1 tl sabuna 1 tlde suya ödeyerek makina ile yıkıyorum. Bazen 1 tl de atıp basınçlı hava ile komple hem içinin hemde motorun tozunu alıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 m3 su 1000 lt eder, 200 adet 5 lt lik damacana su demek. :)  Ufacık musluk bataryasının ucundan 1 m3 su geçecesiye kadar heralde en az 2-3 saat arabayla uğraşmak gerekir.

5 lt lik damacanayı 2 dakikada doldurduğunu düşünelim (Daha fazlasürede dolduruyor diye hatırlıyorum)  1 saatte 150 lt su yapar. 1 m3 suyun 15/100 ü, onu da geçtim 1 saat sürmüyor ki, başlangıçta bir kabasını alıyorum suyla ardından köpüklerken kapattırıyorum. Sonra tekrar açtırıyorum yani 15-20 dakika taş çatlası akıyor. Hadi buna da 30 dakika diyelim. 75 lt sudan (75/1000)*4 tl den 30 kuruş yapıyor. :)

Hadi 100 lt su akıtmış olalım 40 kuruş yapar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...