Jump to content

El Freni İle "U" Dönüşü

Mazda41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

52 dakika önce, Mazda41 :

El freniyle bugun u donusu yaptim inanilmaz balata koktu normal midir

Mustafa'nın dediği gibi balata bir seferde kokmaz. Lastik kokmuş olmalı yoksa el frenini çekmen ile frene basman arasında (ABS hariç) bir fark yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama, hayal ettiğimiz U dönüşü gibi spin atarak (arka lastikleri kilitleyerek) mi oldu, yoksa sadece dönüşü mü kolaylaştırdı? Eğer arkalar kilitlenmemişse, belki de fren balatalarıdır - dyeieceğim ama, zayıf ihtimal tabii...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, M.E.G :

Balata mı lastik mi? 1 seferde balata kokmaz. Tabi yarım debriyaj falan yapmadıysan

Bir saat önce, Burak :

Mustafa'nın dediği gibi balata bir seferde kokmaz. Lastik kokmuş olmalı yoksa el frenini çekmen ile frene basman arasında (ABS hariç) bir fark yok..

19 dakika önce, Devrim Babacan :

Ama, hayal ettiğimiz U dönüşü gibi spin atarak (arka lastikleri kilitleyerek) mi oldu, yoksa sadece dönüşü mü kolaylaştırdı? Eğer arkalar kilitlenmemişse, belki de fren balatalarıdır - dyeieceğim ama, zayıf ihtimal tabii...

Kokunun, mokunun nereden geldiğini bilmem ama.

Bildiğim bir şey var ki..

Yunus aracı satmaya niyetlendiğinde müşteri kitlesini azaltıyor. :D:geyik:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, İlhan :

Yunus aracı satmaya niyetlendiğinde müşteri kitlesini azaltıyor. :D:geyik:

Abi yarildim yapma Allah askina

Tekerleri kitledim zaten havada hafiten yagisliydi klima acikti iceri koku doldu agir bir sekilde

Eski aracim seatti el freni tam vitesin arkasindaydi bu tam cekmelik japonlar elimizin altina koymus 2017 mazda 3 lerde bence gereksiz olmus elektronik el freni

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, M.E.G :

Balata mı lastik mi? 1 seferde balata kokmaz. Tabi yarım debriyaj falan yapmadıysan

Hocam 1 sefer degildi sonuncuda cok koktu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mazda41 :

Hocam 1 sefer degildi sonuncuda cok koktu

Gaz ile beraber döndüysen baskı balatadan olabilir. Yerler ıslaksa lastikten yapmaz zaten. El frenini de tam çekemiyorsan ve defalarca yaptıysan fren balatalarından da yapar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, M.E.G :

Gaz ile beraber döndüysen baskı balatadan olabilir. Yerler ıslaksa lastikten yapmaz zaten. El frenini de tam çekemiyorsan o ve defalarca yaptıysan fren balatalarından da yapar. 

Baski balatada cok sikinti yaratır mi boyle durumlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, zealot :

böyle şeyler yapmamak lazım.

Uyarmak lazım tabi. Sosyal mesaj vermek en güzeli :D 

1 saat önce, Mazda41 :

Baski balatada cok sikinti yaratır mi boyle durumlar

Tabiki ömründen yiyorsun baskı balatanın ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol ıslak, lastik kokutmak zor, anca hayvani patiye düşerse kokar. Lastik kilitlenirse zaten balata ısınmaz, kitlenmese de öyle hızlarda ve ıslak ortamda balatayı kokutmak yürek ister. Benim arabada içeriye hiç fren balatası kokusu almadım, mersin sıcağında sıkı yayla inişleri de dahil buna. 200 le giderken yol kenarında çeşme görünce iyidir lan buranın suyu diye panik fren yaptım durdum bi kere, inince ufaktan koktu (bi zahmet) ama harekete devam etsem içeri gelecek kadar yoğun bir koku değildi, balatalar da 40bin km dir değişmedi, yani bitti bitecek durumdalar Tabi ben acımıyorum pek, 50 60k ya bedeldir muhtemelen. :)

Yani oyum baskı balataya, dönerken yarım debriyajla kastırdıysan kesin odur, yarım debriyaj yapmadıysan balatanın kaçırması gerekir koku için, yani ömrü bitmiştir. Bizim dizellerin baskı balata nispeten kolay koku veriyor bu arada, havalandırma da açıksa içeriyi hüzün kaplıyor :)

Ben normal kullanımda baskı balatayı olabildiğine yumuşak kullanıyorum, üstüne vites düşerken gaz (heel and toe) verip devir eşitliyorum, yokuşta kalkarken debriyaja az yüklenmek için el freni ya da sağ ayak frendeyken ayağın kenarı köşesiyle gaz verip kalkıyorum. Sonra arada yardırırken hiç acımıyorum kendisine. Bu şekilde über dikkatli kullanıcıyla gazlamadan duramayan kullanıcının ortalamasında bir baskı balata ömrü yakalamaya çalışıyorum, 14 binden 40 bine geldik, bu şekilde sürüşle ve nispeten dayanıksız tasarlanmış baskı balatalarızla 100 ü görürse öper başıma koyarım, çerçeveletip duvara asarım. 

Pek araştırmadım da servis dışında 700 800'e falan halloluyor sanırım baskı balata değişimi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, mersinden_ersin :

Bu şekilde über dikkatli kullanıcıyla gazlamadan duramayan kullanıcının ortalamasında bir baskı balata ömrü yakalamaya çalışıyorum, 14 binden 40 bine geldik, bu şekilde sürüşle ve nispeten dayanıksız tasarlanmış baskı balatalarızla 100 ü görürse öper başıma koyarım, çerçeveletip duvara asarım. 

105 Bin km'de değişti benim. 900+Kdv mal olmuştu bana. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yunus aracı satmaya niyetlendiğinde müşteri kitlesini azaltıyor. [emoji3]:geyik:

Benden çok yaşa hayretle okuyordum yorumları valla [emoji2]

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, katil balina :

mazda2 850 tl işçilik hariç.

Off o ne oyle abi fiyatlari duydukca insanin arabaya binmeyesi geliyor dizelin herhalde daha pahalidir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mazda41 :

Off o ne oyle abi fiyatlari duydukca insanin arabaya binmeyesi geliyor dizelin herhalde daha pahalidir

öyle hocam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...