Jump to content

ÖTV Artışı Kanun Teklifi

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

baz fiyat             otv              otv dahil         kdv        kdvdahil  
55,683.00 25,057.35 80,740.35 14,533.26 95,273.61      %45 otv
55,683.00 41,205.42 96,888.42 17,439.92 114,328.34        %74 otv

Mazda 3 Power Sense benzinlinin fiyati yukaridaki gibi oluyor. 19000 tl zam var. Hayirli isler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tarahumara :
            baz fiyat             otv              otv dahil         kdv        kdvdahil  
55,683.00 25,057.35 80,740.35 14,533.26 95,273.61      %45 otv
55,683.00 41,205.42 96,888.42 17,439.92 114,328.34        %74 otv

Mazda 3 Power Sense benzinlinin fiyati yukaridaki gibi oluyor. 19000 tl zam var. Hayirli isler.

Bu şekilde Ticaret yapan batmaya mahkumdur zaten. Söz kounusu ücret 683 lira.Mazda biraz fedakarlık yapsa (200 dolar civarı) mesele bitiyor.Yok ben o kadarı yapmam derse 20 Bin liraya yakın farkı tüketici ödesin derse daha çoook bekler araba satmak için.

683 lira nerde 20 Bin lira nerde....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Teknisyen :

Bu şekilde Ticaret yapan batmaya mahkumdur zaten. Söz kounusu ücret 683 lira.Mazda biraz fedakarlık yapsa (200 dolar civarı) mesele bitiyor.Yok ben o kadarı yapmam derse 20 Bin liraya yakın farkı tüketici ödesin derse daha çoook bekler araba satmak için.

683 lira nerde 20 Bin lira nerde....

Mesele bu durumu Japonlara anlatabilmekte :D 

Kolaysa adama 200 $ dan dolayı aracın yaklaşık 7000 $ zam göreceğini anlat :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japonlar gayette guzel anlar hocam. Ama ister bayi diyin isterse disbutor isine gelir mi onu kestiremiyorum. Sonucta sirketler icin karlilik on plandadir. Bu duzenleme ile biz tuketicilerin secim yspma hakki biraz daha kisitlaniyor sonucta. Benzinli power hadi yirtti diyelim power sense paketinide bayi kar marjindan bir sekilde suspanse edebilir belki(cok iyimser mi oldu ne?) is dizel cephesine gelince power veya ustu donanima simdiki farka ilaveten 20 bin tl kim verir? D segmente girmiyorum bile. Vatandasa yonelik adaletsizligi gidermek adina yapildigini hala dusunen var mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben ta başında söyledim, yıl sonuna doğru araba satışlarını artırmak ve stokları eritmek amaçlı olması çok muhtemel sonuç olarak sıfır araba fiyatındaki %40 bir ÖTV artışı ikinci el araçlarda da değer artışı etkisi oluşturacağını  tüm herkes bilir.

Bir bakalım sıfır araç satışları artacakmı?

:D:D:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız, Konya Mazda da, Mersin Mazda da (belki diğerleri de) önümüzdeki haftadan itibaren bunu uygulamaya sokuyorlarmış. Şimdi Mersin'le görüştüm. Teyit etti.

Bu hafta içinde araç satışları patladı patladı, ya değilse aksi istikamette patlayacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, Devrim Babacan :

Yalnız, Konya Mazda da, Mersin Mazda da (belki diğerleri de) önümüzdeki haftadan itibaren bunu uygulamaya sokuyorlarmış. Şimdi Mersin'le görüştüm. Teyit etti.

Bu hafta içinde araç satışları patladı patladı, ya değilse aksi istikamette patlayacak.

İhracat patlamasın sakın? Bu vergi artışına karşı "daha az ithalat daha cok ihracat" şeklinde pozitif yorumlar var cunku :) Ben de bu yorumla gerçek ihracatın artmasını istemeyen kişi olarak yorumlanmam umarım. *Gerçek ihracat: 100 liralık ihracatın 70 lirası batıdan ithal edilen ürün/techizatla olmayan coğu gerçekten yerli üretim olan ihracat yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İhracat nasıl patlayacak zaten talep olduğu kadar üretim var  TR de, sanki iç piyasaya satılan araçlar mı ihracatı azaltıyor , tek fark araç satışarı düşeceği için ithalat azalacaktır nitekim yurt içinde üretilen arabalarda az satılacak ve genel olarak vergi gelirleri azalacaktır, bir anlamı yok yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Devrim Babacan :

Beğenip geçecektim,yorum yapmayacaktım ama..Neresini beğeneyim bu haberin..Malesef konya da ki Zeki kaya ile görüşmem pazartesi den itibaren ötv zammı uygulanması yönünde oldu :'( 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yine anlamadım. Vergi oranlarının uygulamaya koyulması için .Resmi Gazetede ilan edilmesi gerekmiyor mu?

Beninm gördüğüm kadarı ile Komisyon tasarıyı genel kurula havale etmiş.Tasarı içinde ne oran var be miktrar nede başka bir şey.Sadece şunu bunu yapabilir diye yetki veriyor.

Hal bu iken daha yasa geçmeden kim neye göre oran belirliyor da uygulamaya koyuyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Teknisyen :

Ben yine anlamadım. Vergi oranlarının uygulamaya koyulması için .Resmi Gazetede ilan edilmesi gerekmiyor mu?

Beninm gördüğüm kadarı ile Komisyon tasarıyı genel kurula havale etmiş.Tasarı içinde ne oran var be miktrar nede başka bir şey.Sadece şunu bunu yapabilir diye yetki veriyor.

Hal bu iken daha yasa geçmeden kim neye göre oran belirliyor da uygulamaya koyuyor?

Indirim mi var yoksa son duzlukte fiyat artisimi yapacaklar. Yapacaklarsa dediginiz gibi suan resmi bir duzenleme yok. Ancak bu duzenleme yayinlandigi tarihten sonra satmayi dusundukleri arac ve donanim seviyelerini ve fiyatlarini calisiyordur firmalar. Eski fiyatlar gecerli arkadaslar... Ama bazi uyaniklar otv artisindan etkilenmesi soz konusu modellerde bayilerden 0 arac alimi yapmis 2.elde kar yapmak adina.Bircok firma ve holding yuksek miktarda arac alimi yapiyor diye duydum. Tabi ne kadar geecek orasini bilemiyorum.

Bayilerden fiyat alan arkadaslar mazda 3 icin dusundukleri fiyat nedir. Donanim tablosuna gore fiyat listesi yazabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu icerisinde belirtilen oranlara gore ufak bir hesaplama sayfasi yaptim. Isteyen kontrol edebilir buradan.

http://www.genresman.com/otv.html

Hafız, cansın ya [emoji1]

Burası Türkiye beyler, hükümet yaptım oldu derse distribütör de bayi de yapar olur :) yalnız söyle bir handikap var. Köprüleri dolar üzerinden fiyatlandıran sivri zekalar burada el atmayı unutmuşlar. Dolar / Euro yükselmeye devam ederse 55bin baz fiyata anca i10 falan gelecek yakında . Belki bunu da kasıtlı yapmışlardır ya hmm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, fotifoti :

Hafız, cansın ya emoji1.png

Burası Türkiye beyler, hükümet yaptım oldu derse distribütör de bayi de yapar olur :) yalnız söyle bir handikap var. Köprüleri dolar üzerinden fiyatlandıran sivri zekalar burada el atmayı unutmuşlar. Dolar / Euro yükselmeye devam ederse 55bin baz fiyata anca i10 falan gelecek yakında . Belki bunu da kasıtlı yapmışlardır ya hmm

Bu fiyatlandırmanın kaynağı nedir? Ortada dolaşan söylentiler Cep telefonu Caps'ları hariç bir kaynak var mı fiyatlandırmanın yapıldığına dair? Hemde Dolar üzerinden yapıldığına dair.

Araba satış işinde olanların gazına geldik gibi gelmeye başladı bu mesele bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu fiyatlandırmanın kaynağı nedir? Ortada dolaşan söylentiler Cep telefonu Caps'ları hariç bir kaynak var mı fiyatlandırmanın yapıldığına dair? Hemde Dolar üzerinden yapıldığına dair.
Araba satış işinde olanların gazına geldik gibi gelmeye başladı bu mesele bana.

Otomotivcilere bilgi gittiğini biliyorum. Fiyatlandırma dolar üzerinden değil , ithal ettiğimiz araçlar dolar/Euro ile geliyor. Vergi tl araç dolar :) aracın fiyatı dolardan arttı girdi üst vergi dilimine mesela, her gün yasa mı değişecekler [emoji1] vatandaş ne olsa alıyor boşver. Vatandaş daha çok Kredi ceksin iyice göçelim ülke olarak. Dertleri o bence :₺
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, fotifoti :

Otomotivcilere bilgi gittiğini biliyorum. Fiyatlandırma dolar üzerinden değil , ithal ettiğimiz araçlar dolar/Euro ile geliyor. Vergi tl araç dolar :) aracın fiyatı dolardan arttı girdi üst vergi dilimine mesela, her gün yasa mı değişecekler emoji1.png vatandaş ne olsa alıyor boşver. Vatandaş daha çok Kredi ceksin iyice göçelim ülke olarak. Dertleri o bence :₺

Ben bu konuyu otomotivcilerin dibine kadar manipüle ettiğine inanıyorum.Yok bize yazı geldi yok zam gelecek yok bilmem ne..Ellerindeki  stokları bitirmek için yapıyorlar gibi.

Resmi gazetede yayınlanmadan hiç bir vergi miktarı kesinleşmez.Orada yayınlanması için Meclisten geçmesi lazım.Bu ülkede komisyondan gelen yasanın genel kurulda kuşa döndüğünü yada 180 derece terse çevrildiğini çok gördük.

Ülkedeki yasama organının nasıl çalıştığını sizden benden çok iyi bilen otomotivciler ortada fol yok yumurta yokken vergi oranları böyle olacakmış gibi bayilere emir vermesi hiç gerçekçi değil.Adamlar 3 kuruşun hesabını yaparken doğmamış çocuğa don biçme lüksüne girmezler.

İşin kötü tarafı vergi bunların dediği gibi olsa alan kar etmiş olacak sadece ama eğer dedikleri gibi olmazsa alanın zarar etmesi durumunda ne yapacaklar onu merak ediyorum.Bize böyle bir emir geldi mi diyecekler yoksa inkar mı edecekler bizde sizin gibi kulaktan duyduk diyerek?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Teknisyen :

Ben bu konuyu otomotivcilerin dibine kadar manipüle ettiğine inanıyorum.Yok bize yazı geldi yok zam gelecek yok bilmem ne..Ellerindeki  stokları bitirmek için yapıyorlar gibi <-- -->

Bankacı bir arkadaş söyledi birçok bayinin elinde 2015 araçlar varmış hala ve sebebi ise bayiler kendi belirledikleri adette otomobil alamıolarmış, minimum kota gibi birşey varmış her bayi belli adetin üzerinde stoğa almak zorundaymış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, arman-1999 :

" Bekle ve gör " taktiğini izlemekte  fayda var.

Bu konu daha çok "su " kaldırır...

Hmmm... Vardır bir "Duyduğun"

Bekleyelim o zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...