Jump to content

ÖTV Artışı Kanun Teklifi

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Böyle bir zam olursa biz hep 1.6 ları konuşuyoruz fakat Mazda 6 lara yarayabilir. Yani "D" segmentinde diğer benzinli araçların pastasından çalabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mümin :

Böyle bir zam olursa biz hep 1.6 ları konuşuyoruz fakat Mazda 6 lara yarayabilir. Yani "D" segmentinde diğer benzinli araçların pastasından çalabilir.

Yani, "O kadar parayı 1.6 arabaya vereceğime, 2.0 motorlu bir arabaya vereyim." Denecek duruma mı gelir, diyorsun?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 dakika önce, Gökhan :

Yani, "O kadar parayı 1.6 arabaya vereceğime, 2.0 motorlu bir arabaya vereyim." Denecek duruma mı gelir, diyorsun?

yok.

1.6 motorlu D segment araçların ötv si %74 olacak olursa %90 ötv si olan Mazda 6 diğer D segment araçlara göre daha alınabilir bir fiyatmış gibi görünebilir

Mondeo, SuperB, Passat vs yerine Mazda 6 ya yoğunlaşılabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bendeki olusan kani bayiler ellerindeki stogu cok guzel eritecek. Ortada fol yok yumurta yok. Herkes herseyi hesapliyor lakin yarin bir gun olecegimizi unutuyoruz....

Neyse kafami daha fazla mesgul edemeyecegim. Bekleyip gorecegiz. Ben araba alacagim diye kendimi kasip duracagima ureten bunu nasil daha fazla satacagim diye dusunsun. Bana araba satamazlarsa sana araba satamazlarsa kime satacaklar? Tuketici olarak bilincli olmak lazim diye dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tahmin edildiği üzere internette dolaşan oranların aslı astarı yokmuş.Yasa Meclisten geçince düzenleme açıklanacak gibi duruyor.

Konu ile ilgili bakanın bugün (9-11-2016) söyledikleri;

http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1321719-naci-agbal-otvde-yeni-duzenleme-yolda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eger duzenleme meclisteb gecerse uyeligimi kapatip linea foruma gecicem zaten benim 1.3 multijet hayranligim vardi tam araba gibi araba canavar mubarek 8)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakan Bey sürprizimiz olacak demiş. Sürpriz açıklanınca fiyatlara Bakan biz olup, inme inmez inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, erturqo :

1.0 1,2 motorlarda indirim gelicek gibi haberler vardi aksam bultenlerinde.

EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

indirim yapilacağini sanmiyorum.  tam tersi 1.0 ,  1.2 ler çok satiyor diye bindirim yaparlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, erturqo :

1.0 1,2 motorlarda indirim gelicek gibi haberler vardi aksam bultenlerinde.

EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Türkiye'de hiçbir zaman devlet eliyle indirim olmaz. Devlet eğer bir ürünü cazip konuma getirmek istiyorsa diğer ürünlere zam yapar! 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, kindness :

Türkiye'de hiçbir zaman devlet eliyle indirim olmaz. Devlet eğer bir ürünü cazip konuma getirmek istiyorsa diğer ürünlere zam yapar! 

Konutlarda KDV 1% e indi yıllar önce, demek ki indirim oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim halkı anlamak gerçekten güç, Roma zamanında sezara, Osmanlı zamanında padişaha bile halk isyan ediyordu. Hatta tarih kitaplarında bir klişe vardı 'halk ağır vergiler altına eziliyordu isyan çıkardılar'. Bizdeki bu uyuşukluğu anlayabilmek gerçekten çok güç...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11/9/2016 at 00:37, tarahumara :

Konu icerisinde belirtilen oranlara gore ufak bir hesaplama sayfasi yaptim. Isteyen kontrol edebilir buradan.

http://www.genresman.com/otv.html

Çok güzel bir program. Fakat birkaç kısım sanki daha kısa yazılabilir gibi geldi bana. Eski bir Javascript programcısı olarak ufak bir antrenman yapayım dedim:

Ern4yD.png

Orjinali şöyle:

jXPGQg.png

Yani 6 if satırını 3 satır yaptım, tekrar eden veri tanımlama bloğunu da kaldırdım. Tabi ki bunların yapılması şart değil ancak öyle daha düzgün durdu sanki :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 hours ago, revivo73 said:

Çok güzel bir program. Fakat birkaç kısım sanki daha kısa yazılabilir gibi geldi bana. Eski bir Javascript programcısı olarak ufak bir antrenman yapayım dedim:

Yani 6 if satırını 3 satır yaptım, tekrar eden veri tanımlama bloğunu da kaldırdım. Tabi ki bunların yapılması şart değil ancak öyle daha düzgün durdu sanki :)

Temiz olmuş. Hiç özenmedim valla yazarken. 5 dakikada yazdım bu kadar oldu. Ternary operatorunu kullanmıyorum genelde. Veri tipi farklılıklarında sapıtabiliyor bazen c++ da.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomobillerin ÖTV oranları, sadece motor silindir hacmine ve yaşına göre değil;

satış fiyatına, tipine, sınıfına, taşıma kapasitesine, cinsine, emisyonuna, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirlenebilecek. Düzenlemeyle, bu konuları belirlemede Bakanlar Kuruluna yetki verilecek.

Beklemeye devam edin

@Gökhan bey, siz de beni izlemeye devam edin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

böylece 1.6'lara gelen zamla 2.0 mazda daha alınabilir olacak diyenleri anlamak imkansız. aklını kaymetmemek mümkün değil!!

bir şeyi kaçırıyorsunuz arkadaşlar; böylece mazda 6 daha da alınabilir olmuyor!!  mazda 6 zaten alınamıyordu  ve yine alınamayacak! bir farkla tabi, ek olarak 1.6'lar DA mazda 6 gibi alınamıyor olacak!!!

en nazik tabiri ile bu kadar "iyimserliğe" pes doğrusu. adamlar geç bile kalmış ne yapsalar haklılar. akıl alır gibi değil...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...