Jump to content

ÖTV Artışı Kanun Teklifi

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Otomobillerin ÖTV oranları, sadece motor silindir hacmine ve yaşına göre değil;
satış fiyatına, tipine, sınıfına, taşıma kapasitesine, cinsine, emisyonuna, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirlenebilecek. Düzenlemeyle, bu konuları belirlemede Bakanlar Kuruluna yetki verilecek.
Beklemeye devam edin
@Gökhan bey, siz de beni izlemeye devam edin [emoji4]

Evet, tam bir komedi film tadında izleniyorsunuz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Gökhan :

Evet, tam bir komedi film tadında izleniyorsunuz.

Dram olmasından iyidir...

Hatta biz ona komedi değil de " kara komedi " diyelim...

Dış ses: " kara komedi" yi açıklasamıydık ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dram olmasından iyidir...
Hatta biz ona komedi değil de " kara komedi " diyelim...

Dış ses: " kara komedi" yi açıklasamıydık ? [emoji4]

Yok gerek yok. Şu anda milletçe yeteri kadar kara komedi yaşıyoruz. Anlaşılmaması imkansız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah allah...

Acaba ben mi başka ülkede yaşıyorum yoksa :)

Hayat, hep yeşilçam klasiği " neşeli günler " tadında geçiyor...

Hele ki bazı kanunlar, değişiklikler meclise geldikçe " neşeli yıllar" a dönüşecek gibi O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah allah...
Acaba ben mi başka ülkede yaşıyorum yoksa [emoji4]
Hayat, hep yeşilçam klasiği " neşeli günler " tadında geçiyor...

Hele ki bazı kanunlar, değişiklikler meclise geldikçe " neşeli yıllar" a dönüşecek gibi O0

Evet, Ender Somer'e hayat hep güzeldi oralarda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Gökhan :

Evet, Ender Somer'e hayat hep güzeldi oralarda...

Rahmetli "Önder SOMER" in kemiklerini sızlattınız >:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rahmetli "Önder SOMER" in kemiklerini sızlattınız >:D

Ha Önder miydi, öldü mü, bilmiyordum.

Neyse canım ha Ender, ha Önder.
Biz de Sadri Alışık gibi; "Bu da mı gol değil hakim bey?"
Deyip dururuz.
Sende "Önder" Somer gibi elinde bordo kadehi, "Nıhahahahaa geberin fakirler" Dersin...[emoji36]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olmuyor ama sayın moderatörüm Konu dışına çıkıyorsunuz,  (bkz. İlk kim başlattı )

şurada güzel güzel bilgi veriyordum ötv ile ilgili.

Ama isterseniz "yeşilçam" sayfası açın oradan devam edelim, sonra @İlhan kızıyor " araba forumunda olupta arabalardan bu kadar bağımsız konu da yazıyorsun" diye. :)

Ben ne yapayım İlhan !!! bak rahat vermiyorlar >:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olmuyor ama sayın moderatörüm Konu dışına çıkıyorsunuz,  (bkz. İlk kim başlattı )
şurada güzel güzel bilgi veriyordum ötv ile ilgili.
Ama isterseniz "yeşilçam" sayfası açın oradan devam edelim, sonra @İlhan kızıyor " araba forumunda olupta arabalardan bu kadar bağımsız konu da yazıyorsun" diye. [emoji4]
Ben ne yapayım İlhan !!! bak rahat vermiyorlar >:D

Yav kıyıda sessiz sakin otururken, dürtüp uyuyan devi uyandırdın, sonrada bak rahat vermiyorlar.
Kümeste kekliği şemsiyeyle dürtenler gibisin.[emoji3]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, katil balina :

böylece 1.6'lara gelen zamla 2.0 mazda daha alınabilir olacak diyenleri anlamak imkansız. aklını kaymetmemek mümkün değil!!

bir şeyi kaçırıyorsunuz arkadaşlar; böylece mazda 6 daha da alınabilir olmuyor!!  mazda 6 zaten alınamıyordu  ve yine alınamayacak! bir farkla tabi, ek olarak 1.6'lar DA mazda 6 gibi alınamıyor olacak!!!

en nazik tabiri ile bu kadar "iyimserliğe" pes doğrusu. adamlar geç bile kalmış ne yapsalar haklılar. akıl alır gibi değil...

2.0 Mazda 6 daha alınabilir demek mantıksız değil. İstediğiniz gibi anlamayın yazılanı lütfen. Demek istenen şudur : "D" segmenti bir araç alacaksınız ve aklınızda belli modeller var. Öyle ya da böyle bu sınıf aracı kafaya koydunuz. Potada "Mazda 6" da var ama vergisi çok yüksek olduğu için direk elemek istiyorsunuz. Artık bu durum "kardeşim, sıfır alıyorum uzun yıllar bineceğim 130-140 yerine 150 vereyim 2.0 olsun ama istediğim olsun" diyenler çıkacaktır.

Konudaki bahsi geçen şahıslar şu an için sen, ben değiliz zaten. Ben Mazda 6 dan %90 değil, %74 ; Mercedes 1.6 E180 den de %90 vergi alınması taraftarıyım. (düşmeyeceği kesin olduğu için bu yüzdeleri yazıyorum, burdan da bir anlam çıkmasın sonra)

Benim kendi fikrim şöyle olurdu madem konu buraya kadar geldi. Öncelikle ülkeye ticari kamyon/kamyonet/otobüs/iş aracı gibi araçlar hariç dizel araç sokmazdım. Yani bineklerin hepsi benzinli olsun derdim. LPG yi de yasaklardım. Sebep : LPG den kaynaklı bakım maliyetlerinin oluşmasını engellemek ve dizelden kaynaklı bakım maliyeti ve Co2 salınımlarını düşürmek. Böylece ithal parça olayı ciddi anlamda düşecektir diye düşünüyorum. Vatandaş'a ise benzini 3,5 TL ye satardım, o da bu işten karlı çıkardı. arabaya binmenin keyfini sürerdi. 

Gelelim sıfır araç alımlarına; Ötv yi sabit tutardım fakat 5 yıl aracını değiştirmeme sözü verene ötv indirimi sunardım. Kazaya karışmayanlara ekstra ötv indirimi sunardım. Asya'dan ithal edilen araçlara Avrupa otomobilleri gibi gümrük vergisi indirimi sunardım. 

Son olarak da Mazda'dan devlet olarak hisse alırdım ve Mazda 'ları halka ötv siz satardım. Dedim ya Devlet benim ne istersem onu yaparım kardeşim size ne ki ? ???

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, Mümin :

<-- -->

Benim kendi fikrim şöyle olurdu madem konu buraya kadar geldi. Öncelikle ülkeye ticari kamyon/kamyonet/otobüs/iş aracı gibi araçlar hariç dizel araç sokmazdım. Yani bineklerin hepsi benzinli olsun derdim. LPG yi de yasaklardım. Sebep : LPG den kaynaklı bakım maliyetlerinin oluşmasını engellemek ve dizelden kaynaklı bakım maliyeti ve Co2 salınımlarını düşürmek. Böylece ithal parça olayı ciddi anlamda düşecektir diye düşünüyorum. Vatandaş'a ise benzini 3,5 TL ye satardım, o da bu işten karlı çıkardı. arabaya binmenin keyfini sürerdi. 

Gelelim sıfır araç alımlarına; Ötv yi sabit tutardım fakat 5 yıl aracını değiştirmeme sözü verene ötv indirimi sunardım. Kazaya karışmayanlara ekstra ötv indirimi sunardım. Asya'dan ithal edilen araçlara Avrupa otomobilleri gibi gümrük vergisi indirimi sunardım. 

Son olarak da Mazda'dan devlet olarak hisse alırdım ve Mazda 'ları halka ötv siz satardım. Dedim ya Devlet benim ne istersem onu yaparım kardeşim size ne ki ? ???

ilk paragrafa katılırım cunku ipini koparan  dizel araç kullanmaya başladı. Bursa'da caddeler inişli cıkışlı old için yokuş yukarı öyle bir bastırıyorlar ki leş gibi pis dumanları kaplıyor ortalığı. Önceden sadece otobüs varken klima hava girişi kapardım artık toyota yaris gibi ufak arabalarda bile o pis dizel kokusu geliyor. Yayan yürürken de aynı şey ve o zaman pencereyi kapatma  imkanı da yok. Bu dizelciler düşük masraf olsun diye alıyorlar fakat sürekli yüksek devirle giderek birçok açıdan maliyetlere yok açıyorlar bunlara devletin bir önlem düşünmesi gerek fakat nerde? LPG'de cevre temiz fakat onda da LPG tesisat, bakım, eskime, motoru orantısız yıpratmak gibi bir dizi başka sorun çıkıyor.

ÖTV indirimi bence uygulanmaz cunku devletin her halukarda kaynağı ihtiyacı var. Konutta KDV 18'den 1'e indirilmiş, benzer şeyi otomobilde yapması imkansıza yakın.

son paragraf ta  şaka olmalı tabi ki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, katil balina :

böylece 1.6'lara gelen zamla 2.0 mazda daha alınabilir olacak diyenleri anlamak imkansız. aklını kaymetmemek mümkün değil!!

bir şeyi kaçırıyorsunuz arkadaşlar; böylece mazda 6 daha da alınabilir olmuyor!!  mazda 6 zaten alınamıyordu  ve yine alınamayacak! bir farkla tabi, ek olarak 1.6'lar DA mazda 6 gibi alınamıyor olacak!!!

en nazik tabiri ile bu kadar "iyimserliğe" pes doğrusu. adamlar geç bile kalmış ne yapsalar haklılar. akıl alır gibi değil...

1.6 hacme zam geleceği nereden çıktı? Böyle bir açıklama mı var yoksa içerden duyum mu aldınız?

Benim bildiğin neye nasıl ne kadar zam geleceği belli değil.Sadece yetki verildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.6 hacme zam geleceği nereden çıktı? Böyle bir açıklama mı var yoksa içerden duyum mu aldınız?
Benim bildiğin neye nasıl ne kadar zam geleceği belli değil.Sadece yetki verildi.

Yalanlanan bir açıklama var o yüzden gelecegini düşünüyoruz [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, fotifoti :

Yalanlanan bir açıklama var o yüzden gelecegini düşünüyoruz emoji1.png

Hangi açıklama? Ben bakanın ağzından dinledim ve Meclise sevk edildiği zaman tasarıyı okumuştum.Oranlardan falan bahsedilmiyordu.

Bir şeyi mi kaçırdım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız şu konu gözden kaçırılıyor, Mazda 6 ve Cx 5 in şu anda çok az karla özel fiyat alınarak ederinden altına(vergisiz fiyatından bahsediyorum) satılmasının tek olayı Bmw 3, X1, Mercedes C180 gibi araçların vergi avantajıyla satıldığı fiyatları aşmamaktı. Mesela gerçekten aşırı dolu 40. yıl serisi BMW 3 170 binken Mazda 6 150 bini geçmiyordu. Ancak şimdi bu aynı dolulukta BMW 220 bin olunca Mazda 6 nın 170 i göreceğine emin olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu tarz bir "söylentiye" ilk elden şiddetle karşı çıkmak yerine olursa  şu olur yok bu olur demek bile memlekette durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösteriyor. 

bu bi tane son donemlerin meşhur köprü fikrası var ya hani şu vergilerle ilgili? hah işte siz o koca 3. köprü niye yapıldı zannediyorsunuz? bir gün hepimiz orada sıraya girecez.

zenci çalıştırmasalar bari..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkes kaderine razi..parasi olan arabayi yenileyip kar etme pwsinde...olmayan da hayallerini erteleliyor..ama isyan eden yok...yok arkadas arttiramazsin diyen yok...bu hukumet geldiginde c sinifi arabalarin otv si 35 di..37 oldu 45 oldu...simdi ne olacak allah bilir..her sikisan otomotive yukleniyor...yonetim hatalarinin acisini bizler ödüyoruz.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...