Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Ön Kapı Hoparlörleri Ses Sorunu

EMRbrc2144
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi forumlar arkadaşlar..

yaklaşık 3 haftalık süreçte ses sisteminde bir arıza olduğunu farkettim, servise 2 gün önce uğradım ve ön kapı hoparlörlerinde bas ve tiz etkilerinin aktif olduğunu ancak ses olmadığını fark ettik. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu? Yada konu hakkında bilgisi fikri olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim. Herkese güzel günler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracımda önce sol ön kapı daha sonra sağ ön kapı hoparlörleri patladı (bose - power sense)

her ikisi de garanti kapsamında değişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim boseler masallah bomba gibi ses veriyor fakat yuksek sesle muzik dinlemek tam iskence durumunda. Ses kesinlikle bozulmuyor fakat. Vuran baslar yuzunden kapi icerisinden gelen trim sesleri muzigi dinlenmez hale getiriyor. Uygun bir vakitte icini acip bir kurcalayacagim. Ses izolasyonu yapip, tutucu klipsleri yenileriyle degistirmeyi deneyecegim. Bir de butun vidalari bir kontrol edecegim bir gevseklik mi var diye. Yuksek sesle muzik dinlerken dizimle kapiya bastirdigimda titreme sesleri kesiliyor. Var mi boyle bir problemi olan. Ses seviyesi 45 i astiginda yapmaya basliyor bunlari. Bas ayari ortanin bir tik ilerisinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...
6.11.2016 at 00:27, Tarahumara :

Benim boseler masallah bomba gibi ses veriyor fakat yuksek sesle muzik dinlemek tam iskence durumunda. Ses kesinlikle bozulmuyor fakat. Vuran baslar yuzunden kapi icerisinden gelen trim sesleri muzigi dinlenmez hale getiriyor. Uygun bir vakitte icini acip bir kurcalayacagim. Ses izolasyonu yapip, tutucu klipsleri yenileriyle degistirmeyi deneyecegim. Bir de butun vidalari bir kontrol edecegim bir gevseklik mi var diye. Yuksek sesle muzik dinlerken dizimle kapiya bastirdigimda titreme sesleri kesiliyor. Var mi boyle bir problemi olan. Ses seviyesi 45 i astiginda yapmaya basliyor bunlari. Bas ayari ortanin bir tik ilerisinde.

Hocam aynı sorunu yaşıyorum.özellikle bas seslerde.dizimle cam açma düğme kısmına bastırırsam titreme sesleri kesiliyor.çözüm bulabildiniz mi? Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Bilgegg :

Hocam aynı sorunu yaşıyorum.özellikle bas seslerde.dizimle cam açma düğme kısmına bastırırsam titreme sesleri kesiliyor.çözüm bulabildiniz mi? Teşekkürler

Çözümü basit. Anlattığım gibi kapının iç kısmındaki paneli söküp arkasına sünger yapıştırıyorsunuz olabildiğince kalın. O dizinizle bastırdığınızda kesilen titremeyi süngerler yapıyor. Mazda 3 aracımda da, Mazda 6 aracımda da aynı işlemi yaptım ve sorun düzeldi. Ben ekstra olarak bituself diye bir malzeme de yapıştırdım titremeyi azaltması için.

IMG_9585.thumb.JPG.074bc06e2860d3cd2831bd647345c481.JPG

IMG_9586.thumb.JPG.5534b3f04365b15568c56c45b3a342e2.JPG

IMG_9591.thumb.JPG.b03044a48c12a4566b821048fbfb99e6.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Tarahumara :

Çözümü basit. Anlattığım gibi kapının iç kısmındaki paneli söküp arkasına sünger yapıştırıyorsunuz olabildiğince kalın. O dizinizle bastırdığınızda kesilen titremeyi süngerler yapıyor. Mazda 3 aracımda da, Mazda 6 aracımda da aynı işlemi yaptım ve sorun düzeldi. Ben ekstra olarak bituself diye bir malzeme de yapıştırdım titremeyi azaltması için.

IMG_9585.thumb.JPG.074bc06e2860d3cd2831bd647345c481.JPG

IMG_9586.thumb.JPG.5534b3f04365b15568c56c45b3a342e2.JPG

IMG_9591.thumb.JPG.b03044a48c12a4566b821048fbfb99e6.JPG

Bitüself var elimde zaten.çok teşekkür ederim fotoğraflar için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...