Jump to content

Adil Kullanım Kotası Bitme Sebebi Nedir?

Asilzade
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Son günlerde moralimizi bozan adını sıkça duyduğumuz Adil Kullanım Kotası (AKK) sorunu nasıl çözülür?

Turkcell Superonline, Vodafon Net, Türk Telekom da dahil olmak üzere kullanıcıların sık sık sorunu haline gelen download yapılmadığı halde AKK bitme sebebi nedir diyerek araştırdık.

http://www.teknobildir.com/akk-bitme-sebebi-nedir/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm suçlu windows güncelleştirmeler miymiş şimdi ? :D Instagram, YouTube, Sosyal Medya, izlenen dizi ve filmler masum bir tek güncelleştirmeler mi suçlu ? :D  Komik olmuş :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yazıyı yazan arkadaş yağmurdan kaçın ama doluya tutulun diye yazdı herhalde?

1: Güncelleştirme paketleri öyle devasa büyüklükte (5-10 GB) paketler değildir.En büyük güncelleştirme sayılan yıldönümü güncelleştirmesi bile 4 Gb civarında idi ki oda işletim sistemini baştan kurmak gibi bir şeydi.Zaten senede 1 defa oldu.Bunun haricinde ki güncelleştirmeler MB seviyesinde dolaşır.Hadi diyelim 1 gb aylık olsun.Bu nasıl AKK ki 1 Gb ile bitiyor?

2:Güncelleştirmelerin temelde iki amacı vardır (özellik eklemeyi bir kenara bırakırsak) birincisi performans ikincisi güvenlik.Siz güncelleştirmeyi kapattığınız zaman bunlardan ödün verirsiniz.Performans sıkıntı değil ama güvenlik açıklarının kapanmaması demek risk demek.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada linkteki görsel anlatımları download değil upload için. Microsoft güncelleme dağıtırken kendi sunucularındaki yükü azaltmak adına daha önce güncellemeyi alan kullanıcıların bilgisayarlarından da güncelleme dağıtıyor. Linkte gösterilen ayar sizin bilgisayarınızdan başka bir bilgisayara güncelleme gönderilmesini kapatıyor. Yani download değil upload kapanıyor. Sabit internette de upload kotaya bağlı değil. (Mobil de bağlı)

Ayrıca youtube da hd bir dizi izlemek yaklaşık 2-2,5 gb'ta denk gelirken 4-5 ayda bir gelen 1-2gb güncellemeye bahane bulmak işletim sistemine haksızlık olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 gram dandik beş para etmez saçma sapan internet kullanıyoruz (buna sadece biz internet diyoruz) onu da yavaşlatıyolar. başka ülkeler bi taraflarıyla gülüyolar ya. yazıklar olsun ya haram zıkkım olsun bunu yapanlara. 2 günden beri bi kafa dagıtıyım muzık fılm acıyım dıyorum youtube yok baska sıteler olsa zaten 144p. çok sinirliyim çok. Ama çok sukur yollarımız var!!!

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Valla 100 Gb Akk ilk 1 hafta içinde bitiyor bende. 

Şöyle ki ülkemizin internette yeterli altyapıya sahip olmaması ve hala buna çözüm bulunamamış olması Akknin en büyük sebebidir. 

Avrupa da en berbat yerde bile 50 mbit internet var akksız. Çünkü altyapı yıllar öncesinden sağlanmış ve devletlerde telekomünikasyon şirketlerine destek vermiş. 

Bizim ülkemiz de en ufak birşey olsa internet engeli oluyor. Akk neymiş? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, SafaTR :

Valla 100 Gb Akk ilk 1 hafta içinde bitiyor bende. 

Şöyle ki ülkemizin internette yeterli altyapıya sahip olmaması ve hala buna çözüm bulunamamış olması Akknin en büyük sebebidir. 

Avrupa da en berbat yerde bile 50 mbit internet var akksız. Çünkü altyapı yıllar öncesinden sağlanmış ve devletlerde telekomünikasyon şirketlerine destek vermiş. 

Bizim ülkemiz de en ufak birşey olsa internet engeli oluyor. Akk neymiş? 

AKK = Kapitalizm :) Avrupa aslında sosyalist devletlerdir. Ve o yüzden örneğin bir yere mahalle yapılacağı zaman  kanun gereği önce tüm altyapısı bitirilir sonra üstüne mahalle yapılır. Bu altyapıya Internet iletim hatları da dahildir. Yani önce mahalle yapıp sonra 0800 'den Uydu Net Fiber Net Cart Net Curt Net aranıp "bizim mahalleye Internet getirebilir misiniz" demek yok, Internet zaten gelmiştir sadece açtırmak ve abone olmak için başvurulur...

1999'da kablo modem bağlatmak üzere 0800'lü başvuru hattını aradım ilk soru şu oldu "sokağınızdan 10 kişi başvurmalı, ancak o zaman bağlarız" tabi ki birşey bağlatamadım. Sonra 2010'lara geldik, baktım her yerde Fİber Net reklamları ayda 50-60TL ye cok yüksek hızda fiber Internet, 2013 gibi aradım yine 0800 hattını ve tamamen aynı cevapla karşılaştım "sokağınızdan fiber geçmesi için en az 10 kişi başvurmalı" (!)  Kapitalizm böyle birşey işte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kanada bugünlerde İnterneti zorunlu İnsan hakkı olarak kanunlaştırmış. 

Barınma giyinme yemek gibi zorunlu ihtiyaç yapmış. Refah seviyesi tabi onlarda bize göre daha yüksek. Biz internetten  önce insanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamamız gerek. 

Bununla birlikte altyapımız da gelişirse ancak güzel olur. Şuan adaletsiz bir sistem var. Amerikada da var  İngilterede de var ama onların adaletsizliği diğer ülkelere karşı  genelde. 

Biz adaleti kendi insanlarımız dışında herkes için savunuyoruz çok şükür. O yüzden "Çok Adaletli"  bir ülkeyiz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...